Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 nov 2017 - Anul XXII, nr. 250 (6666)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Maricela Cobuz a iniţiat o propunere legislativă pentru introducerea orelor de nutriţie în şcoli

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz a înregistrat în cursul zilei de marţi, la Camera Deputaţilor, o propunere legislativă pentru completarea Legii nr. 1/2011 a Educaţiei Naţionale în vederea introducerii orelor de nutriţie în şcoli.

Maricela Cobuz a explicat că potrivit unui studiu efectuat în 79 de ţări, Organizaţia Mondială a Sănătăţii apreciază că există 250 de milioane de obezi în lume, din care se estimează că 22 de milioane sunt copii cu vârsta mai mică de 5 ani. Deputatul PSD a arătat că în România, conform unui studiu efectuat la copiii între trei luni şi 16 ani, s-au identificat 14,7% copii obezi, frecvenţa obezităţii fiind uşor crescută la fetele de vârstă şcolară, iar rata de obezitate fiind în creştere.

Maricela Cobuz a spus că prin modificarea şi completarea Legii nr. 1/2011 a Educaţiei Naţionale ar urma să se introducă în curriculum naţional pentru învăţământul preşcolar, primar şi gimnazial disciplina ”Nutriţie şi educaţie nutriţională” ca disciplină opţională de studiu. Ea a precizat că după adoptarea legii, planul cadru şi programa naţională, precum şi condiţiile ce trebuie îndeplinite de personalul didactic pentru disciplina de nutriţie şi educaţie nutriţională se vor aproba prin ordin comun al Ministerului Educaţiei Naţionale şi al Ministerului Sănătăţii.

„Consider că această propunere legislativă este de o importanţă majoră deoarece societatea modernă este considerată mediu <obezogenic>, prin favorizarea consumului crescut de produse alimentare bogate în grăsimi şi zaharuri la care se adaugă sedentarismul. Obezitatea la copil este diferită de cea a adultului, copilul fiind în perioada de creştere, de unde decurge obligaţia ca măsurile ce vizează scăderea în greutate să nu influenţeze dezvoltarea morfofuncţională fiziologică”, a declarat deputatul PSD de Suceava.

Maricela Cobuz a subliniat că această iniţiativă legislativă este extrem de importantă, având susţinerea şi a reprezentanţilor tuturor partidelor parlamentare, PSD, ALDE, PMP, UDMR, PNL, USR, minorităţi şi miniştri, inclusiv a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. Cobuz a mai afirmat că proiectul este susţinut de 103 deputaţi şi senatori prin semnarea propunerii legislative. Nu în ultimul rând, Maricela Cobuz a ţinut să precizeze că doar printr-o educaţie nutriţională poate fi prevenită creşterea alarmantă a obezităţii la copii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maricela Cobuz a iniţiat o propunere legislativă pentru introducerea orelor de nutriţie în şcoli.
 Vizualizări articol: 1772 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Maricela Cobuz a iniţiat o propunere legislativă pentru introducerea orelor de nutriţie în şcoli0.05

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei