Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 iun 2017 - Anul XXII, nr. 123 (6539)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Angajament

Orban va avea susţinerea ”în mare măsură” a PNL Suceava la alegerile pentru preşedinţia partidului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Organizaţia Judeţeană Suceava a PNL va susţine majoritar candidatura lui Ludovic Orban la alegerile din 17 iunie a.c., pentru funcţia de preşedinte al partidului. Orban a fost, ieri, la Suceava pentru a prezenta moţiunea cu care candidează, în Colegiul Director al organizaţiei judeţene. El a venit însoţit de actualul preşedinte interimar al PNL, Raluca Turcan, şi de vicepreşedintele Cătălin Moraşanu, cu statut de oaspeţi fiind prezenţi în sală şi preşedinţi ai altor organizaţii din ţară – Iaşi, Vrancea, Teleorman, Arad etc.

În faţa liberalilor suceveni, Ludovic Orban a prezentat principiile după care intenţionează să conducă PNL şi propunerile pentru îmbunătăţirea activităţii în partid, pentru creşterea democraţiei şi pentru creşterea încrederii în leadership-ul partidului. Orban a subliniat că, în opinia sa, ”liderul este fundamental în performanţele unei organizaţii” şi că ”PNL are nevoie nu de şefi, ci de lider”, de un lider care ”are viziune, dă direcţia şi inspiră”. El a dat ca exemplu echipa de la Suceava, condusă de Gheorghe Flutur, şi performanţa obţinută la alegerile locale. Potrivit candidatului la preşedinţia PNL, ”din păcate, garnitura naţională a PNL a expirat” şi acum partidul are ”prea puţini oameni care să aducă voturi spre PNL”.

Viziunea lui Orban despre PNL este ca partidul să-i reprezinte ”pe acei oameni educaţi, cu 7 ani de acasă, care trăiesc din munca lor” iar la aceştia va putea ajunge atât prin lideri adevăraţi, cât şi prin ”vectori de mesaje” care nu fac parte din partid, dar care au convingeri şi aspiraţii similare cu PNL.

Candidatul la preşedinţia PNL a vorbit la Suceava şi despre ce nu-i place: ”ţucălarii”, bârfa, găştile şi oamenii fără caracter. El s-a angajat că, dacă va fi ales, va fi dedicat servirii partidului şi interesului public. ”Nu există altcineva în afară de PNL care să poată să ridice cu adevărat România. Cei care sunt azi la putere sunt în stare să bage România în faliment ca să rămână la guvernare”, a mai spus Ludovic Orban.

Preşedintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că organizaţia pe care o conduce este interesată de ce au de spus toţi cei trei candidaţi la preşedinţia partidului, menţionând că sâmbătă vine la Suceava şi Viorel Cataramă. ”Organizaţia noastră este interesată de toate aceste dezbateri pentru că la Suceava nouă ne pasă ce se întâmplă cu partidul”, a punctat Flutur.

Dacă el a evitat să se pronunţe tranşant pentru unul dintre cei trei candidaţi, prim-vicepreşedintele Ioan Balan a declarat deschis că este semnatar al moţiunii lui Orban, că bătălia acestuia pentru câştigarea alegerilor ”este şi bătălia mea”. PNL Suceava va participa la congres cu peste 200 de membri, ”singura organizaţie cu un număr aşa mare de delegaţi, număr calculat pe baza performanţelor”. ”Cred că Ludovic Orban poate produce schimbarea în bine, pe care o aşteptăm cu toţii”, a declarat Balan. Deputatul PNL de Suceava a arătat că echipa de parlamentari liberali suceveni şi delegaţii din colegiile lor susţin ”în mare măsură” candidatura lui Orban. ”Vă bucuraţi de susţinere, dar şi de o mare aşteptare”, a fost mesajul lui Balan, care şi-a arătat totodată încrederea că Ludovic Orban va fi preşedintele PNL.

La rândul său, preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a lăudat organizaţia PNL Suceava şi pe liderii Flutur şi Balan şi a încercat să insufle participanţilor încredere în viitorul partidului. Turcan a afirmat că PNL are acum nevoie ”de oameni implicaţi, integri şi profesionişti”, care să-şi dorească să muncească în PNL, să se implice astfel ca ”erorile trecutului să nu le mai repetăm”. Preşedintele interimar al PNL a declarat că ea va susţine ”acel candidat care reprezintă voinţa majorităţii”, ”cu cicatrici din bătăliile electorale” şi care ”n-a stat ascuns aşteptând să facă alţii munca pentru el”, o schiţă de portret care i se potriveşte lui Ludovic Orban.

A doua parte a Colegiului Director, cea de dezbateri şi întrebări, s-a desfăşurat fără presă, doar cu membrii PNL.

Reamintim că pentru preşedinţia PNL candidează Ludovic Orban, Cristian Buşoi şi Viorel Cataramă. Primii doi şi-au prezentat deja programul în faţa liberalilor suceveni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Orban va avea susţinerea ”în mare măsură” a PNL Suceava la alegerile pentru preşedinţia partidului.
 Vizualizări articol: 2399 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Orban va avea susţinerea ”în mare măsură” a PNL Suceava la alegerile pentru preşedinţia partidului5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei