Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 mai 2017 - Anul XXII, nr. 119 (6535)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri

Ioan Stan anunţă că judeţul Suceava va primi 920 de milioane de lei prin PNDL

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a anunţat astăzi că judeţul Suceava va primi o sumă record de 920 de milioane de lei pentru proiectele depuse prin Programul Naţional de Dezvoltare, promovat la iniţiativa liderului social-democrat, Liviu Dragnea. Ioan Stan a subliniat faptul că această sumă este cea mai mare din ţară care va fi alocată prin PNDL, prioritare fiind proiectele pentru grădiniţele şi şcolile care nu au încă autorizaţii de funcţionare. Liderul social-democraţilor suceveni a mai spus că proiecte prioritare sunt şi cele pentru reţele de apă şi canalizare şi pentru drumuri. „Este cea mai mare sumă care va fi alocată unui judeţ prin PNDL. Și se vede în mod clar că acest Guvern şi liderul PSD au în atenţie dezvoltarea judeţului Suceava şi au avut curajul să treacă şi de paralela 45”, a declarat senatorul PSD de Suceava.

De precizat că autorităţile locale şi judeţene sucevene au depus prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală nu mai puţin de 560 de proiecte, valoarea lor depăşind suma de 600 de milioane de euro.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, declara recent că extrem de importante sunt cele 224 de proiecte depuse pentru modernizarea şi reabilitarea de unităţi şcolare, cu o valoare de 80 de milioane de euro. Şeful administraţiei judeţene a subliniat că aceste investiţii sunt extrem de importante, având în vedere că unităţile şcolare respective trebuie să obţină autorizaţiile sanitare şi din partea ISU Suceava pentru a putea funcţiona. În acelaşi timp, Gheorghe Flutur a mai spus că în judeţul Suceava este nevoie în continuare de investiţii în aducţiuni de apă şi canalizare, având în vedere că în momentul de faţă doar 23% din populaţie este conectată la reţelele de canalizare şi 32% la cele de apă curentă. „Prin proiectele depuse prin PNDL şi cele care sunt depuse prin PNDR ar urma ca numărul beneficiarilor de servicii de apă şi canalizare să se dubleze, ajungând la 62% la apă şi 47% la canalizare”, a spus Flutur. El a adăugat că alte proiecte importante ar fi şi cele de electrificare şi iluminat public depuse de mai multe localităţi.

„Judeţul Suceava are cele mai multe unităţi administrativ-teritoriale din ţară, este al doilea judeţ ca suprafaţă şi al şaselea ca populaţie, un judeţ în care ani de zile s-a investit foarte puţin, motiv pentru care cred că cei care vor evalua proiectele depuse vor ţine seama de toate aceste aspecte. De asemenea, vreau să amintesc şi de faptul că în prezentarea pe care i-am făcut-o preşedintelui României, Klaus Iohannis, la vizita recentă din judeţul Suceava, am venit cu foarte multe argumente cu privire la nevoia de investiţii din judeţ. Şi din câte ştiu, Suceava este printre judeţele cu cele mai multe proiecte depuse şi îmi exprim speranţă că vom avea cel mai mare număr de proiecte aprobate”, a declarat preşedintele CJ Suceava, care a ţinut să le mulţumească primarilor suceveni şi echipelor acestora care au lucrat la depunerea de proiecte PNL, îndemnându-i în acelaşi timp că continue în susţinerea unui program intens de investiţii în judeţ.

Gheorghe Flutur a declarat că şi instituţia pe care o conduce aşteaptă aprobarea unor proiecte importante depuse prin PNDL, amintind aici de drumurile de la Mălini la Borca, la Panaci – Bilbor sau de la Frasin la Broşteni, dar şi la amenajarea Sălii Unirii din Palatul Administrativ. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Stan anunţă că judeţul Suceava va primi 920 de milioane de lei prin PNDL.
 Vizualizări articol: 2978 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ioan Stan anunţă că judeţul Suceava va primi 920 de milioane de lei prin PNDL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei