Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 nov 2016 - Anul XXI, nr. 271 (6384)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vizită

Traian Băsescu vine la Suceava să lanseze candidaţii PMP pentru alegerile parlamentare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu va fi prezent sâmbătă la Suceava la lansarea candidaţilor PMP Suceava pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Preşedintele PMP Suceava, Corneliu Popovici, a declarat că legătura lui Băsescu cu acest judeţ ”a fost întotdeauna una specială” arătând că pe când era şef de stat a sprijinit enorm judeţul Suceava, de la prezenţa sa repetată în timpul inundaţiilor până la susţinerea directă a unor proiecte de dezvoltare a infrastructurii. ”Vor zice unii că nu avea nici o atribuţie. Și totuşi, a făcut-o, ştim bine lucrul acesta. Dacă Traian Băsescu nu câştiga alegerile pentru Primăria Municipiului Bucureşti în 2000, fostul Partid Democrat condus de Petre Roman nu reuşea să intre în Parlament. Cu rezultatul obţinut de Traian Băsescu la Capitală, scorul PD la nivel naţional s-a ridicat la 8 procente.  În 2001, Băsescu a preluat conducerea partidului, relansându-l. În doar patru ani, PD a crescut enorm, în anii de opoziţie la guvernul Năstase. PSD îşi dorea desfiinţarea PD. Traian Băsescu a încheiat cu Teodor Stolojan Alianţa DA. Au trimis să candideze în teritoriu pe aproape toţi parlamentarii, inclusiv la Suceava, dar <locomotiva> a fost el. Ajunşi la guvernare, miniştrii fostului PD în Cabinetul Tăriceanu au avut cele mai grele portofolii pentru aderarea la Uniunea Europeană. După ce România a devenit membru UE, Tăriceanu a exclus PD de la guvernare. Iar opoziţie, iar frustrări! Acum, liberalii erau cei care voiau Partidul Democrat desfiinţat. Traian Băsescu a continuat să lupte. Au urmat două suspendări din funcţie, pe mâna PSD şi PNL. PD s-a unit cu fracţiunea care a rămas fidelă lui Traian Băsescu şi au format împreună PDL. În 2008, a câştigat, din nou, alegerile parlamentare. <Verde-nrourat>, imnul PDL, a fost predestinat acestui partid”, a spus Popovici.

 

”Spiritul fostului PDL nu moare decât pentru a renaşte în PMP, noul partid al lui Traian Băsescu”

El susţine că Traian Băsescu n-a avut noroc să aibă mandate liniştite, nici ca ministru, nici ca primar general, nici ca preşedinte. ”Partidul pe care l-a creat a murit, topindu-se în PNL. În 2011, Crin Antonescu spunea: <USL are drept scop desfiinţarea PDL, pentru ca apoi, PSD şi PNL să alterneze veşnic la guvernare>. Antonescu şi-a atins scopul declarat şi a dispărut. Ce mai sunt acum oamenii care au luptat atâţia ani în tranşeele PDL? Cuvintele din imn, <noi murim spre a renaşte>, se regăsesc întocmai în realitatea de astăzi. Spiritul fostului PDL nu moare decât pentru a renaşte în PMP, noul partid al lui Traian Băsescu. Cine spune că acest partid nu are nici o şansă, să recitească atent acest text. Traian Băsescu a mai crescut o dată un partid, pe care toţi îl voiau distrus. Vom căuta spiritul acesta renăscut sâmbătă, când la Suceava are loc lansarea candidaţilor PMP la Parlament, iar Traian Băsescu va fi aici. A luat-o de la zero şi vom vedea unde va ajunge”, a încheiat Popovici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Traian Băsescu vine la Suceava să lanseze candidaţii PMP pentru alegerile parlamentare.
 Vizualizări articol: 1880 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Traian Băsescu vine la Suceava să lanseze candidaţii PMP pentru alegerile parlamentare3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei