Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 sep 2016 - Anul XXI, nr. 209 (6322)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Se doresc clarificări

PNL solicită ca scandalul din jurul numirii managerului Spitalului Rădăuţi să fie anchetat de Corpul de Control al Prefecturii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Harababura creată prin demiterea, repunerea în funcţie şi apoi demiterea din nou a managerului Spitalului Municipal Rădăuţi, Dorin Tibeică, i-a determinat pe consilierii locali din partea PNL să ceară lămuriri. Consilierul Cătălin Miron crede că singurul vinovat pentru acest scandal imens este primarul Nistor Tatar şi nu a ezitat să-l compare pe acesta cu „un comisar sovietic”.

Pentru a lămuri situaţia, liberalii solicită prefectului de Suceava să trimită Corpul de Control, care să verifice dacă s-a respectat legislaţia, iar în caz contrar să sesizeze celelalte instituţii abilitate, respectiv Poliţie şi Parchet. 

„Nistor Tatar confundă Primăria Rădăuţi cu SC Servicii Comunale SA, iar spitalul cu un punct termic. Domnul primar se comportă ca un comisar sovietic, căruia nu-i pasă de lege, ci de interesul său personal. A adus în pragul falimentului SC Servicii Comunale SA şi acelaşi lucru vrea să-l facă astăzi şi cu spitalul. Echipa condusă de managerul Tibeică Dorin a modernizat spitalul municipal, a crescut calitatea şi siguranţa actului medical. Din punct de vedere legal, presiunea fantastică exercitată de primar atât asupra Consiliului de Administraţie al spitalului, cât şi a secretarului Primăriei Rădăuţi cred că va face obiectul unui dosar penal. Este extrem de regretabil ceea ce s-a întâmplat, motiv pentru care consilierii PNL solicită prefectului să trimită Corpul de Control pentru a verifica ce se petrece la Rădăuţi”, a declarat Cătălin Miron.

 

Toţi membrii Consiliului de Administraţie de la Spitalul Rădăuţi au demisionat din funcţii

Reacţia consilierilor liberali vine după ce luni dimineaţă toţi cei trei membri ai Consiliului de Administraţie de la Spitalul Municipal Rădăuţi şi-au prezentat demisiile. Directorul medical, Liviu Dubei, directorul financiar, Rodica Lăcrimioara Gafiţescu, şi directorul de îngrijiri, Doina Ruşti, şi-au înregistrat demisiile la secretariat şi aşteaptă trecerea celor 30 de zile legale pentru ca locul lor să fie luat de alte persoane.

Aceştia consideră că instabilitatea din fruntea Spitalului Rădăuţi nu face decât să aducă deservicii actului medical, iar pentru a sta departe de aceste jocuri murdare politice au decis să nu mai ia parte la mascarada care se petrece ciclic la această unitate. Cei trei spun că şi-au făcut treaba în mod corespunzător şi speră ca situaţia să revină la normal în instituţie, pentru a nu avea de suferit nici personalul medical şi nici pacienţii.

La mijlocul săptămânii trecute, managerul Dorin Tibeică a fost demis printr-un ordin al primarului Nistor Tatar, iar în locul acestuia a fost numit manager interimar consilierul local din partea Uniunii pentru Rădăuţi, Traian Andronachi. Actele nu au fost semnate însă de secretarul Primăriei Rădăuţi, Marinică Sofroni, care a sesizat că demiterea nu s-a făcut în baza unei act al Consiliului de Administraţie al Spitalului Municipal Rădăuţi.

În aceste condiţii, cele două acte au fost revocate vineri, 2 septembrie. Luni a avut loc o nouă şedinţă a Consiliului de Administraţie al Spitalului Municipal Rădăuţi, în care Dorin Tibeică a fost din nou revocat din funcţie, iar în locul său a fost numit cu titlu interimar tot Traian Andronachi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PNL solicită ca scandalul din jurul numirii managerului Spitalului Rădăuţi să fie anchetat de Corpul de Control al Prefecturii.
 Vizualizări articol: 3275 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
PNL solicită ca scandalul din jurul numirii managerului Spitalului Rădăuţi să fie anchetat de Corpul de Control al Prefecturii5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Astept deznodamantul . trimis de
( 7 sep 2016, 19:56:35
Se petrec lucruri ciudate, cred ca este necesar interventia prefecturi .
2.   Harababura trimis de
( 7 sep 2016, 22:32:12
,,Toţi membrii Consiliului de Administraţie de la Spitalul Rădăuţi au demisionat din functii,,....cred ca este vorba despre membri consiliului director si nu cei ai consiliului de administratie........
A spune ca demiterea de buna credinta a mecanicului care ocupa functia de manager general la spitalul RADAUTI ar prejudicia calitatea actului medical este o mare prostie .....
SPITALUL RADAUTI este o unitate medicala ale carui rezultate se datoreaza in special calitatii profesionale si sacrificiului de care au dat dovada cei mai multi dintre salariati care de cele mai multe ori au muncit cu mult mai mult decit prevad normativele legale si au fost renumerati nu tocmai cum ar fi meritat....
De ce nu a investigat nici un corp de control cum a ajuns un inginer mecanic sa conduca un spital?, sa-si bata joc de oameni in adevaratul sens al cuvintului?, de autoritati ale statului roman?
.....a fost numit politic dupa cum singur a recunoscut-o de catre primarul regimului de trista amintire care a reusit printre altele sa distruga partidul liberal, primar cercetat penal,ajuns consilier local,afirmat prin investii prioritare in perioada de criza cum ar fi desenarea pe trotuar a unor piste pentru biciclisti....!
Toate modernizarile care s-au facut la spitalul Radauti au fost demarate de conducerea anterioara acesteia.
Trist este ca la asa o unitatate ...cu atitia oameni cu un IQ ridicat s-au gasit destui pupincurisi ai acestui mecanic,care acum il depling pentru ca s-ar pute sa nu se mai bucure de privilegiile pe care le aveau.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei