Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 mai 2016 - Anul XXI, nr. 120 (6233)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Promisiune

Brădăţan propune reabilitarea termică a blocurilor pentru ca factura la încălzire să scadă cu până la 40%

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reabilitarea termică a blocurilor reprezintă una din priorităţile candidatului PSD la funcţia de primar al municipiului Suceava, Tiberius Brădăţan. Brădăţan a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că reabilitarea termică a blocurilor a fost, este şi va fi în continuare o problemă majoră a oraşului, care va putea fi rezolvată cu fonduri europene. ”Când vorbim de reabilitare termică nu ne referim doar la simpla anvelopare a blocurilor. Este vorba de un proces mult mai complex care presupune izolarea atât a planşeurilor, cât şi a plafoanelor, care presupune izolarea subsolurilor, a casei scărilor, care presupune, acolo unde este cazul, amplasarea de lifturi, care presupune inclusiv reabilitarea reţelelor termice din acele blocuri, adică schimbarea ţevilor pentru a evita pierderile de agent termic”, a explicat Brădăţan. El a arătat că potrivit calculelor, reabilitarea termică a blocurilor ar reduce facturile la încălzire cu până la 40%.

”Mai simplu spus, dacă până acum un cetăţean trebuia să dea 100 de lei la încălzire în perioada de iarnă, 40 de lei i-ar putea rămâne în buzunar în momentul în care vom face reabilitarea termică”, a precizat candidatul PSD. Brădăţan a menţionat că reabilitarea termică a blocurilor nu s-a făcut până acum pentru că nu s-a dorit. ”Eu spun că se poate, iar contribuţia asociaţiilor de proprietari poate fi foarte mică. Ceea ce este important e să fie voinţă, să fie făcut proiectul tehnic, să convingem oamenii de necesitatea acestei investiţii, ca să putem diminua cheltuielile la întreţinere şi pierderile în reţele. Toate clădirile reabilitate trebuie să aibă un anumit aspect, o anumită cromatică, să ofere ochiului plăcere, nu acea atmosferă cenuşie, tristă pe care o vedem astăzi. De aceea e nevoie şi de arhitect-şef”, a mai spus Brădăţan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Brădăţan propune reabilitarea termică a blocurilor pentru ca factura la încălzire să scadă cu până la 40%.
 Vizualizări articol: 2416 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brădăţan propune reabilitarea termică a blocurilor pentru ca factura la încălzire să scadă cu până la 40%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei