Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mai 2016 - Anul XXI, nr. 115 (6228)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bun gospodar

Numeroase proiecte în toate domeniile de activitate au adus un aer de modernitate în Bosanci

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ultimii opt ani au însemnat o permanentă schimbare în comuna Bosanci, iar investiţiile realizate în această perioadă sunt o realitate ce nu poate fi contestată de nimeni. Anton Curic, primarul comunei Bosanci, spune că pentru perioada următoare pe lista investiţiilor sunt şi alte obiective, din mai multe domenii, cum ar fi infrastructura rutieră şi pietonală, educaţia, sănătatea, dar şi alte proiecte de utilitate publică.

„Tot ceea ce am realizat în aceşti ani este palpabil şi vizibil. Nu a fost uşor să ducem la capăt ceea ce ne-am propus, mai ales că am preluat primăria cu datorii de 60 de miliarde de lei vechi, iar în prezent mai avem de achitat un credit de 20 de miliarde de lei vechi, credit accesat pentru modernizarea unui drum comunal şi extinderea reţelei de gaz metan. Chiar şi aşa, comuna Bosanci are resurse pentru a continua modernizarea, iar proiectele aflate în derulare sunt edificatoare”, a arătat Anton Curic.

 

Ce s-a realizat în Bosanci în ultimii ani

În ceea ce priveşte drumurile şi transportul local, în Bosanci s-au finalizat în ultimii ani mai multe investiţii. Asfaltul a fost aşternut pe 7 km de drum agricol şi drum comunal în zona Bosanci – Nimerceni – Cumpărătura – Buneşti – E85, în timp ce jumătate de kilometru de drum a fost modernizat în zona Centru – Biserica Penticostală. De asemenea, în acest interval au fost balastate toate drumurile comunale şi o parte din cele aflate în câmp şi au fost construite aproape 100 de podeţe. Pentru oamenii care aveau diferite treburi în municipiul Suceava s-a reuşit înfiinţarea unei linii de transport tur-retur, mijloc de transport care trece şi prin zona Bosanci Deal.

Cu ajutorul fondurilor europene s-au realizat 26 de km de reţea de alimentare cu apă şi 26 de km de canalizare, iar prin fonduri proprii reţeaua de alimentare cu apă a fost extinsă pe o lungime de 2 km. Tot din fonduri proprii s-a reuşit modernizarea celui de-al treilea rezervor de apă potabilă, dar şi dotarea serviciului de apă şi canalizare cu aparatură necesară intervenţiilor operative.

În actualul mandat s-a extins şi reţeaua de gaz metan pe o lungime de 1,5 km şi s-a realizat o staţie de epurare.

Prin parteneriat public-privat s-a extins reţeaua de iluminat pe o lungime de 600 de metri, iar în zona centrală a comunei Bosanci s-au montat lămpi economice cu leduri şi s-au instalat stâlpi ornamentali.

Nu în ultimul rând, trebuie amintită modernizarea centrului civic, prin pavarea a 2 km de trotuare şi realizarea a 2 km de canalizare pluvială, precum şi crearea unei zone pietonale la moara Gula, ceea ce a dus la scăderea accidentelor rutiere.

 

Sală de sport cu 150 de locuri şi o bază cu nocturnă şi gazon artificial

Lista investiţiilor de viitor, parte din ele aflate în derulare, este lungă şi cuprinde mai toate domeniile de activitate.  Printre acestea se numără construcţia unei săli de sport cu o capacitate de 150 de locuri pe scaune, dar şi amenajarea unei baze sportive cu nocturnă şi gazon artificial. Dotarea Căminului Cultural este în stadiu avansat, banii pentru acest proiect provenind din fonduri europene.

„Am observat că foarte multe comune au reuşit să atragă bani prin intermediul Grupurilor de Acţiune Locală (GAL), motiv pentru care am iniţiat deja un asemenea plan. Am constituit deja GAL Valea Siretului de Jos, din care fac parte comunele Bosanci, Dumbrăveni, Udeşti, Fântânele şi Ipoteşti, iar în scurt timp ne vom înscrie şi la atragerea de bani pentru a demara realizarea obiectivelor care ne interesează”, a precizat primarul Anton Curic.

Pe aceeaşi linie se înscrie şi includerea comunei Bosanci în Zona Metropolitană Suceava, ceea ce va permite implementarea unor proiecte comune şi de interes pentru oameni.

Lucrările de modernizare a parcării şi gardului împrejmuitor din spatele Căminului Cultural sunt deja demarate, iar în curând va începe şi munca pentru modernizarea parcului central, dar şi construcţia unei noi parcări în zona societăţii Fly Music SRL.

 

Educaţia, un pariu câştigător

Şi pe linie de educaţie implicarea actualei conduceri a Primăriei Bosanci a fost una extrem de serioasă şi se anunţă a fi la fel şi în perioada următoare. Astfel, Şcoala Gimnazială cu clasele I-VIII Bosanci are o centrală pe gaz nouă, iar acoperişul a fost schimbat integral. Şi Şcoala cu clasele I-IV din Bosanci Deal a suferit modificări în bine cu fonduri atrase de la Banca Mondială. Tot la această şcoală urmează să se construiască un gard împrejmuitor, dar şi confecţionarea de porţi metalice.

Pe lista de priorităţi s-a numărat şi achiziţionarea unui microbuz pentru transportul elevilor din localităţile Bosanci şi Cumpărătura.

„Educaţia reprezintă unul din pariurile mele, pentru că sunt de principiul că o comunitate se poate dezvolta doar cu oameni inteligenţi şi care pot sprijini în viitor locul de baştină. De aceea, am insistat pentru premierea copiilor care au obţinut performanţe la diferite concursuri şi competiţii, iar de aceste premii au beneficiat peste 90 de elevi olimpici”, a menţionat primarul Anton Curic.

Nici biblioteca şi dotarea acesteia la standarde ridicate nu au fost trecute cu vederea. În acest fel, accesarea programului „Biblionet” a dus la achiziţionarea de calculatoare, care au fost conectate la internet, dar şi mobilier pentru cărţi.

Pe linie de cultură trebuie amintite emisiunile prin care comuna Bosanci a fost promovată la nivel naţional, dar şi realizarea de spectacole artistice, inclusiv cele care vizau obiceiuri ale locului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numeroase proiecte în toate domeniile de activitate au adus un aer de modernitate în Bosanci.
 Vizualizări articol: 3529 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numeroase proiecte în toate domeniile de activitate au adus un aer de modernitate în Bosanci0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prune murate în oţet Dacă aţi cumpărat de la supermarket nişte prune superbe, dar v-a dezamăgit faptul că nu sunt prea coapte şi nu prea au gust, dacă vă întrebaţi cumva dacă se mai poate face ceva cu ele ori ar trebui să renunţaţi la poftă şi la bani în... Citeşte