Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 mai 2016 - Anul XXI, nr. 107 (6220)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Electoral

Traian Băsescu a participat la lansarea candidaţilor PMP la alegerile locale din iunie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidaţii Partidului Mişcarea Populară la alegerile locale din judeţul Suceava au dat startul campaniei electorale sâmbătă, la Casa Culturii Suceava, în prezenţa preşedintelui partidului, Traian Băsescu, în cadrul unei adunări la care au participat aproximativ 1.000 de membri şi simpatizanţi ai acestei formaţiuni politice. Au fost prezenţi, de asemenea, prim-vicepreşedintele PMP Cristian Diaconescu şi secretarul general Doru Onaca.

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PMP, Corneliu Popovici, a prezentat cei 81 de candidaţi înscrişi în cursa electorală, ”o echipă bravă”, de ”oameni noi”, ”care au soluţii concrete pentru a pune Suceava în mişcare”. Popovici a afirmat că PMP a suportat ”presiuni enorme” din partea PSD şi PNL în etapa de desemnare a candidaţilor, că cele două mari partide ”îşi fac propriile legi” şi că în judeţ există localităţi în care PMP nu a putut intra nici măcar pentru a strânge semnături de susţinere a candidaţilor.

Cu toate acestea, candidaţii PMP sunt încrezători în victoria lor în alegeri şi că viitorul le aparţine. Una dintre tinerele candidate, asistenta universitară Anca Gâtlan, i-a transmis lui Traian Băsescu ”bun venit acasă, în Bucovina”, şi, cu vocea gâtuită de emoţie, i-a spus că vede în prezenţa lui la Suceava, în ”Săptămâna Luminată”, un semn că cei din PMP ”vor lumina judeţul Suceava”. Emoţiile au fost omniprezente la toţi candidaţii care au vorbit în faţa preşedintelui lor şi a publicului PMP – Bogdan Nicolau, de la Rădăuţi, Marian Andronache - Suceava şi Bogdan Codreanu - propunerea PMP pentru preşedinţia Consiliului Judeţean.

 

Codreanu: Echipa PMP Suceava ”nu va rămâne pe peron cu biletele în mână”, ci ”va fi în trenul care va dezvolta Bucovina”

Cu multă însufleţire, Codreanu şi-a exprimat convingerea că PMP va câştiga alegerile locale în judeţul Suceava deoarece se bazează ”pe omenie şi onestitate”. „Nici un candidat PMP nu va face promisiuni care nu vor fi puse în fapte şi care nu vor aduce bunăstare pentru populaţie. Nu am să ies în faţa bucovinenilor cu promisiuni electorale, dar voi demonstra că judeţul Suceava merită un loc fruntaş. Bucovina merită altceva, nu politicieni care zâmbesc frumos, dar nu dau prioritate faptelor. De aceea bucovinenii vor alege PMP la aceste alegeri”, a spus Codreanu. El a dat asigurări că echipa PMP Suceava ”nu va rămâne pe peron cu biletele în mână”, ci ”va fi în trenul care va dezvolta Bucovina”. „Noi nu vom sta în tranşee cu raniţa în spate, ci vom fi alături de bucovineni pentru a le transforma visele în realitate”, a mai spus Bogdan Codreanu.

Emoţiile candidaţilor au fost remarcate şi de Cristian Diaconescu: ”îi admir pe cei care au încă emoţii”, a spus prim-vicepreşedintele PMP, completând că este ”sătul de  derbedei de Dâmboviţa” care vorbesc frumos şi nu fac nimic. El le-a recomandat colegilor săi care candidează să nu facă nici o concesie pentru a primi ajutoare ”de la guverne temporare” şi să-şi facă auzită vocea în faţa electoratului.

 

Băsescu: ”PSD şi PNL sunt partide compromise, care nu mai prezintă garanţie pentru viitor”

Discursurile candidaţilor au fost apreciate de liderul PMP, Traian Băsescu. Acesta le-a spus că i-a plăcut încrederea lor în victoria în alegeri şi le-a prezis celor două mari partide, PSD şi PNL, apusul de pe scena politică.

„Ştim aroganţa PSD şi PNL. Vă asigur că cele două partide nu sunt mari. Sunt mici, corupte şi depăşite de vreme. Le-a venit timpul să iasă de pe principala scenă politică a ţării. Iar tendinţa lor este să devină partide reziduale. Nu le contest succesele, au atins obiective precum aderarea la NATO şi la UE, dar dincolo de aceste două obiective, PSD şi PNL sunt partide compromise, care nu mai prezintă garanţie pentru viitor. Şi cred că vor deveni partide mici, de subsol”, a spus liderul PMP. Băsescu a afirmat că România are nevoie în momentul de faţă de un partid nou, care „să nu aibă atârnate de picioare toate umbrele negre ale tranziţiei”, iar acest partid este PMP. Traian Băsescu a mai adăugat că PMP are cel mai bun candidat pentru Primăria Suceava, cel mai bun candidat pentru şefia Consiliului Judeţean şi pentru primăriile din judeţ.

Pentru a le insufla şi mai multă încredere, Traian Băsescu le-a amintit candidaţilor de intrarea lui în cursa pentru Primăria Bucureşti, în anul 2004, când partidul din care făcea parte, PD, era cotat cu doar 4% încredere din partea electoratului. ”Am crezut în victoria mea. Am intrat în competiţie în ultima clipă şi am câştigat. Vă asigur că veţi câştiga dacă veţi intra în competiţie cu această convingere”, a spus Băsescu.

Preşedintele PMP a spus că întâlnirea de la Suceava a fost una ”de suflet”, cu oameni care l-au susţinut întotdeauna, ”care cred în valorile umane şi ale democraţiei”. El a arătat că PMP va candida pentru prima dată la alegeri locale, iar candidaţii săi nu vin ”cu fantezii”, ci ”cu oferte reale pentru comunităţile locale”. Traian Băsescu mai crede că PMP va avea succes în alegeri şi pentru că are atât candidaţi care nu au mai făcut politică, cât şi oameni cu experienţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Traian Băsescu a participat la lansarea candidaţilor PMP la alegerile locale din iunie.
 Vizualizări articol: 3583 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Traian Băsescu a participat la lansarea candidaţilor PMP la alegerile locale din iunie3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei