Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 mai 2016 - Anul XXI, nr. 105 (6218)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Cercetări

Donţu, pe urmele celor care au conspirat să scoată PSD din cursa alegerilor în municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Contestarea listelor de susţinători PSD, care a fost cât pe ce să-i lase pe social-democraţi fără candidaţi la Primăria şi Consiliul Local Suceava, este calificată de preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, senatorul Ovidiu Donţu, ca un ”atac la ordin”, la ordinul lui Ion Lungu, primarul PNL al Sucevei. Tentaculele acestei conspiraţii al cărei creier ar fi candidatul PNL la primărie ating, potrivit lui Donţu, compartimente din primărie, din fosta Termica, din TPL, în Biroul Electoral Municipal şi chiar în sala de judecată, unde au fost prezenţi colegii săi, jurnalişti, judecătorii, procurorii şi grefiera.  

Într-o conferinţă de presă organizată ieri la sediul PSD Suceava, Donţu a prezentat ceea ce a numit ”faptele” care au dus PSD la riscul de a fi scos din cursa electorală. ”Avem date că s-a încercat o acţiune de forţă a PDL, avem date din interiorul PDL care confirmă implicarea directă a primarului Ion Lungu, a juriştilor de la Termica, a angajaţilor primăriei, unul dintre ei în Biroul Electoral Municipal din partea PNL şi a cel puţin unui membru din Consiliul de Administraţie de la TPL. Faţă de această situaţie, să-ţi fie ruşine, Ion Lungu!”, a declarat Ovidiu Donţu.

El a arătat că nu crede că ”domnii asistaţi social Blându şi Cioban ar fi avut pregătirea necesară şi infrastructura logistică să poarte această bătălie”.  Printre dovezile invocate de Donţu în sprijinul variantei pe care o susţine se numără faptul că cei doi contestatari ar fi intrat în posesia listelor de susţinători, deşi PSD nu a putut, la cerere, să obţină listele celorlalte partide pe motiv că au incluse date cu caracter personal. De asemenea, afirmă preşedintele PSD Suceava, există declaraţia a cel puţin un membru al BEM, cum că nici unul dintre cei doi contestatari nu a fost la BEM pentru a studia vreo listă de semnături.

 

Donţu: ”Am sentimentul că aceste două persoane au fost răpite”

”Săptămâna trecută, Ion Lungu şi PDL au cerut ajutorul serviciilor, nu al celor secrete, ci al serviciilor sociale ale Primăriei Suceava. Din lista beneficiarilor de servicii sociale au identificat două persoane care să semneze două cereri. În termen de 24 de ore, două persoane asistate social, din care unul cu semipareză, au contestat liste la Judecătoria Suceava, au completat un dosar de 15 pagini, din care 5 pagini de motivări. Au luat hotărârea Tribunalului în cazul Piedone, au anexat-o şi au format un dosar de 15 pagini cu care au încercat să convingă instanţa. S-au făcut apărări prin înscrisuri, au invocat excepţii şi s-au făcut recuzări de judecători de către aceste două persoane asistate social.  Au avut informaţii din sală, prin sms, au răspuns la apărările noastre, şi prin fax, de la Oficiul Poştal nr.1, au trimis către instanţă toate aceste lucruri”, a afirmat Ovidiu Donţu.

De asemenea, el a spus că PSD va face plângere penală pentru că ”sincer să vă spun, am sentimentul că aceste două persoane au fost răpite. De aceea suntem îngrijoraţi. Colegi din sală i-au căutat acasă, să vadă despre dreptul cetăţenesc care ar putea însemna o contestaţie, şi n-au fost găsiţi. Nici Paştele nu l-au făcut acasă. Ca partid social-democrat suntem îngrijoraţi că ar fi putut fi răpiţi de PDL-işti şi ţinuţi undeva în secret. De aceea vom face plângere penală”, a declarat preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PSD.

 

Ieri după-amiază, contestatarul Vasile Cioban ne-a transmis un mesaj

Motivul acestei desfăşurări de forţe din partea PNL ar fi, în opinia lui Donţu, tentativa de a-l scoate din cursa electorală pe doctorul Tiberius Brădăţan, candidatul PSD la Primăria Suceava.

”Am avut de-a face cu un atac la ordin, la ordinul lui Ion Lungu. Să foloseşti resursele primăriei este un lucru josnic şi arată a disperare din partea actualului primar. El urăşte organic competenţa, opoziţia locală şi iniţiativa de orice fel. Întreaga lui activitate s-a desfăşurat sub semnul autosuficienţei şi mediocrităţii”, a fost concluzia lui Donţu.

În cursul după-amiezii de ieri, am primit un e-mail de la cel care a contestat listele de susţinători ai candidaţilor PSD la Consiliul Local Suceava, ”răpitul” Vasile Cioban, la care sunt ataşate şi adrese ale acestuia către Tribunal. Mesajul lui Cioban spune că ”Aveam de gând să las lucrurile aşa, dar observ că psd-işti nu au scrupule. Se comportă ca adevăraţii comunişti, se pare că nu mai ai drepturi constituţionale şi legale de a face petiţii. În ataşament sunt adresele mele făcute către tribunal (o parte din ele), multe dintre ele depuse personal la registratură”. De asemenea, el le transmite celor din PSD, că ”în locul lui Donţu şi al altora aş tace din gură şi aş lăsa să treacă aşa!”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donţu, pe urmele celor care au conspirat să scoată PSD din cursa alegerilor în municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 3068 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Donţu, pe urmele celor care au conspirat să scoată PSD din cursa alegerilor în municipiul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei