Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 apr 2016 - Anul XXI, nr. 99 (6212)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Alegeri locale

Ei vă cer votul pentru a conduce Suceava în următorii patru ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Biroul Electoral Municipal Suceava a validat, până ieri, la ora 18.00, candidaturile la funcţia de primar de Suceava ale candidaţilor PNL, PSD, PMP, ALDE şi PER şi urma să verifice dosarele candidaţilor UNPR şi PND şi al unui candidat independent. Alte două candidaturi, din partea PSR şi PNȚCD, au fost respinse, cu drept de contestaţie în 48 de ore.

Prin urmare, sunt validate deja următoarele candidaturi: economist Ion Lungu, primar în funcţie, din partea Partidului Naţional Liberal, doctor Tiberius Brădăţan, medic medicină de urgenţă - Partidul Social Democrat, inginer constructor Marian Andronache – Partidul Mişcarea Populară, conf. univ. dr. Ștefan Alexandru Băişanu, deputat de Suceava – Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE),  Alina Alupoaei Geonea - Partidul Ecologist Român, consultant marketing.

În curs de verificare erau ieri seară dosarele următorilor candidaţi: al Uniunii Naţionale pentru Progresul României, economist Marius Boghian, al Partidului Naţional Democrat, lector univ. Virgil Adrian Larionescu Moroşan, şi al candidatului independent Florinel Telescu.

Biroul Electoral Municipal a respins candidatura la funcţia de primar a lui Mihai Câmpan, om de afaceri, din partea Partidului Social Românesc şi a lui Gheorghe Nedea, absolvent al Facultăţii de Geografia Turismului, din partea Partidului Naţional Țărănesc Creştin Democrat. Motivul respingerii celor două candidaturi a fost constatarea unor nereguli la listele de susţinători.

 

Procedura contestaţiei

Conform legii electorale, respingerea de către biroul electoral de circumscripţie a unei candidaturi poate fi contestată de candidat, partidele politice, alianţele politice sau alianţele electorale care au propus candidatura respectivă, în termen de cel mult 48 de ore de la data afişării respingerii candidaturii.

Contestaţia şi, dacă este cazul, cererea de apel se depun la instanţa competentă să le soluţioneze, sub sancţiunea nulităţii.

Contestaţiile privind admiterea sau respingerea candidaturilor se soluţionează în termen de 48 de ore de la înregistrare, de către judecătoria, respectiv tribunalul în a cărui rază teritorială se află circumscripţia electorală. Hotărârea nu se comunică. Împotriva hotărârii date în contestaţie se poate face apel în termen de 24 de ore de la pronunţare, la instanţa ierarhic superioară. Apelul se soluţionează în termen de 24 de ore de la înregistrare. Hotărârea pronunţată în apel este definitivă.

Instanţele judecătoreşti competente să soluţioneze contestaţiile formulate împotriva hotărârilor de admitere sau de respingere a unei candidaturi de către biroul electoral de circumscripţie vor lua măsuri de aducere la cunoştinţă, de îndată, a hotărârii definitive, după expirarea termenelor imperative prevăzute anterior, biroului electoral de circumscripţie care a pronunţat hotărârea atacată, în vederea definitivării candidaturilor.

Prin urmare, candidaturile vor fi definitive în data de 4 mai a.c.. Campania electorală pentru alegerile locale din data de 5 iunie a.c. începe în data de 6 mai. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ei vă cer votul pentru a conduce Suceava în următorii patru ani.
 Vizualizări articol: 4452 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Ei vă cer votul pentru a conduce Suceava în următorii patru ani3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supa de secărică (de post) Supa de chimen sau secărică este foarte simplă și are o aromă distinctă, inconfundabilă. Se servește cu crutoane de pâine bine rumenite în ulei și mult pătrunjel verde tocat. Este, deopotrivă, un preparat obișnuit și un tratament popular... Citeşte