Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 apr 2016 - Anul XXI, nr. 94 (6207)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un mediu curat

Cătălin Miron: „Doresc amplasarea în Rădăuţi a unei staţii de monitorizare a emisiilor poluante”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cătălin Miron, preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Rădăuţi şi candidatul acestui partid pentru funcţia de primar, a declarat că doreşte un mediu de afaceri puternic în zonă, dar nu în orice condiţii. Miron spune că trebuie să existe un respect reciproc, iar cei care investesc să dea dovadă că le pasă de calitatea mediului înconjurător.

„În oraş circulă tot felul de poveşti reale sau imaginare cu privire la poluarea care există în zona noastră. Aceste poveşti au apărut şi pe fondul unei lipse de transparenţă a celor doi agenţi economici cu capital austriac care alimentează aceste speculaţii. Pentru eliminarea oricăror suspiciuni, vom solicita Ministerului Mediului instalarea în zona noastră a unei staţii de monitorizare a calităţii aerului, inclusiv un panou electronic cu ajutorul căruia vom informa rădăuţenii cu privire la gradul de poluare existent în oraş 24 de ore din 24 de ore. Această monitorizare a calităţii aerului va fi, dacă vreţi, un instrument  de control a respectării standardelor naţionale cu privire la concentraţiile agenţilor poluanţi”, a arătat Cătălin Miron.

Pentru ca această transparenţă să fie asigurată, preşedintele liberalilor rădăuţeni a făcut un apel către toţi oamenii implicaţi în administraţia locală să se implice în rezolvarea problemei.

„Protecţia sănătăţii publice faţă de expunerea la factorii poluanţi trebuie să constituie prioritatea zero pentru orice administraţie locală. Nu este normal ca în această zonă să nu fie o staţie de monitorizare a emisiilor poluante în condiţiile în care există posibilitatea reală a poluării mediului înconjurător. Nu trebuie să ne ascundem şi să ignorăm această realitate”, a precizat Cătălin Miron.

Candidatul liberalilor pentru funcţia de primar în Rădăuţi este de părere că în paralel cu această grijă pentru un mediu nepoluat, autorităţile locale trebuie să aibă un rol activ de sprijinire a mediului  de afaceri.

„Vrem să atragem cât mai mulţi investitori în zona Rădăuţiului şi de aceea în strategia noastră un punct important este înfiinţarea unui parc industrial în zona spre comuna Dorneşti, pe strada Austriei. Trebuie să învăţăm de la cei care au reuşit să creeze aceste parcuri industriale. Dar pentru a  dezvolta această zonă industrială avem nevoie şi de încredere şi respect reciproc”, a concluzionat Cătălin Miron.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cătălin Miron: „Doresc amplasarea în Rădăuţi a unei staţii de monitorizare a emisiilor poluante”.
 Vizualizări articol: 2288 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cătălin Miron: „Doresc amplasarea în Rădăuţi a unei staţii de monitorizare a emisiilor poluante”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei