Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 mar 2016 - Anul XXI, nr. 67 (6180)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atac

PNL somează PSD să nu mai tergiverseze Legea privind concediul de maternitate şi creşterea indemnizaţiilor pentru mame

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

PNL somează PSD să nu mai tergiverseze Legea privind concediul de maternitate şi creşterea indemnizaţiilor pentru mame, iniţiativă care ar fi trebuit supusă votului final miercuri în Camera Deputaţilor. Deputata PNL de Suceava Sanda-Maria Ardeleanu a declarat căîntârzierea redactării raportului Comisiei de Muncă, adoptat cu amendamente, privind acest proiect legislativ, este nepermisă şi trage un semnal de alarmă pentru urgentarea demersurilor tehnice. ”Considerăm că un Proiect de lege care vizează cea mai stabilă şi importantă componentă a societăţii româneşti – Mama – este cel mai bun moment pentru a lăsa deoparte abordările duplicitare şi politicianiste ale unor colegi parlamentari care pe de o parte clamează apărarea intereselor sociale, iar pe de altă parte acţionează pentru amânarea măsurilor cu impact. Cum este posibil ca alte iniţiative legislative, ca cea a <defăimării>, spre exemplu, să aibă un parcurs mai rapid decât Legea privind concediul de maternitate şi creşterea indemnizaţiilor pentru mame?”, a declarat Ardeleanu.

Ea le-a amintit parlamentarilor PSD că populaţia României se diminuează, iar cifrele prezentate recent de INS sunt dezastruoase. ”Populaţia din ţară a ajuns la nivelul din 1966, cu o rată de scădere care echivalează cu dispariţia a două oraşe mici în fiecare an. Tinerii (0-14 ani) sunt depăşiţi de populaţia de peste 65 de ani (vârsta de pensionare), declin care a fost etichetat de specialiştidrept <iarna demografică>”, a subliniat deputata liberală.

Ardeleanu susţine că legea trebuie să intre în vigoare la 1 iulie 2016

Ardeleanu a precizat că în ceea ce priveşte Legea privind concediul de maternitate şi creşterea indemnizaţiilor pentru mame PNL a promovat o serie de amendamente de natură a susţine familia şi a stimula natalitatea, cu impact pe condiţiile concediului de maternitate şi ale nivelului indemnizaţiei pentru creşterea copiilor.

”Este fundamental ca părinţii, în special cei din familiile tinere active, să fie încurajaţi şi susţinuţi atunci când îşi doresc copii. Principala modificare propusă de noi este eliminarea plafonului maxim de 3.400 de lei/lună al indemnizaţiei pentru creşterea copilului, impus până acum. Se adaugăacordarea indemnizaţiei pe perioada până când copilul împlineşte vârsta de 2 ani. Persoanele care timp de doi ani au realizat minimum 12 luni venituri supuse impozitului vor beneficia de concediu pentru creşterea copilului timp de doi ani, respectiv trei ani în cazul copilului cu handicap. Indemnizaţia se stabileşte în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată. În situaţia în care decide să se întoarcă în câmpul muncii, părintele va primi un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 50% din indemnizaţia minimă stabilită - indemnizaţia minimă este de 85% din salariul minim brut pe ţară garantat în plată. Nivelul indemnizaţiei lunare se majorează cu 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată pentru fiecare copil născut dintr-o sarcină gemelară, de tripleţi sau multipleţi, începând cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de naştere”, a arătat Ardeleanu.

Ea a adăugat că legea trebuie să intre în vigoare la 1 iulie 2016. ”Urgenţa este evidentă, iar Guvernul trebuie să se ocupe de rectificarea bugetară aferentă susţinerii acestor măsuri. Banii folosiţi pentru susţinerea acestei măsuri reprezintă, în realitate, o investiţie în viitorul României”, a încheiat parlamentarul PNL. Combaterea declinului demografic a fost una dintre temele care au fost atinse vineri în cadrul evenimentului intitulat „Agenda femeii din Suceava”, organizat de OFL Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PNL somează PSD să nu mai tergiverseze Legea privind concediul de maternitate şi creşterea indemnizaţiilor pentru mame.
 Vizualizări articol: 1709 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PNL somează PSD să nu mai tergiverseze Legea privind concediul de maternitate şi creşterea indemnizaţiilor pentru mame0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borş de sfeclă de post (reţeta bătrânească) Aspectuos şi foarte sănătos, borşul de sfeclă este unul dintre cele mai iubite preparate de post în Bucovina. Cei ce nu postesc îl vor considera şi ei un deliciu şi îl pot servi cu smântână.Avem nevoie de:3 sfecle medii... Citeşte