Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 feb 2016 - Anul XXI, nr. 47 (6160)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Alexandru Băişanu a demisionat din PNL şi va candida pentru Primăria Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul sucevean Alexandru Băişanu a demisionat ieri din PNL şi a anunţat că va candida pentru funcţia de primar al Sucevei, fără a preciza încă dacă o va face independent sau din partea unei formaţiuni politice. Alexandru Băişanu a susţinut o conferinţă de presă în care a precizat că această decizie reprezintă un moment foarte important în evoluţia sa politică. Băişanu a ţinut să precizeze că în fapt nu demisionează din PNL, ci din PDL, considerând că această formaţiune politică a acaparat în totalitate fostul PNL. În conferinţa de presă susţinută ieri, Alexandru Băişanu a făcut un scurt istoric al activităţii sale în cadrul PNL, lansând în acelaşi timp şi atacuri către actualii lideri şi candidaţi ai noului PNL din Suceava. El a ţinut să amintească faptul că după ce a demisionat din funcţia de prefect a decis să intre în PNL pentru că a vrut să urmeze un model pe care îl regăsea în premierul de la vremea respectivă, Călin Popescu Tăriceanu. „Îmi aduc aminte că înainte de PNL, cât eram prefect, aceeaşi echipă care face jocurile în judeţul Suceava, Gheorghe Flutur, Ion Lungu şi Orest Onofrei, mi-au cerut să intru în PDL, spunând că îmi pun la dispoziţie postul de deputat în colegiul nr. 1. Am refuzat pentru că nici Flutur, nici Ion Lungu, nici Orest Onofrei şi nici restul oamenilor de la vârful PDL nu reprezentau modelele mele în politică. Şi am spus ferm că niciodată nu voi face echipă cu ei”, a declarat Băişanu. El a arătat că după acel moment a candidat din partea PNL, nu a câştigat nici o funcţie, iar ulterior a preluat preşedinţia PNL Suceava, „partid distrus de ei”. În acelaşi timp el a spus că după ce a fost ales şi a doua oară la conducerea PNL Suceava, partidul a avut parte de o evoluţie, la nivel naţional, care nu a fost conformă cu modelele sale politice şi nici cu propria conştiinţă. Astfel, Alexandru Băişanu l-a acuzat pe fostul lider PNL, Crin Antonescu, de faptul că a distrus acest partid după ce l-a trimis în braţele PDL. „După ce a aruncat PNL într-un soi de politică medievală făcută de PDL, Crin Antonescu a părăsit PNL prin neimplicare. PDL, portocaliii, oamenii lui Traian Băsescu, care au ajuns la 7-12%, şi-au găsit un bârlog în PNL. Şi concluzia este că bâta a învins raţiunea. Iar frica unor liberali le-a oferit pedeliştilor posibilitatea de a silui PNL”, a precizat deputatul sucevean. Băişanu a spus că el s-a înscris în PNL şi s-a trezit dintr-odată în PDL. El a mai precizat că a fost printre puţinii care au spus că „această mezalianţă” între fostul PNL şi PDL nu e una bună pentru liberali.

Alexandru Băişanu a făcut referire şi la actualul copreşedinte al PNL Vasile Blaga, amintind că acesta a spus la Suceava, la lansarea candidaţilor liberali, că cei „care nu au venit în bârlogul cucerit de ei” să stea în continuare acasă. „Domnule Vasile Blaga, nu vom sta acasă. Suntem mulţi şi vom ieşi pentru a vă trimite acasă. Nu noi trebuie să mergem acasă, ci voi. Nu noi am furat România, ci voi”, a declarat Alexandru Băişanu. El a spus că actualii lideri ai PNL, proveniţi din fostul PDL, scot la licitaţie funcţiile şi candidaturile. Băişanu a afirmat că zilele trecute, după anunţarea candidaturii lui Ion Lungu din partea PNL pentru Primăria Suceava, atât acesta, cât şi Gheorghe Flutur şi secretarul general al partidului, Ilie Bolojan, au venit la el în birou şi i-au propus să rămână în PNL şi să-l sprijine pe actualul edil, fiindu-i oferit un post de deputat. „I-am refuzat, cum am făcut şi în 2008. Nu mi-am tranzacţionat nici o funcţie într-un partid. Tot timpul mi-am luat soarta în mâini şi m-am dus în faţa cetăţenilor. Să fi acceptat această tranzacţie, prin care mi se cerea să renunţ la candidatura pentru primărie, în schimbul unui post de deputat, ar fi însemnat pentru mine să fac cel mai dezonorant gest pentru un bărbat”, a subliniat deputatul sucevean. El a adăugat că a refuzat această tranzacţie pentru că nu poate să-i vândă pe sucevenii care la ultimele alegeri locale i-au dat 45% din voturi, iar la parlamentare 62% din voturi pentru a obţine mandatul de deputat.

Băişanu a precizat că se va întoarce la suceveni cu viziunea sa de dezvoltare şi le va cere din nou votul, deşi este convins că a ales astfel calea cea grea. „Nu voi face niciodată echipă cu cei care mi-au tăiat salariul, au tăiat pensiile”, a afirmat Alexandru Băişanu.

 

Băişanu spune că va candida pentru Primăria Suceava „pentru că am o datorie de onoare de a spune adevărul”

El a făcut referire şi la numeroase „minciuni” din ultima perioadă venite din partea actualilor lideri PNL. Băişanu a făcut referire în primul rând la modul în care a fost „decapitat într-un mod ordinar” de la conducerea PNL Suceava, de către un Birou Politic Naţional al PNL incomplet. Băişanu a amintit şi de cazul vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Suceava Ilie Niţă, care a fost exclus din PNL Suceava după ce şi-a anunţat candidatura pentru şefia administraţiei judeţene. El a amintit că instanţa a hotărât că decizia de excludere a lui Ilie Niţă din PNL nu a fost una legală. Alexandru Băişanu a pus sub semnul îndoielii şi sondajul în baza căruia s-a decis candidatul PNL pentru Primăria Suceava, care ar fi avut loc în perioada ianuarie - februarie 2016. Băişanu a spus că a solicitat firmei care a efectuat sondajul, CSOP, să-i spună dacă el personal a făcut parte dintr-o astfel de cercetare, iar răspunsul primit a fost că în luna ianuarie a.c. nu a fost subiectul unui sondaj. El a amintit şi de faptul că liberalii l-au votat prima dată pe Ioan Balan drept candidat pentru Primăria Suceava, iar numai după o lună, aceiaşi oameni l-au votat pe Ion Lungu. „Ăsta nu e partid, e o sectă”, a precizat Băişanu. El s-a declarat nemulţumit şi de modul în care a fost tratat într-o şedinţă a Biroului Permanent Naţional al PNL în care a vrut să ia cuvântul, arătând că în momentul în care a început să vorbească, secretarul PNL Ilie Bolojan, sfătuit de Vasile Blaga, l-a oprit şi i-a transmis că nu mai poate continua pentru că PNL Suceava nu şi-a plătit cotizaţia când el a fost preşedinte. „A fost un moment în care imagina PNL s-a sfărâmat. Atunci mi-am dat seama că nu mai eram în PNL, ci într-o gaşcă. Şi vreau să le transmit că eu nu voi avea moarte politică, pentru că eu nu trăiesc din politică”, a spus Băişanu.

Deputatul sucevean a mai subliniat că prin decizia luată ieri el nu părăseşte PNL, ci PDL. „Îi rog pe toţi liberalii adevăraţi să caute în continuare calea liberală”, a declarat Alexandru Băişanu, care a adăugat că din biroul său de parlamentar a dispărut sigla PNL, „rămânând două cuie în sicriul PNL”, însă nu au dispărut tablourile cu Brătienii. Băişanu a ţinut să precizeze că tot ceea ce a spus ieri în conferinţa de presă reprezintă doar 1% din ceea ce are de spus şi ce va spune în perioada următoare.

Alexandru Băişanu a arătat că va candida pentru Primăria Suceava „pentru că am o datorie de onoare de a spune adevărul”. „Candidez pentru că îmi doresc să nu se voteze neapărat partide, sigle, ci oameni care au făcut ceva pentru sine şi comunitate. Candidez ca proiect. Vin cu un proiect pentru dezvoltarea Sucevei, iar oamenii trebuie să voteze viziuni şi înţelepciune”, a declarat Băişanu. El a subliniat că, din punctul său de vedere, Ion Lungu nu va câştiga Primăria Suceava, iar liderul liberalilor suceveni, Gheorghe Flutur, nu va candida pentru preşedinţia Consiliului Judeţean. Alexandru Băişanu le-a cerut tuturor „liberalilor umiliţi” să îl urmeze în proiectul său, iar sucevenilor le-a solicitat să fie alături de el pentru că „Suceava eşti tu!”. Băişanu a mai spus că lunea viitoare îşi va anunţa în Camera Deputaţilor demisia din PNL şi că îşi va continua activitatea ca independent, iar în zilele următoare va anunţa în ce formulă va candida pentru Primăria Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alexandru Băişanu a demisionat din PNL şi va candida pentru Primăria Suceava.
 Vizualizări articol: 3120 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Alexandru Băişanu a demisionat din PNL şi va candida pentru Primăria Suceava1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mujdei gros Mujdeiul de usturoi gros ca o maioneză, cu aspect sidefat, este de ani bun în topul preferințelor oaspeților de la pensiunile din Bucovina. În ciuda unor opinii larg distribuite pe internet, potrivit cărora preparatul ar fi... Citeşte