Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 feb 2016 - Anul XXI, nr. 43 (6156)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lansare candidaţi

Primarul din Dumbrăveni, Ioan Pavăl, candidează din partea PSD pentru un nou mandat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul comunei din Dumbrăveni, Ioan Pavăl, va candida din partea PSD pentru un nou mandat. Anunţul surpriză a fost făcut sâmbătă în cadrul lansării candidaţilor PSD pentru funcţiile de primar din localităţile din Colegiul nr. 8, din zona Siret. Ioan Pavăl este în momentul de faţă la al doilea mandat de primar al comunei Dumbrăveni, pe care l-a câştigat din partea PNL. La ultimele alegeri locale, din anul 2012, Ioan Pavăl a candidat în cadrul USL, din partea PNL, ulterior el declarându-şi independenţa, odată cu intrarea în vigoare a Ordonanţei nr. 55/2014 care a permis aleşilor locali să-şi schimbe partidul fără a-şi pierde funcţiile.

În cadrul evenimentului de sâmbătă, social-democraţii şi-au anunţat şi candidatul pentru Primăria Siret, Marius Scorobohaci, acesta fiind preşedintele organizaţiei locale a PSD şi fost director al Spitalului de Boli Cronice din oraş.

Tot sâmbătă, PSD şi-a anunţat candidaţii din Calafindeşti – Loghin Saviuc, Dorneşti – Dumitru  Sbierea, Frătăuţii Noi – Gheorghe Ştreangă, Hânţeşti – Daniel Olariu, Muşeniţa – Filip Niculaev, Zamostea – Vasile Haliuc, Zvoriştea - Constantin Barariu, Bălcăuţi – Vasile Ursachi, Grăniceşti – Vasile Şuleap şi Grămeşti – Gheorghe Nuţu.

La lansarea candidaţilor din zona Siret au fost prezenţi preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, deputaţii Eugen Bejinariu şi Ioan Stan şi mai mulţi consilieri judeţeni ai acestui partid. Gazda evenimentului a fost vicepreşedintele PSD responsabil de această zonă a judeţului, consilierul judeţean Dan Ioan Cuşnir. În discursul său, acesta a criticat în mod special actuala conducere a Primăriei Siret. Ţinta lui Dan Ioan Cuşnir a fost primarul PNL din Siret, Adrian Popoiu, Cuşnir spunând că acesta este „mincinos” deoarece susţine că nu a fost ajutat cu nimic de Guvernul PSD condus de Victor Ponta.

„Spitalul de Psihiatrie din Siret a fost renovat cu bani de la Ministerul Dezvoltării, condus de Liviu Dragnea. Iar primarul din Siret nu a făcut inaugurarea acelui spital pentru că ministrul PNL al Sănătăţii nu a putut să vină la inaugurare. Mai mult, el spune că spitalul a fost făcut cu bani de la Ministerul Sănătăţii, când în realitate el a fost făcut cu bani primiţi de la Ministerul Dezvoltării, condus la acea vreme de pesedistul Liviu Dragnea”, a spus Cuşnir. El a mai arătat că Adrian Popoiu spune că nu a primit nici un ban de la Guvernul Ponta, când în realitate numai pentru drumuri a fost alocată o sumă de zece miliarde de lei vechi.

La rândul său, preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, le-a transmis social-democraţilor că PSD trebuie să câştige alegerile locale pentru că „ţinta finală” este în toamnă, când după alegerile parlamentare acest partid trebuie să numească noul Guvern. El le-a spus celor prezenţi la lansarea candidaţilor PSD că atunci când Adrian Popoiu era primar PNL, iar la conducerea Consiliului Judeţean era liderul PDL Suceava, Gheorghe Flutur, oraşul Siret nu a fost sprijinit cu nimic.

„Când Gheorghe Flutur era preşedinte PDL, guvernarea era PDL, şi Adrian Popoiu era primar de la PNL, s-a întâmplat ceva în Siret? Nu s-a întâmplat nimic. Însă, în aceşti ultimi patru ani, noi am venit deschişi către Siret, am încercat să ajutăm, inclusiv cu proiecte de drumuri, pe care le-am făcut în comun. Inclusiv cu spitalul de aici, şi este meritul lui Marius Scorobohaci pentru că l-a adus la un nivel ridicat”, a declarat Nechifor.

El a amintit în mod special de sprijinul acordat de Guvernul Ponta localităţilor din judeţul Suceava, dar şi de proiectele mari realizate în ultimii ani, de la modernizarea aeroportului, reabilitarea Cetăţii de Scaun a Sucevei, modernizarea DN 29 Suceava – Botoşani, şi până la cele 115 de proiecte de dezvoltare locală. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul din Dumbrăveni, Ioan Pavăl, candidează din partea PSD pentru un nou mandat.
 Vizualizări articol: 3622 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primarul din Dumbrăveni, Ioan Pavăl, candidează din partea PSD pentru un nou mandat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Iaurt grecesc de casă Cremos, acrișor doar cât trebuie, consistent și ușor deopotrivă, iaurtul grecesc este în prezent printre cele mai iubite produse lactate în întreaga lume.Avem nevoie de:1,5 litri lapte ( amestec de vacă și de capră în... Citeşte