Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 feb 2016 - Anul XXI, nr. 39 (6152)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie autorizată

Excluderea lui Ilie Niţă din PNL, anulată de instanţele de judecată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Exclus din noul PNL ca urmare a unei decizii luate de Colegiul Director Suceava care s-a reunit pe 25 iunie 2015, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Ilie Niţă şi-a căutat dreptatea în sălile de judecată. Iar magistraţii de la Tribunalul Suceava i-au dat dreptate şi au anulat decizia de excludere a lui Niţă din PNL.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava a fost destul de zgârcit în declaraţii după soluţia de ieri a Tribunalului.

„După ce voi citi ce scrie în motivare am să mă pronunţ. Oricum, soluţia nu este definitivă şi aştept să văd ce se va petrece ulterior”, a comentat Ilie Niţă.

Printre motivele expuse în cererea de chemare în judecată, Ilie Niţă invocă faptul că dispozițiile privind excluderea unui membru al Vechiului PNL sunt incompatibile cu prevederile art. 163 alin. 2 din Statutul PNL, producându-și efecte abia după alegerile locale și parlamentare care vor avea loc anul acesta, la care noul PNL va avea liste proprii.

„Până la 01.01.2017 actualul PNL nu poate decide sancționarea cu excluderea din partid a membrilor vechiului PNL sau a PDL care au statutul de aleși locali, cum este situația subsemnatului”, a arătat Ilie Niţă în acţiunea înaintată instanţei de judecată.

Colegiul Director al PNL Suceava a avizat cu 171 de voturi „pentru” şi cinci „împotrivă” decizia Biroului Politic Judeţean al PNL Suceava care propusese ca Ilie Niţă să fie sancţionat cu excluderea pentru că a încălcat articolul 28 din Statutul PNL prin atacuri la conducerea PNL şi prin nerespectarea deciziilor partidului.

Ilie Niţă a mai fost membru PD, partid din care a fost exclus în 2004, dar şi membru PRM, fiind de asemenea exclus în 2009.

Excluderea lui Ilie Niţă a venit după ce 41 de primari liberali din judeţul Suceava au depus o solicitare oficială la PNL Suceava prin care cereau ca Ilie Niţă să demisioneze până în 15 iulie 2015 din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, pe motiv că acesta nu le reprezintă interesele şi că este susţinut în această funcţie de PSD.

La vremea respectivă, Niţă a intrat în clinciuri cu Gheorghe Flutur, nesfiindu-se să-l critice public, motiv pentru care a atras mânia foştilor PDL-işti la adresa sa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Excluderea lui Ilie Niţă din PNL, anulată de instanţele de judecată.
 Vizualizări articol: 2045 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Excluderea lui Ilie Niţă din PNL, anulată de instanţele de judecată3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Bulete de cașcaval Un aperitiv delicios nu trebuie neapărat să fie complicat de preparat. Buletele de cașcaval încântă mesenii de toate vârstele, arată bine, necesită doar câteva ingrediente și mai puțin de o oră de muncă plăcută.Avem nevoie... Citeşte