Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 dec 2015 - Anul XX, nr. 289 (6101)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiecte

Cătălin Miron: „Atragerea fondurilor europene este esenţială pentru dezvoltarea municipiului Rădăuţi”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cătălin Miron, candidatul PNL pentru funcţia de primar în Rădăuţi, consideră că atragerea de fonduri europene este esenţială pentru dezvoltarea oraşului. El a dat ca exemplu municipiul Alba Iulia, un oraş cu doar câteva zeci de mii de locuitori, nu cu mult mai mare decât Rădăuţiul, care s-a transformat radical într-un timp foarte scurt.

„Un oraş relativ mic, de 60.000 de locuitori, a atras fonduri cu finanțare nerambursabilă de peste 150 de milioane de euro într-o perioadă de cinci ani. Trebuie să ne uităm şi să învățăm de la cei care au reuşit. Cu bani europeni nerambursabili s-au făcut investiții în modernizarea centrului civic al orașului, s-au reabilitat, modernizat şi extins 32 de km de reţele stradale, s-au creat zone verzi, piste pentru biciclete, s-au achiziționat panouri solare şi foto-voltaice, iar exemplele pot continua”, a arătat liberalul care candidează pentru funcţia de primar în Rădăuţi.

Cătălin Miron spune că Alba Iulia este doar un exemplu, iar dezvoltarea municipiului Rădăuţi depinde în foarte mare măsură de aceste fonduri europene. În opinia lui Cătălin Miron, Rădăuţiul trebuie să beneficieze obligatoriu de fondurile care vor fi disponibile prin Programul Operaţional Regional aferent perioadei 2014-2020.

„Anul viitor se vor deschide majoritatea liniilor de finanțare pentru proiectele de investiții. De aceea, încă din prima zi după câştigarea alegerilor locale din 2016 echipa mea va trece la treabă şi vom întocmi proiectele de finanțare în cadrul POR 2014-2020. Este extrem de multă muncă pentru  elaborarea studiilor necesare depunerii proiectelor, şi mă refer aici  la studii geo, studii topo, expertize tehnice, studii de fezabilitate, proiecte tehnice, studii de mobilitate urbană etc, dar şi întocmirea dosarelor de finanțare. Sumele de care municipiul Rădăuţi poate beneficia nu sunt deloc mici. De exemplu, doar pentru reabilitarea termică a blocurilor putem primi finanțare de până la 5 milioane de euro, pentru clădiri publice între 1-5 milioane de euro, reabilitarea infrastructurii rutiere o putem realiza doar cu o contribuție de la bugetul local de de 2%. De asemenea, pentru amenajarea spațiilor verzi, pentru alei pietonale, pentru zone speciale destinate sportului, pentru locurile de joacă ale copiilor, dar şi instalarea de Wi Fi în spații publice contribuția din partea Primăriei Rădăuţi este de doar 2%. Cu acelaşi procent trebuie să contribuie Primăria Rădăuţi şi pentru investiții în infrastructura spitalicească, dar şi pentru investiții în educație, începând cu creșe şi grădinițe, până la liceele tehnologice. Iar în aceste proiecte este inclus tot ce înseamnă construcție, reabilitare, modernizare, extindere şi totodată echiparea infrastructurii educaționale. Toate aceste  proiecte înseamnă dezvoltare, înseamnă locuri de muncă, înseamnă tineri în Rădăuţi, într-un cuvânt înseamnă viitor”, a concluzionat Cătălin Miron.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cătălin Miron: „Atragerea fondurilor europene este esenţială pentru dezvoltarea municipiului Rădăuţi”.
 Vizualizări articol: 1781 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cătălin Miron: „Atragerea fondurilor europene este esenţială pentru dezvoltarea municipiului Rădăuţi”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei