Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 nov 2015 - Anul XX, nr. 271 (6083)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comparaţie

Flutur susţine că fostul guvern PSD a fost ”Guvernul-Zero” pentru infrastructura rutieră a judeţului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Secretarul general al PNL, senatorul de Suceava Gheorghe Flutur, a declarat că fostul guvern PSD a fost ”Guvernul-Zero” pentru infrastructura rutieră a judeţului Suceava întrucât a sistat finanţările şi a blocat lucrările la toate investiţiile începute în judeţul Suceava. El a arătat că abandonarea investiţiilor în infrastructură pune în pericol dezvoltarea locală şi regională şi că fără infrastructură orice zonă riscă să rămână în izolare şi este condamnată la subdezvoltare. Printre obiectivele abandonate Flutur a amintit de ruta ocolitoare a Sucevei, ”încremenită în expertize şi licitaţii”, modernizarea DN18 pe tronsonul Iacobeni - Cârlibaba - Borşa, reabilitarea DN 17B Vatra Dornei – Broşteni – limita cu judeţul Neamţ, şoselele de centură de la Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc şi Fălticeni. La acestea, a spus Flutur, se adaugă refuzul fostului guvern PSD de a lua în calcul Autostrada Siret - Suceava - Bucureşti. ”Guvernarea PSD a întârziat în mod repetat reluarea lucrărilor în vederea finalizării centurii Sucevei. În declaraţii, începând cu 2012, PSD promitea apăsat că se vor aloca fonduri, dar, aşa cum am văzut, nu s-au dat. Nu este singura dată când PSD nu s-a ţinut de cuvânt. Guvernul PSD ne-a demonstrat că nu doreşte să finalizeze şoseaua de centură, alocând în bugetele de stat fonduri <cu pipeta> pentru continuarea investiţiei şi amânând în permanenţă termenele de finalizare. Drept dovadă, Legea bugetului de stat pentru anul 2015 certifica faptul că guvernul PSD nu şi-a propus să finalizeze celelalte două tronsoane ale centurii, propunând alocarea doar a unei părţi din valoarea rămasă de finanţat. Pe 10 octombrie 2015, la Suceava, ministrul de atunci al Transporturilor confirma cu seninătate că guvernul PSD nu are de gând să finalizeze centura municipiului Suceava nici în anul 2016. Mai mult decât atât, nu s-a prezentat un termen credibil în care se vor relua lucrările, deci nici vorbă despre un eventual termen al finalizării rutei ocolitoare”, a declarat senatorul PNL de Suceava. 

Secretarul general al PNL a subliniat că în mod normal nu ar fi nevoie de mai mult de trei luni pentru a termina lucrările pe cele două tronsoane rămase ale şoselei de centură a Sucevei, în condiţiile în care gradul de execuţie a lucrărilor depăşeşte 90%. ”Prin sistarea lucrărilor la centura Sucevei, municipiul Suceava este sufocat. Există cartiere în municipiul Suceava unde autovehicule de mare tonaj trec pe lângă locuinţe, provocând avarii şi fiind un real pericol pentru trecătorii din zonele respective. Ruta ocolitoare este extrem de importantă pentru întreg judeţul Suceava”, a explicat Gheorghe Flutur.

 

Flutur: ”Pentru PSD judeţul Suceava există doar o dată la 4 ani, în ziua de vot”

Pentru şoseaua de centură a municipiului Rădăuţi, a menţionat parlamentarul liberal, nu s-a finalizat procedura juridică în cazul terenurilor, iar lucrările oricum nu pot demara din cauză că societatea care are în gestiune stâlpii care susţin firele de înaltă tensiune nu acceptă deschiderea şantierului pentru că nu a primit banii pentru mutarea stâlpilor. Flutur a precizat că o situaţie extrem de gravă se înregistrează ca urmare a blocării lucrărilor de reabilitare, pe teritoriul judeţului Suceava, a drumului naţional 18, arteră de maximă importanţă pentru traficul intern şi internaţional din nordul ţării. DN18, a spus liderul liberal, a ajuns să arate mai degrabă ca o uliţă abandonată decât ca un drum naţional, a ajuns unul dintre cele mai proaste drumuri naţionale din judeţul Suceava şi unul dintre cele mai degradate din întreaga ţară. Flutur a arătat că starea drumului creează dificultăţi în activitatea zilnică a locuitorilor din zonă, a şoferilor aflaţi în tranzit, precum şi turiştilor care vin să viziteze Bucovina. ”Localităţile traversate de DN18 aflate pe raza judeţului Suceava, respectiv Ciocăneşti, Botoş, Valea Stânei şi Cârlibaba, rămân condamnate în continuare la izolare. Situaţia este atât de gravă, încât agenţii economici din zonă nu mai găsesc firme de distribuţie care să-i aprovizioneze. Firmele de transport persoane care efectuează curse în zonă intenţionează să suspende traseele din cauza stării DN18. Foarte mulţi turişti care intenţionează să traverseze judeţul Suceava spre Maramureş se întorc din drum. Pe această arteră, astăzi plină de gropi, se află comuna-muzeu Ciocăneşti, unde anual se desfăşoară evenimente recunoscute la nivel internaţional. În anul 2011 s-a luat decizia de modernizare a tronsonului Iacobeni - Borşa - Moisei de pe DN18, care trebuia finalizat în 2013, însă s-au efectuat doar 5% din lucrări. Contractul iniţial a fost reziliat, relicitarea lucrărilor s-a făcut în decembrie 2014, iar atribuirea contractelor era prevăzută la începutul lunii iunie 2015. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România comunica, însă, pe 3 iunie 2015, că s-au desemnat constructorii pentru două loturi, care vizează reabilitarea acestui drum naţional doar pe teritoriul judeţului Maramureş, respectiv Moisei – Borşa şi Borşa – Şesuri, astfel că locuitorii judeţului Suceava trebuie să mai aştepte până când vor începe lucrările pe tronsonului Iacobeni – Cârlibaba – limită judeţul Suceava”, a explicat parlamentarul PNL de Suceava. Sucevenii, ca şi maramureşenii, a spus Flutur, trebuie să fie respectaţi şi nu abandonaţi. ”Situaţia în care se află DN18 Iacobeni – Cârlibaba - Borşa este un alt exemplu care demonstrează că pentru PSD judeţul Suceava există doar o dată la patru ani, în ziua de vot”, a conchis secretarul general al PNL.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur susţine că fostul guvern PSD a fost ”Guvernul-Zero” pentru infrastructura rutieră a judeţului Suceava.
 Vizualizări articol: 1567 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Flutur susţine că fostul guvern PSD a fost ”Guvernul-Zero” pentru infrastructura rutieră a judeţului Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cornulețe cu nuci (de post) Aceste cornulețe fragede și delicioase reprezintă unul dintre cele mai rapide și ușor de pregătit dulciuri de post. Sunt mai chiar mai gustoase pe măsură ce se ”învechesc”, adică după 3-4 zile de la preparare. Asta, dacă vă rabdă... Citeşte