Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 oct 2015 - Anul XX, nr. 250 (6062)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Interpelare

Flutur îi cere ministrului Transporturilor să spună când începe modernizarea DN 18 de la Iacobeni la Borşa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Copreşedintele PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, i-a solicitat ministrului Transporturilor, Iulian Matache, să spună clar când vor începe lucrările de modernizare a „celui mai prost drum din ţară”, respectiv Drumul Naţional 18, pe tronsonul Iacobeni – Ciocăneşti - Cârlibaba – Borşa. Într-o interpelare adresată ministrului Transporturilor, Gheorghe Flutur i-a atras atenţia acestuia asupra situaţiei grave apărute ca urmare a blocării lucrărilor de reabilitare a DN 18 pe teritoriul judeţului Suceava, o arteră de circulaţie de maximă importanţă pentru traficul intern şi internaţional din nordul ţării.

„DN 18 a ajuns unul dinte cele mai proaste drumuri naţionale din judeţul Suceava şi unul dintre cele mai degradate din întreaga ţară. Starea drumului creează dificultăţi în activitatea zilnică a locuitorilor din zonă, a şoferilor aflaţi în tranzit, precum şi turiştilor care vin să viziteze Bucovina”, a declarat Flutur. El a spus că localităţile traversate de DN 18 aflate pe raza judeţului Suceava, respectiv Ciocăneşti, Botoş, Valea Stânei şi Cârlibaba, rămân condamnate în continuare la izolare, adăugând că şi agenţii economici din aceste zone sunt într-o situaţie extrem de gravă, având în vedere că nu mai găsesc firme de distribuţie care să-i mai aprovizioneze. Liderul PNL Suceava a mai arătat că şi firmele de transport persoane care efectuează curse în zonă intenţionează să suspende traseele din cauza stării dezastruoase în care se află DN 18, iar foarte mulţi turişti care vor să traverseze judeţul către Maramureş ajung să se întoarcă din drum.

Gheorghe Flutur a amintit că modernizarea tronsonului Iacobeni – Borşa – Moisei, finanţată prin Banca Europeană de Investiţii, trebuia finalizată în anul 2013, însă în realitate s-au efectuat doar 5% din lucrări. „Contractul iniţial a fost reziliat, relicitarea lucrărilor s-a făcut în decembrie 2014, iar atribuirea noilor contracte era prevăzută la începutul anului 2015. Apoi, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a comunicat în luna iunie 2015 doar rezultatul procedurilor de atribuire a contractelor pentru tronsoanele din judeţul Maramureş. Aşadar, din păcate pentru noi, s-au desemnat constructorii pentru două loturi care vizează reabilitarea acestui drum naţional doar pe teritoriul judeţului Maramureş, astfel că locuitorii judeţului Suceava trebuie să mai aştepte până când vor începe lucrările pe tronsoanele Iacobeni – Cârlibaba – limita judeţului”, a declarat Gheorghe Flutur.

Preşedintele PNL Suceava a mai adăugat că îngrijorător este faptul că CNADNR a amânat luarea unei decizii cu privire la anunţarea câştigătorilor licitaţiei pentru desemnarea constructorilor care vor reabilita DN 18 pe tronsoanele din judeţ.

„Sucevenii, ca şi maramureşenii, trebuie să fie respectaţi şi nu abandonaţi. Fără infrastructură, zona riscă să rămână în izolare şi este condamnată la subdezvoltare. Iar abandonarea investiţiilor în infrastructură pune în pericol dezvoltarea locală şi regională”, a subliniat Flutur, care şi-a exprimat speranţa că venirea iernii nu va însemna abandonarea totală a acestui drum. El i-a solicitat ministrului Transporturilor să-i spună un termen realist în care se vor finaliza lucrările la DN 18.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur îi cere ministrului Transporturilor să spună când începe modernizarea DN 18 de la Iacobeni la Borşa.
 Vizualizări articol: 1494 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur îi cere ministrului Transporturilor să spună când începe modernizarea DN 18 de la Iacobeni la Borşa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei