Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 oct 2015 - Anul XX, nr. 238 (6050)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politică

Iţele administraţiei la Rădăuţi, încurcate iar, de data asta de ”Ordonanţa traseiştilor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Formaţiunile politice care au câştigat mandate de consilieri locali la Rădăuţi, în urma alegerilor locale din 2012, au comunicat Prefecturii Suceava numele membrilor supleanţi cu care s-ar putea reconstitui Consiliul Local Rădăuţi, format din 12 membri. Aceştia sunt: Bogdan Adrian Nicolau - UNPR, Viorel Moloce - PPDD, Apetrei Daniel Florin, Mihai Boiciuc şi Vasile Toader Ciobîcă – vechiul PNL (din USL), Radu Valică, Alexandru Deneş - vechiul PDL, Bogdan Loghin, Gheorghiţă Jecalu, Lenuţa Mocrei, Maria Mehedin şi Ondina Mandiuc – PSD. O problemă este, însă, în cazul lui Gheorghiţă Jecalu, care a fost membru supleant pe lista USL, din partea PNL, iar ulterior, în 2014, cât a acţionat OUG 55/ 2014 – celebra „ordonanţă a traseiştilor”, el a migrat de la PNL la PSD.

 

Primar PSD, viceprimar UNPR la Rădăuţi

Ordonanţa a fost abrogată, dar şi-a produs efectele, printre acestea fiind şi calitatea de membru PSD pentru Jecalu. PSD a confirmat, conform legii, că supleantul de pe lista USL, din 2012, este acum membru PSD, iar asta face ca social-democraţii să aibă cinci mandate de consilieri, faţă de patru, câte au avut după alegerile din 2012. PPDD a fuzionat prin absorbţie cu UNPR, deci şi acest partid va avea două mandate de consilier.

Noul Consiliu Local al municipiului Rădăuţi se va constitui probabil joi, 15 octombrie, şi până atunci negocierile între partide conturează viitoarea conducere. La finele săptămânii trecute, liderii locali ai PSD şi UNPR au avut o întâlnire în care au decis că cele cinci mandate ale PSD şi cele două ale ALDE permit ca social-democratul Bogdan Loghin să fie ales viceprimar şi să primească atribuţiile primarului de municipiu, iar Bogdan Adrian Nicolau, de la UNPR, să îndeplinească atribuţiile viceprimarului. Liderul Organizaţiei Judeţene a UNPR Suceava, senatorul Mihai Neagu, care a participat la întrunirea de la Rădăuţi, a declarat: „Aştept ca normalitatea să se instaureze la Rădăuţi şi la acest moment cred că e cea mai bună formulă pentru noul Consiliu Local”.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iţele administraţiei la Rădăuţi, încurcate iar, de data asta de ”Ordonanţa traseiştilor”.
 Vizualizări articol: 1608 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Iţele administraţiei la Rădăuţi, încurcate iar, de data asta de ”Ordonanţa traseiştilor”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei