Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 oct 2015 - Anul XX, nr. 236 (6048)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Intenţie

Flutur vrea parteneriat pentru dezvoltarea judeţului cu toţi primarii, indiferent de culoarea politică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Copreşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL, senatorul Gheorghe Flutur, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că, în cazul în care va prelua şefia administraţiei judeţene după alegerile locale de anul viitor, va face un parteneriat pentru dezvoltarea judeţului cu toţi primarii, indiferent de culoarea politică. Flutur şi-a prezentat strategia de dezvoltare a judeţului, în care prioritatea de grad zero este scoaterea din izolare a acestei zone. 

”Este un ţipăt pentru că Bucovina a fost dată jos de pe hartă în ceea ce priveşte promovarea. Păcat de brandul pe care noi l-am creat. Eu nu cred că trebuie să folosim Bucovina doar la butonieră când ne convine să vindem un produs de-al nostru. Am văzut zilele acestea lapte de Bucovina pentru brânză de Făgăraş. Dacă vrem să  folosim brandul aşa, nu e în regulă. Eu cred că avem atât de  multe lucruri de făcut aici şi putem să le facem astfel încât Bucovina şi judeţul Suceava să fie repuse pe hartă, pentru că merită. Bazele promovării Bucovinei în mare parte s-au pus în mandatul meu de preşedinte al Consiliului Judeţean. Recunosc şi adversarii politici acest lucru. Am promovat turismul şi marile proiecte despre care a vorbit o ţară şi o lume întreagă. Mă refer la prezenţa noastră în marile capitale europene cu produsele din Bucovina, cu mănăstirile, cu turismul de toate formele, de la cel religios până la cel gastronomic. Eu simt că turaţia motoarelor a scăzut foarte mult în ultima vreme şi nu este bine”, a spus Flutur. 


Gheorghe Flutur pune accent pe antreprenoriat şi pe asociere

Un loc aparte în strategia de dezvoltare a judeţului propusă de Gheorghe Flutur îl are infrastructura. Flutur s-a arătat îngrijorat de lipsa unei viziuni de dezvoltare a infrastructurii. ”Încep cu aeroportul de la Salcea. Am văzut că se dau ştiri cu aeroportul, dar este trist că nici 2015 nu e anul în care se va putea zbura de pe acest aeroport şi nu e în regulă. În documentaţia pe care am făcut-o când am adus fondurile pentru modernizarea aeroportului am vorbit atât de latura de transport turişti, dar şi de transport de mărfuri. Am susţinut dezvoltarea zonei cargo pentru că de aici trebuie să plece mărfuri, produse procesate, materii prime, pentru că aşa poţi să dai valoare unei zone în care ai investit 50 de milioane de euro”, a spus liderul liberal. Autostrada care să lege judeţul Suceava de Bucureşti şi de Ardeal reprezintă de asemenea unul din proiectele de dezvoltare a infrastructurii propus de Gheorghe Flutur.

”Au fost proiecte desenate la un moment dat de Şova (n.r. Dan Șova, fost ministru al Transporturilor) pe hârtie, cu carioca, de care din păcate nu s-a mai auzit nimic. Zona noastră este o pată neagră din punct de vedere al perspectivei autostrăzilor şi nu trebuie să rămână aşa.  Putem rediscuta acest masterplan pe transporturi şi va trebui să o facem pentru că avem argumente. Dacă nu vom sparge munţii Carpaţi cuo autostradă spre Moldova şi una spre Sud nu va fi în regulă”, a explicat Flutur.

Strategia de dezvoltare a judeţului propusă de Flutur prevede proiecte privind îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a oamenilor, proiecte ce vizează alimentări cu apă, investiţii în şcoli, în transportul în comun şi sănătate. Un accent deosebit, a spus Flutur, va fi pus pe antreprenoriat şi asociere. ”Suceava este foarte deficitară în locuri de muncă. Obligatoriu va trebui să reorganizăm Consiliul Judeţean pentru a crea servicii pentru încurajarea antreprenoriatului şi acest lucru trebuie să-l facă şi primarii. Nu îţi vin investitorii singuri sau vin foarte puţini dacă nu te duci să-i cauţi, dacă nu vii în întâmpinarea lor, dacă nu le dai facilităţi. Suntem obligaţi să facem asta pentru că, din păcate, uitându-ne la ce exportă şi ce importă Suceava, suntem un judeţ exportator de materii prime, ceea ce nu e în regulă. Vrem multe IMM-uri, vrem iniţiativă în toate domeniile, vrem asocieri. Vrem să fim mai bine organizaţi. Spre exemplu, în turism e nevoie de asociere pentru a diversifica serviciile, pentru că oamenii nu vor veni doar să doarmă într-o cameră cu televizor, ci trebuie să le oferi servicii. Asta nu pot face individual pensiunile sau hotelurile, ci în asociere”, a spus Flutur. El a subliniat că proiectele pe care le propune vor fi puse în practică cu fonduri europene sau prin parteneriat public-privat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur vrea parteneriat pentru dezvoltarea judeţului cu toţi primarii, indiferent de culoarea politică.
 Vizualizări articol: 1262 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur vrea parteneriat pentru dezvoltarea judeţului cu toţi primarii, indiferent de culoarea politică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei