Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 sep 2015 - Anul XX, nr. 225 (6037)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

PSD Suceava îl susţine pe Liviu Dragnea pentru şefia partidului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Social-democraţii suceveni au decis sâmbătă, 26 septembrie, susţinerea candidaturii lui Liviu Dragnea pentru funcţia de preşedinte al PSD. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi de Consiliul Judeţean al PSD Suceava, la care au fost prezenţi 166 dintre cei 179 de membri ai acestei structuri de conducere. În deschiderea şedinţei, liderul PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat că pentru preşedinţia partidului au fost anunţate două candidaturi, cea a actualului preşedinte interimar, Liviu Dragnea, şi cea a senatorului din Prahova Daniel Savu.

„Dacă despre domnul Dragnea ştim cu toţii foarte multe lucruri, în ceea ce-l priveşte pe domnul Savu, eu personal am fost sunat de domnia sa, dar nu-l cunosc foarte bine. Poate colegii parlamentari ştiu să spună mai multe lucruri. L-am mai văzut la televizor”, a spus Nechifor. După aceste precizări, preşedintele PSD Suceava a cerut votul colegilor săi pentru candidatul pe care vor să-l susţină pentru funcţia de preşedinte al PSD, primul fiind Liviu Dragnea. Votul pentru susţinerea candidaturii actualului preşedinte interimar a fost unanim, motiv pentru care s-a considerat că nu mai este necesară supunerea la vot pentru susţinerea candidaturii senatorului Daniel Savu. Practic, prin votul exprimat sâmbătă, Consiliul Judeţean al PSD a decis să recomande şi să susţină candidatura lui Liviu Dragnea pentru şefia PSD.

Cătălin Nechifor a amintit că alegerile pentru funcţia de preşedinte al PSD vor avea loc în data de 11 octombrie 2015. El a precizat că, potrivit statutului partidului, toţi membrii de partid vor trebui să voteze pentru alegerea noului preşedinte, în acest sens urmând să fie organizate secţii de votare în fiecare localitate a judeţului. „Ştiu că nu e tocmai simplu, avem foarte multă treabă, dar trebuie să respectăm statutul. Vă adresez rugămintea să ne mobilizăm pentru această activitate de pe 11 octombrie, pentru ca alegerile să fie ireproşabil organizate şi să demonstrăm că suntem un partid serios”, a declarat Cătălin Nechifor.

El a mai spus că la alegerile interne de pe 11 octombrie vor putea să voteze în judeţul Suceava şi membrii PSD din alte zone ale ţării, însă doar în situaţia în care au la ei carnetul de membru de partid. Nechifor a mai spus că, după scrutinul de pe 11 octombrie, Congresul Naţional al PSD va avea loc în data de 18 octombrie a.c., iar în cadrul acestuia vor vota şi liderii din ţară ai partidului.

 

Alegerile pentru funcţia de preşedinte al PSD Suceava vor avea loc „într-o locaţie mai atipică”

Pe de altă parte, tot sâmbătă, social-democraţii au stabilit ca alegerile pentru funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD să aibă loc în data de 3 octombrie 2015, iar la propunerea lui Cătălin Nechifor, aceasta va avea loc la căminul cultural din Poiana Stampei. „Mi-aş dori ca această Conferinţă Judeţeană din data de 3 octombrie să aibă loc într-un cadru mai special, mai atipic, mai nonconformist. Am avut consultări, şi era varianta să avem alegerile la Suceava, în Casa de Cultură, sau să avem alegerile într-o locaţie mai atipică, mai provocatoare, nu în Suceava, ci în Poiana Stampei. Mai mult decât atât, eu nu am uitat istoria şi nu am uitat că în trecutul recent, în 2011, domnul primar Elisei Todaşcă era atât de supărat de proasta colaborare cu domnul Flutur şi PDL că ajunsese cu nervii la pământ. Toată localitatea era practic blocată de PDL şi erau cât pe ce să facă referendum să plece în Bistriţa. Dacă un primar ca domnul Todaşcă, un om extraordinar, a ajuns la capătul răbdării, mă gândesc ce aţi simţit dumneavoastră care aţi fost în aceeaşi situaţie în perioada respectivă”, a spus liderul PSD Suceava. El a precizat că la alegeri va fi prezent şi actualul preşedinte interimar al PSD, Liviu Dragnea.

Propunerea cu privire la organizarea alegerilor la Poiana Stampei nu a fost susţinută de unii dintre membrii PSD, primul care a solicitat ca acestea să aibă loc în municipiul Suceava fiind primarul din Fălticeni, Cătălin Coman. În cele din urmă, însă, Consiliul Judeţean al PSD Suceava a decis ca alegerile să aibă loc la Poiana Stampei. Până în momentul de faţă, pentru funcţia de preşedinte al PSD Suceava şi-a anunţat candidatura doar actualul lider al organizaţiei, Cătălin Nechifor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD Suceava îl susţine pe Liviu Dragnea pentru şefia partidului.
 Vizualizări articol: 1114 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD Suceava îl susţine pe Liviu Dragnea pentru şefia partidului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei