Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 sep 2015 - Anul XX, nr. 223 (6035)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politică

Sincope de comunicare între şeful PSD Suceava, Ovidiu Donţu, şi consilierii municipali

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comunicarea la nivelul conducerii Organizaţiei Municipale Suceava a PSD se realizează într-un mod cel puţin neobişnuit, mai ales pentru un partid care până în urmă cu câţiva ani era cunoscut că ar vorbi pe o singură voce. Ieri, la sediul organizaţiei, preşedintele reconfirmat în funcţie Ovidiu Donţu a organizat o conferinţă de presă la care a participat şi unul dintre vicepreşedinţii de drept, consilierul municipal Cornel Grosar. Nimic neobişnuit, până aici. Unul dintre subiectele abordate de senatorul Donţu, primul vorbitor, a fost acela al asigurării încălzirii şi apei calde în sistem centralizat în municipiul reşedinţă de judeţ şi licitaţia organizată de primărie pentru desemnarea unui operator de transport şi distribuţie. În opinia senatorului, desemnarea firmei Thermonet ca operator este ”a doua mare hoţie, după risipa banului public din salubritate”, şi asta deoarece firma a câştigat cu un preţ de 183 lei/ gigacalorie, mai mare decât cel oferit de firma Consiliului Local Suceava, care a oferit 147 lei/ gigacalorie, şi mult mai mare decât preţul actual plătit de sucevenii cu locuinţele branşate la sistemul centralizat, de 140 lei/gigacalorie. După calculele senatorului Donţu, la cele circa 122.000 de gigacalorii consumate într-un an de abonaţii actualului operator de transport şi distribuţie, suma plătită în plus de beneficiari ar fi de peste 5,2 milioane lei. ”PSD nu va vota în Consiliul Local majorarea preţului la gigacalorie şi scumpirea încălzirii”, a declarat preşedintele Organizaţiei Municipale a PSD Suceava, Ovidiu Donţu.

 

Consilierii locali PSD nu ştiu ce conţine raportul împotriva căruia vor vota

Deşi jurnaliştii prezenţi i-au amintit că atât comisia naţională de soluţionare a contestaţiilor, cât şi instanţa de judecată au stabilit că desemnarea câştigătorului licitaţiei s-a făcut în mod corect, Donţu a rămas inflexibil pe poziţie şi a precizat că în Consiliul Local consilierii PSD nu vor vota pentru adoptarea raportului comisiei de licitaţie.

Imediat după preşedintele Donţu a vorbit, de la acelaşi pupitru, consilierul local Cornel Grosar, care a criticat modul de lucru ”pompieristic al administraţiei locale”, ”brambureala din sistemul de termoficare” şi faptul că aleşii locali nu au fost informaţi despre conţinutul raportului comisiei de licitaţie. Raportul este în consultare publică până în data de 13 octombrie a.c.. ”Nu ştim ce conţine, am aflat din presă că există”, a afirmat Grosar.

Întrebat de ce va vota împotriva unui raport despre care el însuşi tocmai a spus că nu ştie ce conţine,  consilierul, care este şi vicepreşedinte al PSD, a răspuns că, de fapt, nu va vota împotrivă, ci se va abţine. El a recunoscut că preşedintele Donţu nu s-a consultat cu consilierii municipali înainte de a anunţa că PSD va vota împotriva adoptării raportului comisiei de licitaţie. Nici unul dintre cei doi lideri ai PSD nu a putut oferi o explicaţie valabilă asupra necesităţii menţinerii unui preţ mult mai mic faţă de preţul real de producţie şi distribuţie a gigacaloriei pentru abonaţii la sistemul centralizat, în condiţiile în care diferenţa este acoperită de toţi contribuabilii din oraş, deci şi de cei care nu beneficiază de servicii de termoficare. Majorarea preţului la gigacalorie ar însemna că abonatul sistemului centralizat, cel care foloseşte energia termică pentru apa caldă şi  încălzire, va trebui să plătească un preţ mai apropiat de cel real, care este de peste 400 de lei/gigacalorie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sincope de comunicare între şeful PSD Suceava, Ovidiu Donţu, şi consilierii municipali.
 Vizualizări articol: 1352 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Sincope de comunicare între şeful PSD Suceava, Ovidiu Donţu, şi consilierii municipali1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei