Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 sep 2015 - Anul XX, nr. 220 (6032)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Ardeleanu: PNL susţine o lege a salarizării unitare bazată pe profesionalism şi echitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Sanda-Maria Ardeleanu a declarat că liberalii susţin adoptarea unei legi a salarizării unitare bazată pe profesionalism şi echitate. Sanda-Maria Ardeleanu a precizat că în acelaşi timp, PNL dezaprobă în mod ferm folosirea acestui proiect de lege ca instrument electoral.

„O lege a salarizării, modernă şi ancorată la realitatea economică actuală, reprezintă o necesitate, un proiect care trebuie dezbătut, cu seriozitate şi în deplină transparenţă. Fiecare angajat din sectorul bugetar trebuie să cunoască perspectiva şi criteriile după care este evaluat, precum şi nivelul de salarizare aferent fiecărei trepte”, a afirmat Ardeleanu, care a mai adăugat că „după adoptarea acestei legi trebuie să avem certitudinea că ea va fi pusă în aplicare, în baza metodologiei, a calendarului stabilit şi a principiilor economice corecte”.

Sanda-Maria Ardeleanu a precizat că la reuniunea Ligii Aleşilor Locali ai PNL, care a avut loc pe 19 septembrie, la Braşov,  a fost adoptată o rezoluţie pe tema Legii salarizării unitare. Deputatul PNL de Suceava a arătat că prin această rezoluţie liberalii solicită desecretizarea şi publicarea integrală a proiectului Legii salarizării unitare, organizarea de consultări publice între Guvern - sindicate - partide politice în vederea ajungerii la un larg consens în societate, dar şi informarea societăţii privind impactul bugetar al cheltuielilor ce rezultă din acest proiect de lege, precum şi cu privire la sursele bugetare. Sanda-Maria Ardeleanu a mai spus că PNL mai solicită şi respectarea obiectivului principal al Legii salarizării unitare prin reducerea diferenţelor de salarizare între cel mai mic şi cel mai mare salariu; simplificarea sistemului de salarizare a bugetarilor prin aplicarea unor coeficienţi de ierarhizare care să asigure echitate şi predictibilitate; stimularea tinerilor competenţi, prin oferirea de salarii de încadrare motivante şi a unor modalităţi de promovare flexibile pentru a intra şi rămâne în rândul personalului bugetar şi, nu în ultimul rând, acordarea măririlor salariale, în mod proporţional, tuturor categoriilor de bugetari, în vederea eliminării diferenţelor nejustificate şi inechitabile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ardeleanu: PNL susţine o lege a salarizării unitare bazată pe profesionalism şi echitate.
 Vizualizări articol: 1191 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ardeleanu: PNL susţine o lege a salarizării unitare bazată pe profesionalism şi echitate5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei