Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 sep 2015 - Anul XX, nr. 215 (6027)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Organizare

Fostul PNL şi-a stabilit reprezentanţii în conducerea judeţeană a noului PNL Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noua conducere judeţeană a fostului PNL Suceava şi-a preluat în mod oficial atribuţiile. În cursul zilei de ieri a avut loc prima şedinţă a noului Birou Permanent Judeţean constituit după înlocuirea din funcţia de preşedinte al fostului PNL Suceava a lui Alexandru Băişanu cu deputatul Dumitru Pardău. Acesta a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că noul Birou Permanent Judeţean are 49 de membri, iar din rândul acestora, în cursul zilei de ieri, au fost aleşi reprezentanţii fostului PNL în Comitetul Judeţean Executiv (CJEx) al noului PNL Suceava, rezultat în urma fuziunii cu PDL.

Dumitru Pardău a spus că, alături de el, din CJEx al noului PNL Suceava fac parte foştii lideri ai organizaţiei, omul de afaceri Philip Rozopol şi fostul senator Tiberiu Prodan, primarii din Siret, Adrian Popoiu, Câmpulung Moldovenesc – Mihăiţă Negură, Gura Humorului – Marius Ursaciuc şi din Fundu Moldovei – Tudor Zdrob, viceprimarul Sucevei Ovidiu Doroftei, consilierul local din Fălticeni Cristian Bărăscu şi viceprimarul oraşului Dolhasca, Decebal Dumitru Isachi. Alături de aceştia, din CJEx al noului PNL Suceava mai fac parte, de drept, deputaţii Alexandru Băişanu şi Radu Surugiu şi senatoarea Steliana Miron. De asemenea au mai fost desemnaţi şi trei supleanţi, respectiv viceprimarul din Fălticeni, Gheorghe Aldea, directorul CSM Suceava, Vasilică Băiţan, şi viceprimarul din Câmpulung Moldovenesc, Gavril Chirodea.

„Fac parte dintr-o echipă valoroasă şi am alături de mine oameni importanţi, care îşi pun amprenta asupra activităţii administrative şi politice din judeţul Suceava. Iar cei 49 de membri ai Biroului Permanent Judeţean sunt oameni de valoare, care reprezintă toate zonele judeţului”, a declarat Dumitru Pardău. El a adăugat că noua echipă de conducere îşi doreşte să normalizeze activitatea în cadrul fostului PNL Suceava.

„Această echipă merge cu gândul curat în noul PNL. Îmi doresc din tot sufletul ca vocea noastră să se facă simţită în structura de conducere a noului PNL Suceava. Fiţi convinşi că nu ne vom da deoparte nici de la deciziile politice şi nici de la acţiunile PNL. Ceea ce până acum se putea reproşa, că oamenii din vechiul PNL nu participă la acţiuni la nivelul judeţului, nu se va mai întâmpla. Sunt oameni în BPJ din toate zonele, oameni serioşi, viceprimari, consilieri locali, judeţeni, preşedinţi de organizaţii sau simpli membri, oameni activi care îşi doresc să facă politică în PNL”, a explicat noul lider al fostului PNL Suceava.

Pardău a subliniat că îşi doreşte ca împreună cu noua echipă să întărească fostul PNL Suceava prin reatragerea liberalilor care până acum s-au simţit marginalizaţi şi s-au retras sau a celor care au fost marginalizaţi. Dumitru Pardău a declarat că obiectivele liberalilor suceveni vor fi recâştigarea majorităţii în Consiliul Judeţean într-un timp cât mai scurt, pregătirea şi desemnarea celor mai buni candidaţi pentru funcţiile de primar, consilieri locali şi judeţeni, câştigarea alegerilor în 2016 şi câştigarea majorităţii în Consiliul Judeţean pentru ca PNL să poată stabili viitorul preşedinte şi cei doi vicepreşedinţi ai acestei instituţii.

„Nu suferim de nici un fel de boli din acestea, cine este mai puternic sau cine este mai slab. Ne dorim să facem echipă şi sper că, prin valoarea oamenilor pe care îi va promova PNL, cu adevărat să aducem un plus în noul partid. Iar în calitate de copreşedinte al noului PNL Suceava îmi doresc două lucruri: să câştigăm Primăria Suceava şi preşedinţia Consiliului Judeţean”, a declarat Dumitru Pardău.

Acesta a adăugat că în perioada următoare vor trebui rezolvate problemele existente în organizaţiile de tineret, femei, pensionari, studenţi şi a oamenilor de afaceri, sediul fostului PNL Suceava va fi renovat, şi că vor fi plătite datoriile rămase.

Întrebat care este situaţia actualului vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Ilie Niţă, care a fost exclus printr-o decizie a noului PNL Suceava, Dumitru Pardău a spus că în momentul de faţă la nivel central se analizează contestaţia depusă de acesta. Prezent la conferinţa de presă, primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a spus că din punctul său de vedere Ilie Niţă nu mai face parte din PNL.

 

Marius Ursaciuc: "Vom face o politică liberală fermă"

Marius Ursaciuc a ţinut să mai precizeze că noua echipă de conducere va face „o politică liberală fermă”, bazată pe principii „şi poate prin alte metode”. „Încercăm ca fiecare zonă să fie responsabilizată, nu numai cu sarcini, ci şi cu decizii. Şi ne arătăm disponibilitatea de a fi parteneri loiali în această construcţie, noul PNL Suceava, dar fermi”, a spus Ursaciuc. El a adăugat că noul preşedinte al PNL Suceava are susţinerea sa deplină, adăugând că la viitoarea şedinţă a conducerii liberalilor va aduce codul de conduită, onoare şi arbitraj al PNL, „pentru a mai citi din el”.

Marius Ursaciuc a ţinut să remarce că problema vechilor liberali la nivel judeţean a fost că „întotdeauna a fost confundat acest birou judeţean cu o luptă pentru o primărie, că se cheamă Suceava sau altfel”, iar când se confundă municipiul cu judeţul niciodată nu se poate realiza management constructiv. Ursaciuc este convins că foarte mulţi dintre consilierii judeţeni care s-au declarat independenţi în semn de protest faţă de modul cum se făcea politică sub fosta conducere a PNL Suceava vor fi din nou alături de liberali în Consiliul Judeţean pentru a forma o nouă majoritate.

La rândul său, primarul din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, a precizat că pentru el este o onoare să facă parte din noua „echipă puternică” de la conducerea PNL Suceava, precizând că este alături de noul lider, Dumitru Pardău. De asemenea, viceprimarul Sucevei Ovidiu Doroftei a arătat că, având o nouă conducere, lucrurile în PNL Suceava vor merge foarte bine în vederea atingerii primului obiectiv important, câştigarea alegerilor locale din 2016.

 

Membrii noului Birou Permanent Judeţean al fostului PNL Suceava

Reamintim că fostul Birou Permanent Judeţean al fostului PNL Suceava a fost dizolvat săptămâna trecută printr-o decizie a Biroului Naţional al partidului.

Pe lângă cei 13 liberali care fac parte din CJEx al noului PNL şi cei trei supleanţi, din Biroul Permanent Judeţean al fostului PNL Suceava mai fac parte Gheorghe Aldea, Vasile Amariei, Codrin Benţa, Elena Marcela Bîrsan, Constantin Blîndu, Cornel Carcea, Peter Virgil Carpiuc, Vasile Chiruţă, Mihai Ciumău, Haiduc Mircea Coniac, Dinu Dan Fodor, Adrian Francu, Sorin Galeş, Graţian Decebal Gherghel, Octavian Ilişoi, Aurel Jescu, Cătălin Miron, Dan Mironiuc, Leonard Cristian Mocrei, Constantin Moldovan, Ioan Moraru, Cristian Muşilă, Ioan Petraru, Olguţa Popa, Constantin Proboteanu, Daniel  Prorociuc, Ştefan Răzvan Proţiencu, Gelu Puiu, Marcel Şcheul, Cornel Scripcaru, Sorin Simionesei, Constantin Volanschi, Cezar Florinel Zaharia şi Marius Zmău. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul PNL şi-a stabilit reprezentanţii în conducerea judeţeană a noului PNL Suceava.
 Vizualizări articol: 2663 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Fostul PNL şi-a stabilit reprezentanţii în conducerea judeţeană a noului PNL Suceava2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei