Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 sep 2015 - Anul XX, nr. 215 (6027)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Balan: ”Incompetenţa PSD la guvernare şi în administraţia publică locală se vede cel mai bine în Suceava”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreședintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Balan, a lansat un atac dur la adresa PSD și a Guvernului condus de Victor Ponta, arătând că blocarea investiţiilor publice a generat mai multă sărăcie şi mai multă emigraţie, determinând tot mai mulţi români să plece să lucreze în străinătate. Balan a declarat că de aproape patru ani, reprezentanţii PSD, atât la nivel central, cât şi la nivel local, nu au fost în stare nici măcar să finalizeze proiectele începute înainte de venirea la putere a PSD şi a lui Victor Ponta.

 „De aproape patru ani de zile, sub PSD, atât la nivel naţional, cât şi la nivel local, nu s-a demarat nici un proiect important de investiţii. În anul 2012, tot PSD se înghesuia să taie panglici la proiecte finalizate pentru care nu avusese nici cel mai mic merit. Mai mult, începând din vara anului 2012, majoritatea proiectelor aflate în faze avansate de execuţie au fost blocate pentru că noua putere a schimbat destinaţia banilor, de la investiţii, către clientela de partid şi finanţarea campaniei electorale a PSD”, a afirmat liderul liberal.

Balan a adăugat că Victor Ponta şi reprezentanţii săi în teritoriu nu au mai tăiat panglici pentru că nu mai au la ce să taie. „Nu au construit nimic! Nu au demarat nici un proiect! Nu au finalizat nici proiectele aproape finalizate sau, dacă au făcut-o, au făcut-o prost, cum e situaţia autostrăzii Sibiu - Orăştie. În urma PSD rămân cu siguranţă proiecte blocate, şantiere abandonate şi pline de rugină sau lucrări care se vor dărâma imediat ce vor pleca de la guvernare”, a spus Ioan Balan.

 

”Poate să mintă Victor Ponta de dimineaţa şi până seara că economia duduie, că zona Suceava - Botoşani - Bacău - Vaslui tot cea mai săracă regiune din Europa rămâne”

Potrivit lui Balan, ”incompetenţa PSD la guvernare şi în administraţia publică locală se vede cel mai bine în Suceava”, acolo unde în anul 2012, împreună cu Gheorghe Flutur, a lăsat „la cheie” mai multe proiecte extrem de folositoare pentru cetăţeni, pe care nici Guvernul Ponta şi nici autorităţile locale nu au fost în stare să le finalizeze.

 „Împreună cu Gheorghe Flutur ne-am bătut pentru mai multe proiecte de anvergură pentru Suceava. Fie că este vorba despre centura ocolitoare a municipiului, fie despre zona cargo a Aeroportului Internaţional sau despre alte investiţii publice generatoare de locuri de muncă, lăsate <grea moştenire> PSD-ului şi care erau finalizate în anul 2012 în procente de până la 95, <marii oameni de stat> ai PSD nu a fost în stare nici măcar să taie panglicile de finalizare, ca să culeagă laudele. Nu ne-am fi supărat pentru faptul că noi am muncit şi ei culeg laudele, pentru că atunci când am demarat aceste proiecte nu am făcut-o pentru aplauze şi ovaţii, ci pentru că ne-am gândit să lăsăm lucruri bine făcute în urma noastră, utile pentru suceveni”, a menționat Balan.

Potrivit acestuia, lipsa investiţiilor publice a produs, cel puţin în municipiul Suceava, mai puţine locuri de muncă, mai multă sărăcie, mai multă emigraţie şi patru ani pierduţi din viaţa oraşului, care putea să prindă alura unui oraş european.

„Poate să mintă Victor Ponta de dimineaţa şi până seara că economia duduie şi scoate fum, că românii sunt copleşiţi de bunăstare, că zona Suceava - Botoşani - Bacău - Vaslui tot cea mai săracă regiune din Europa rămâne. Locurile de muncă sunt cele mai puţine din ţară şi în scădere, salariile cele mai mici, iar viaţa la fel de scumpă ca în toată ţara. Din 2012 şi până astăzi picior de investitor nu a mai călcat prin nord-estul României, iar investiţiile publice sunt moarte de când a venit PSD la guvernare. Din fondurile europene nerambursabile, în special cele pentru coeziune economică şi socială, nu a ajuns nici un euro pe la noi”, a subliniat vicepreședintele regional al PNL.

Ioan Balan a arătat că în Suceava creşte cu mare viteză şomajul şi, de asemenea, creşte numărul sucevenilor care pleacă temporar sau definitiv din ţară, dezamăgiţi şi sătui să aştepte să se schimbe lucrurile în bine şi pentru ei.

„Mă întreb cum s-ar fi descurcat Victor Ponta dacă luni, când a început şcoala, ar fi fost şomer, disponibilizat în vremea strălucitei guvernări a PSD, şi, ca părinte, ar fi trebuit să-şi ducă amândoi copiii la şcoală, cu ghiozdanele pline de rechizite. De unde lua bani, căci toţi ştim cât costă? Ce le-ar fi spus propriilor copii? Din păcate, sucevenii simt din plin dimensiunea dezastrului pe care-l lasă în urmă patru ani de guvernare PSD şi cred cu putere că la alegeri îi pregătesc atât lui Victor Ponta, cât şi PSD, o mare surpriză”, a conchis Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Balan: ”Incompetenţa PSD la guvernare şi în administraţia publică locală se vede cel mai bine în Suceava”.
 Vizualizări articol: 2889 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.1 din 7 voturi
Balan: ”Incompetenţa PSD la guvernare şi în administraţia publică locală se vede cel mai bine în Suceava”2.157

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lasă vrăjeala, Miaunel, trimis de
(16 sep 2015, 11:21:23
„Cum au votat europarlamentarii români la propunerea CE

Europarlamentarii români au exprimat 15 opţiuni "pentru", două "împotrivă" şi opt abţineri la votul din PE referitor la propunerile Comisiei Europene privind cotele de repartizare a imigranţilor, iar alţi şapte eurodeputaţi români nu au votat.
Potrivit informaţiilor de pe site-ul PE, Victor Boştinaru, Daniel Buda, Andi Cristea, Mircea Diaconu, Damian Drăghici, Monica Macovei, Ramona Mănescu, Sigfried Mureşan, Norica Nicolai, Emilian Pavel, Cristian Preda, Theodor Stolojan, Claudiu Tănăsescu, Adina Vălean şi Renate Weber au susţinut rezoluţia privind cotele obligatorii de migranţi.

Csaba Sogor şi Iuliu Winkler au votat împotrivă.

Doru Claudian Frunzulică, Maria Grapini, Cătălin Ivan, Victor Negrescu, Laurenţiu Rebega, Daciana Sârbu, Mihai Ţurcanu şi Traian Ungureanu s-au abţinut de la vot.

Cristian Buşoi, Viorica Dăncilă, Marian-Jean Marinescu, Sorin Moisă, Dan Nica, Ioan Mircea Paşcu şi Claudia Tapardel nu au votat.”

sursa textului: Gândul

Nicolai - ALDE
Weber, Diaconu, - independent,
Buda, Macovei, Mănescu, Mureșan, Preda, Stolojan, Vălean, PPE
Boștinaru, Cristea, Drăghici, Pavel, Tănăsescu, SD
Bălănel, citește bine! 7 dintre TRĂDĂTORII europarlamentari sunt de la Partidul Miau.
Deja cam sunt clare trebile cărei ideologii aparțin leaderii europeni de mucava, din talia lui Junckler, Timmermans sau Schultz, care practică ȘANTAJUL și DIKTATUL la nivel de politică europeană.

Lasă ABURELILE cu piesiedieul și uită-te bine în ograda voastră.
Încă un derapaj dintr-ăsta, ca cel de la votul privind cotele obligatorii de refugiați și reacția emoțională a agorei vă spulberă din ștampilă de ziceți că nici n-ați existat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei