Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 sep 2015 - Anul XX, nr. 211 (6023)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anunţ oficial

Nechifor va candida pentru şefia PSD Suceava şi a Consiliului Judeţean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, Cătălin Nechifor, şi-a anunţat candidatura pentru un nou mandat la şefia social-democraţilor suceveni. Anunţul oficial a fost făcut ieri, în şedinţa ordinară a Biroului Executiv al Organizaţiei Judeţene a Partidului Social Democrat Suceava. În cadrul şedinţei s-a stabilit ca pe data de 30 septembrie 2015 să aibă loc lucrările Conferinţei Judeţene de Alegeri a PSD Suceava, singura candidatură anunţată până în momentul de faţă fiind cea a lui Cătălin Nechifor.

După şedinţa de aseară, conducerea judeţeană a PSD Suceava a anunţat că obiectivele prioritare pe termen scurt, la nivelul organizaţiei judeţene, sunt câştigarea Consiliului Judeţean Suceava şi a majorităţii localităţilor din judeţ. Liderii PSD Suceava au mai precizat că în condiţiile în care PSD are cel mai mare număr de aleşi locali, primarii social-democraţi în funcţie vor candida pentru un nou mandat, iar în celelalte localităţi se vor efectua sondaje de opinie în vederea desemnării candidaţilor cu cele mai mari şanse de a fi aleşi de locuitorii municipiilor, oraşelor şi comunelor sucevene. „În cazul municipiului Suceava, după 12 ani de guvernare locală de dreapta, vom intra în competiţia pentru alegerea noului primar cu cea mai bună variantă capabilă să reprezinte interesele cetăţenilor şi să aducă municipiul Suceava la standardul european pe care îl merită”, se precizează într-un comunicat de presă semnat de purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, Ioana Irimie.

După ce şi-a anunţat candidatura pentru un nou mandat la funcţiile de preşedinte al PSD Suceava şi de preşedinte al Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor a spus că a luat această decizie pentru a continua „buna guvernare locală şi naţională”. Nechifor a mai spus că până pe 1 decembrie a.c. ar urma să fie stabilit şi candidatul PSD pentru funcţia de primar al municipiului Suceava.

„Am decis să candidez pentru că PDL, care s-a reinventat la Suceava, a făcut atât de mult rău românilor şi României. Voi candida pentru că, prin tot ceea ce a făcut în administraţia locală, judeţeană şi naţională, PSD a adus România la un nivel de creştere economică pe care puţine ţări europene îl au în prezent. În momentul de faţă, la nivel judeţean sunt doar în acest moment 110 proiecte de dezvoltare locală care trebuie duse la bun sfârşit. Şi avem pregătit un portofoliu important de proiecte, atât la Consiliul Judeţean, cât şi la nivelul localităţilor, pentru a obţine finanţări europene în viitorul exerciţiu bugetar. Şi nu în ultimul rând, este important să continuăm să schimbăm percepţia despre administraţia publică, din una de tip totalitar de pe vremea PDL, în una bazată pe transparenţă şi parteneriat, aşa cum am demonstrat în ultimii trei ani”, a spus Cătălin Nechifor.

Întrebat despre cum vede o nouă confruntare cu Gheorghe Flutur, copreşedinte al PNL Suceava, care a anunţat că va candida din nou pentru şefia administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor a spus că „în urmă cu două săptămâni l-am invitat pe Gheorghe Flutur să discutăm despre Consiliul Judeţean şi încă îl mai aştept”.

Cătălin Nechifor a câştigat actualul mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava tot în urma unei confruntări cu Gheorghe Flutur.

Nu în ultimul rând, trebuie spus că tot în şedinţa de ieri Biroul Executiv a votat în unanimitate propunerea către conducerea naţională ca până la mijlocul lunii octombrie a.c. să aibă loc Congresul Naţional al PSD, astfel încât data de 1 decembrie să poată fi începutul campaniei pentru alegerile locale din vara anului viitor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor va candida pentru şefia PSD Suceava şi a Consiliului Judeţean.
 Vizualizări articol: 1665 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.8 din 5 voturi
Nechifor va candida pentru şefia PSD Suceava şi a Consiliului Judeţean1.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pacalin... trimis de
(11 sep 2015, 11:31:46
Te rugam sa nu mai candidezi. Esti singurul care a fost in stare sa faca mai mult rau decat a facut PDL-ul. Nu ai terminat 20% din centura Sucevei, nu ai demarat lucrarile la celelalte centuri (Radauti,Falticeni, etc) intarzieri de peste 1 an la aeroport cu riscul de a se pierde finantarea de la UE, primarii PSD care nu au primit fonduri, plus ca ai fost intr-un permanent concediu. Din peste 160 de zile lucratoare, tu vreo 70 ai lipsit de la serviciu. Sa nu mai amintim de groapa de gunoi din inima Bucovinei. Pentru toate aceste realizari...te rugam sa nu mai candidezi.
2.   Inconstienta trimis de
(11 sep 2015, 11:38:47
fereasca DUMNEZEU de asa ceva....
3.   No chance! trimis de
(11 sep 2015, 11:40:26
N-ar fi trebuit să o facă! De data aceasta va pierde confruntarea cu dl. Gheorghe Flutur. Dar, probabil că n-a avut încotro...
4.   Majoritatea simplă a consilierilor județeni trimis de
(11 sep 2015, 14:01:03
Să ne întipărim bine în minte amănuntul că președintele Consiliului Județean NU MAI ESTE ALES PRIN VOT DIRECT AL ELECTORILOR.
Prin modificarea adusă legii alegerilor locale, președintele Consiliului Județean este ales din rândurile acestora, cu o majoritate simplă de 50+1 din numărul consilierilor județeni.
Deci, trebuie impus un mare DELETE peste experiențele și percepțiile anterioare și de raționat în mod obiectiv: alegerea președintelui de CJ este apanajul consilierilor județeni.
Chiar și o expresie de genul „și-a anunțat intenția de a candida” trebuie să fie repusă în noi tipare semantice, în sensul că respectiva candidatură nu este supusă aprobării DIRECTE a cetățenilor cu drept de vot, ci această candidatură li se adresează în mod INDIRECT.
Aprobarea sau respingerea în mod indirect a acestei candidaturi de către cetățenii cu drept de vot se face prin alegerea sau nealegerea unei anumite liste de consilieri județeni.
Aceștia, la rândul lor, duc mai departe mandatul electorilor și vor alege, prin vot direct, noul președinte de CJ.

DELETE peste circumvoluțiunile minții imprimate cu experiențele alegerilor anterioare, generatoare de raționamente prejudecate eronate.
A candida înseamnă a candida indirect în fața cetățenilor și direct în fața plenului consilierilor județeni.
5.   Comentariu trimis de
(11 sep 2015, 22:30:20
Asta are chef glume in program?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei