Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 iul 2015 - Anul XX, nr. 163 (5975)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Promisiune

Balan promite ca modernizarea municipiului Suceava să înceapă de la fiecare scară de bloc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Modernizarea municipiului Suceava este ”marea promisiune” pe care preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, deputatul Ioan Balan, o face cetăţenilor în cazul în care va ajunge primar după alegerile locale de anul viitor. Balan a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că  modernizarea promisă de el va începe de la scara fiecărui bloc, exact aşa cum îşi doresc sucevenii.

”Nu le promit oamenilor că dacă mă aleg pe mine vor avea echipă în divizia A, cum încearcă unii, nu o să le promit că o să mut centrul Europei la Suceava. Nu o să promit multe lucruri care nu se pot face, dar un lucru pot să le promit, şi anume că vreau modernizarea Sucevei, dar odată cu acest mandat modernizarea să înceapă de la scara fiecărui bloc. Promisiunea mea este o promisiune de dezvoltare. Dintotdeauna am crezut că dezvoltarea se face din faţa Casei de Cultură. Or stând de vorbă cu cetăţenii am înţeles nevoia de implicare a administrativului mai aproape de ei, în proximitatea locuinţei, a locului de muncă. Asta şi pentru simplul fapt că banii din toate impozitele şi taxele din care noi finanţăm proiectele prioritare pornesc de la fiecare dintre ei”, a declarat Balan.

 

”Dacă vrem o Suceavă frumoasă trebuie să ne implicăm fiecare în parte”

Liderul liberal a subliniat că dorinţa sa este aceea de a face din municipiul reşedinţă de judeţ un oraş frumos, dar pentru asta are nevoie şi de sprijinul cetăţenilor. Viitorul primar, a spus Balan, va trebui să-i convingă pe oameni că sunt proprietarii Sucevei şi că în consecinţă vor trebui să ia atitudine atunci când cineva prin acţiunile sale încearcă să distrugă elementele urbanistice sau spaţiile verzi.

”Politica nu mai trebuie făcută în cheie electorală. Nu vreau să fiu primarul care fiind în faţa unui spaţiu comercial din buricul târgului să nu ştie dacă este într-o baie publică pentru că faţada e din faianţă gri, neagră, roz, depinde de gusturile copilului sau nevestei patronului. Lucrurile acestea trebuie să înceteze. Dacă vrem o Suceavă frumoasă trebuie să ne implicăm fiecare în parte. Eu nu pot să promit că voi fi un bun primar dacă fiecare sucevean nu vrea să-şi promită că vrea să fie un mic primar. Fără această promisiune Suceava nu poate avea un primar bun. Oricât de mult ţi-ai dori să faci ceva, dacă nu eşti sprijinit, dacă nu îţi propui proiecte care să fie acceptate de fiecare cetăţean în parte, ai o problemă cât casa. Cel mai greu lucru pe care va trebui să-l facă viitorul primar va fi să conştientizeze fiecare cetăţean că Suceava e a lui şi că e proprietar pe Suceava şi atunci vom putea să acţionăm când unii rup coşuri de gunoi, când unii aruncă pungile cu gunoi de la etaj, când unii smulg trandafirii de pe stradă şi noi trecem pe lângă ei şi nu ne pasă, că doar nu smulg ghivecele noastre de la balcon”, a spus Balan.

 

Marea provocare a viitorului primar, construirea unui nou pod peste râul Suceava

Marea provocare a viitorului primar, a precizat Balan, va fi găsirea unei soluţii de a mai construi un pod peste râul Suceava. ”Condiţiile de trafic de astăzi ne arată că actuala soluţie cu două poduri este depăşită şi oricâte soluţii vom pune în aplicare până la urmă ajungem tot la aceea de a traversa râul Suceava”, a spus Ioan Balan. În opinia sa, municipalitatea va trebui să acorde o atenţie mai mare traficului pietonal şi să insiste pe modernizarea aleilor dintre blocuri şi a trotuarelor.

”Această problemă a fost ridicată de suceveni la întâlnirile pe care le-am avut cu ei în cartiere. O doamnă din George Enescu mi-a spus: <Domnule Balan, să ştiţi că şi aici sunt femei care ştiu să poarte tocuri, numai că până la strada principală trebuie să meargă în opincuţe>. Ori lucrurile acestea îmi aduc aminte de perioada de acum 30 de ani, când la ţară până în centrul comunelor drumurile fiind desfundate trebuia să mergi în cizme şi acolo să te încalţi de oraş. Cam asta se întâmplă în marele nostru oraş”, a spus Balan.

El a arătat că sucevenii sunt nemulţumiţi de modul în care se fac ridicările capacelor de canal pe străzile din municipiu şi nu numai. ”Cineva m-a întrebat dacă am văzut cum arată capacele de canal care sunt cu 30-40 de centimetri deasupra nivelului solului. Cum se face că numai la noi când se modernizează străzile canalul e cu 5 centimetri sau mai mult sub nivelul străzii şi niciodată la nivel. Sau când se fac ridicările capacelor de canal acestea sunt poziţionate cu mult peste nivelul străzii. Oamenii au cerut să le spun oful pentru că sunt chestiuni de care se lovesc zilnic”, a spus liderul liberal.

 

”Ce s-a făcut în ultimele trei mandate poate să fie şi bun, dar ce propun eu pentru următorul mandat va fi foarte bun”

Ioan Balan crede cu tărie că lucrurile se pot schimba în bine în municipiul Suceava. ”De ce spun asta? Pentru că pe tot parcursul meu în afaceri şi în politică m-am lovit în primul rând de <nu>. De fiecare dată mi s-a explicat că nu se poate şi că nu sunt bani, că e o fatalitate şi că lucrurile trebuie să rămână aşa. Eu vă spun că lucrurile nu vor rămâne aşa. Pariul meu va fi acela ca în perioada asta să dovedesc în discuţiile cu oamenii că sunt acea persoană care poate schimba lucrurile, iar schimbarea să se producă exact de la scara blocului”, a spus parlamentarul liberal, care a adăugat: ”am timp să dovedesc că ce s-a făcut în ultimele trei mandate poate să fie şi bun, dar ce propun eu pentru următorul mandat va fi foarte bun”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Balan promite ca modernizarea municipiului Suceava să înceapă de la fiecare scară de bloc.
 Vizualizări articol: 3638 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.8 din 5 voturi
Balan promite ca modernizarea municipiului Suceava să înceapă de la fiecare scară de bloc1.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Alo trimis de
(17 iul 2015, 12:47:10
DL Balan vezi ca incepi sa semeni din ce in ce mai mult cu dl ,,prim taran '' al com Suceava , uitind ca timp de 2 mandate ale ''gusatului'' partidul dvs (pnl-pdl) la sustinut cu sunete si trimbite , iar de specialisti din primarie ce sa mai spun ca toti (80%) sunt din PNL-PDL asa ca bafta in continuare cu CONCERTE de sustinere pt ....... . ALO DNA se pregatesc de pe acum fraude ----- ora 2:15
2.   Om trai si om vedea trimis de
(17 iul 2015, 17:22:33
Ramane de vazut ce va face si el, ca de Prelipcar ne-am saturat pana in gat.
3.   Suceava trimis de
(17 iul 2015, 17:24:25
Suceava nu are nevoie de un 'gospodar' in ciubote si un populist care pupa toate babele, Suceava are nevoie de un manager bun, care sa conduca oamenii si sa aduca fonduri.
4.   Suceava trimis de
(18 iul 2015, 01:56:44
Suceava are nevoie de oameni noi: pana nu aduceti nemti in loc de romani, nu se va intampla nimic. Am Zis!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei