Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 iul 2015 - Anul XX, nr. 160 (5972)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacţii

Mîrza după retragerea lui Ponta de la conducerea PSD: Pentru partid nu e cea mai bună situaţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Retragerea premierului Victor Ponta din funcţia de preşedinte al PSD a fost catalogată ca fiind o surpriză de unii dintre parlamentarii social-democraţi din judeţul Suceava. Contactat telefonic în cursul zilei de ieri, deputatul PSD de Suceava şi fost lider al social-democraţilor suceveni Gavril Mîrza ne-a declarat că anunţul făcut de Victor Ponta a fost un gest neaşteptat. „Pentru partid nu e cea mai bună situaţie. Probabil că în zilele care vor urma ne vom întâlni şi se va găsi o soluţie”, a spus deputatul PSD de Suceava. El a adăugat că din informaţiile pe care le are, miercurea aceasta se va întruni Comitetul Executiv al PSD, şedinţă în care ar trebui găsită o variantă de lucru pentru moment, până la clarificarea întregii situaţii. Gavril Mîrza a atras atenţia că incertitudinea nu face bine partidului, motiv pentru care trebuie găsită cât mai repede o soluţie urgentă. „Lucrurile cu cât trenează mai mult în incertitudine, cu atât mai mult se vor întâmpla unele fenomene care sunt în detrimentul partidului”, a mai declarat Gavril Mîrza.

Un alt deputat PSD de Suceava, Ioan Stan, consideră că hotărârea lui Victor Ponta de a se retrage de la conducerea PSD a fost una înţeleaptă pentru că „nu a întinat numele partidului”. Ioan Stan a precizat că Victor Ponta rămâne în continuare premierul României, precizând că în mod sigur, în perioada următoare, Guvernul va adopta o serie de măsuri beneficice pentru populaţia ţării.

Premierul Victor Ponta a anunţat duminică seara, printr-o scrisoare publicată pe contul său de Facebook şi care era adresată liderilor partidului, că se retrage de la conducerea partidului. Victor Ponta a spus că a luat decizia de a nu mai ocupa nici o funcţie în PSD până în momentul în care îşi va demonstra nevinovăţia faţă de acuzaţiile aduse. În scrisoarea publicată pe Facebook premierul României spune că „Există însă şi o situaţie nouă, specială, faţă de care trebuie să reacţionez: preşedintele PSD este anchetat de DNA (nu contează cum şi de ce!). Şi alţi colegi ai noştri au renunţat temporar la funcţiile politice pentru a-şi lămuri situaţia juridică. Iar eu nu pot să cer altora să facă un sacrificiu pe care eu nu sunt dispus să mi-l asum! Pentru a nu lăsa ca această situaţie să afecteze PSD, vă aduc la cunoştinţă decizia mea de nu mai ocupa nici o funcţie de conducere în partid până la momentul în care îmi voi demonstra nevinovăţia faţă de acuzaţiile aduse (în ce mă priveşte nu funcţionează prezumţia de nevinovăţie prevăzută de Constituţie!). În cazul în care nu voi avea o soluţie a justiţiei în acest sens până la data Congresului PSD, nu voi candida la nici o funcţie şi voi lupta din simpla şi onoranta calitate de membru de partid”, a spus Victor Ponta. De precizat că, în cursul zilei de ieri, premierul Victor Ponta a fost pus sub inculpare în dosarul în care este urmărit penal împreună cu fostul ministru al Transporturilor Dan Şova. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mîrza după retragerea lui Ponta de la conducerea PSD: Pentru partid nu e cea mai bună situaţie.
 Vizualizări articol: 1208 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mîrza după retragerea lui Ponta de la conducerea PSD: Pentru partid nu e cea mai bună situaţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei