Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 iul 2015 - Anul XX, nr. 154 (5966)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Flutur consideră că „Planul Juncker” reprezintă o şansă pentru Moldova, Suceava şi Bucovina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a declarat că „Planul Juncker” lansat de Comisia Europeană, un plan de investiţii de 315 miliarde de euro, reprezintă o şansă importantă pentru dezvoltarea Moldovei, Sucevei şi Bucovinei. Într-o declaraţie politică susţinută în Parlament, Gheorghe Flutur a precizat că planul anunţat de preşedintele Comisiei Europene, Jean–Claude Juncker, este pentru relansarea creşterii economice în Europa şi pentru creşterea numărului locurilor de muncă, inclusiv în ceea ce priveşte recrutarea tinerilor. Flutur a precizat că „Planul Juncker” cuprinde trei axe principale, respectiv instituirea unui nou Fond European pentru Investiţii Strategice, garantat cu banii publici, care să mobilizeze cel puţin 315 miliarde de euro sub formă de investiţii suplimentare în perioada 2015 – 2017, crearea unei rezerve de proiecte, însoţită de un program de asistenţă, şi elaborarea unei foi de parcurs, ale cărei obiective sunt de a face din Europa un spaţiu mai atractiv pentru investiţii. Liderul liberal a arătat că „Planul Juncker” se va axa pe investiţii în infrastructura de transport, educaţie, energie, cercetare şi inovare, creşterea accesului la finanţare a companiilor cu până la 3.000 de angajaţi, o atenţie specială fiind acordată IMM-urilor. Flutur a subliniat că la Comisia Europeană s-au primit deja 2.000 de proiecte, totalizând un necesar de investiţii de circa 500 de miliarde de euro, fiind anunţate deja primele proiecte selectate, pentru Spania, Croaţia, Irlanda şi Italia.

 

Flutur a criticat Guvernul pentru modul neprofesionist în care a transmis proiectele României pentru acest plan de investiţii

Gheorghe Flutur a atras atenţia asupra modului în care a tratat Guvernul României acest plan, precizând că „după ce premierul le-a cerut miniştrilor să-şi finalizeze propunerile pentru planul de investiţii al Comisiei Europene, Guvernul a trimis la Bruxelles o listă de proiecte întocmită şi transmisă aşa cum s-a procedat şi la întocmirea Master Planului General de Transporturi, adică neprofesionist şi netransparent. S-au lipit haotic proiectele diverselor ministere  şi autorităţi locale fără a se evidenţia o prioritizare”. Liderul PNL Suceava a transmis că se pune un semn de întrebare cu privire la numărul investiţiilor româneşti care ar urma să fie finanţate, în condiţiile în care Guvernul nu ştie care ministere se ocupă de transmiterea proiectelor la Bruxelles.

Flutur a ţinut să transmită Guvernului câteva propuneri de proiecte pentru Moldova şi judeţul Suceava, care răspund unor interese strategice, amintind de proiectele  „Bucovina – pol de dezvoltare turistică”, autostrăzile Siret – Suceava – Bucureşti şi Suceava – Vatra Dornei – Bistriţa Dej – Baia Mare – Satu Mare sau construcţia celui de-al doilea campus la universitatea suceveană. Gheorghe Flutur a mai spus că la acestea s-ar adăuga şi construcţia unui complex sportiv şi de agrement cu stadion şi sală polivalentă la Suceava, reabilitarea sistemelor de termoficare, dar şi crearea unui sistem integrat de preluare, depozitare, prelucrare şi valorificare a produselor agricole şi de origine animală. Flutur a subliniat că implementarea unora dintre aceste proiecte ar crea premizele pentru atenuarea decalajului dintre Moldova şi celelalte regiuni din România şi din Europa. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur consideră că „Planul Juncker” reprezintă o şansă pentru Moldova, Suceava şi Bucovina.
 Vizualizări articol: 2580 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Flutur consideră că „Planul Juncker” reprezintă o şansă pentru Moldova, Suceava şi Bucovina4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Imi place trimis de
( 7 iul 2015, 11:59:33
Are dreptate, trebuie actionat cu proiecte concrete, cred ca Bucovina are mare nevoie de investitii mai ales in domeniul industrial unde exista un decalaj mare fata de alte regiuni ale tarii.
2.   Bravo flutur , matali lucrezi corporatist trimis de
( 7 iul 2015, 18:45:58
Flutur a ghicit esenta. Sant multi bani de "investit", e si mult paraindarat, e si faima, e si glorie. La bani multi un zece la suta, taxa de respect pentru "statul de drept" e par la ceas, la cat o sa produca jaluzeaua trasa. Flutur a facut "ceva" pentru judet pentru ca a avut mormanul pe mana si fireste si-a tras alea 10 la suta. Grasutul asta de la piesede , nechiforelu asta nu are cum sa-si traga morman pentru ca mereu a avut bani putini de "investit".
3.   ASA II PACALIM PE ROMANI trimis de
( 8 iul 2015, 07:19:45
ACEST ORDINAR VORBESTE DE IMM-URI CARE S-AU INCHIS DIN CAUZA GUVERNARII DE DREAPTA CONDUSE DE BASESCU,BOC ,VIDEANU,,FLUTUR,BERCEANU,ANAS ,MACOVEI MONICA,STOLOJAN,KOVESI SI COLDEA .....ACESTA ESTE 11 -CELE DE BAZA CARE AU RUINAT SI FURAT ROMANIA .... VARUL LUI FLUTURVA RUINAT BOTOSANIUL.....JIGODIILE VIN ACUM CU PARERI, PLANURI CA SI CUM NU S-AR FI INTAMPLAT NIMIC ......AU FURAT SUB PULPANA LUI BASESCU ACUM VOR SA FURE SUB PULPANA LÚI SFANTUL JOHANNIS ..........CRIMINALI DE DREAPTA ......HUUUUUUUUUUUUUUUUU! JIGODIILOR !!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Imam Bayaldi (rețeta lui Bacalbașa) Nu e gospodina in Dobrogea sau in tot intinsul sudic al Romaniei care sa nu stie sa gateasca imam baialdi, adica vinete umplute. Reteta nu-i nicideucm romaneasca, insa imprumutul e atat de vechi, incat de multa vreme am bagat-o in cartile nostre de... Citeşte