Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 iun 2015 - Anul XX, nr. 144 (5956)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Vizită

Senatorul Donţu, întrevedere cu preşedintele Parlamentului Regatului Norvegiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu a avut marţi, 23 iunie, în calitatea sa de preşedinte al Grupului Parlamentar de Prietenie cu Regatul Norvegiei, o întrevedere cu o delegaţie a Regatului Norvegiei, condusă de preşedintele Parlamentului Norvegiei, Olemic Thommessen. Donţu a declarat că în cadrul vizitei efectuate în România de către delegaţia norvegiană în perioada 21-23 iunie au fost abordate subiecte de interes comun privind intensificarea colaborării bilaterale româno-norvegiene atât pe plan politic, social, dar şi economic, evoluţiile din România, democratizare şi experienţe la aniversarea Bicentenarului Constituţiei norvegiene, cooperarea interparlamentară şi rolul parlamentelor în soluţionarea provocărilor comune europene, precum şi integrarea grupurilor minoritare.

El a mulţumit pentru sprijinul generos pe care Norvegia îl acordă României prin Granturile SEE şi Norvegiene în cadrul ciclului financiar actual. Totodată, Donţu a subliniat importanţa fondurilor alocate prin intermediul celor două mecanisme de finanţare care contribuie la reducerea disparităţilor economice şi sociale prin diversificarea domeniilor de cooperare concretă.

”Relaţiile dintre cele două ţări se consolidează şi consider oportun momentul pentru organizarea unei misiuni economice în Norvegia pe domenii prioritare, precum şi intensificarea dialogului parlamentar prin vizite reciproce ale delegaţiilor parlamentare în România şi Norvegia. Parlamentul României urmăreşte cu interes discuţiile actuale între UE şi Norvegia cu privire la mecanismele financiare şi cofinanţarea acestora, dorind să existe o alocare corectă de fonduri care să reflecte o creştere în termeni reali comparativi cu alocările anterioare, în prezent, România oferind posibilităţi excelente pentru investiţiile norvegiene: stabilitate macroeconomică, creştere economică viabilă, educaţie şi forţă de muncă bine pregătită”, a spus senatorul social-democrat.

 

Dejun oficial oferit de Donţu membrilor delegaţiei norvegiene

Ovidiu Donţu a oferit marţi, 23 iunie, un dejun oficial delegaţiei Regatului Norvegiei din care au mai făcut parte Geir Jorgen Bekkevold - prim-vicepreşedinte al Comisiei pentru afaceri culturale şi de familie, Margunn Ebbesen - membru al Comisiei permanente pentru justiţie, Ulf Leirstein - membru al Comisiei permanente pentru justiţie şi preşedinte al Grupului parlamentar de prietenie şi cooperare România-Norvegia din Parlamentul norvegian, Kari Henriksen – membru al Comisiei permanente pentru justiţie, Ida Borresen – secretar general al Parlamentului norvegian, Siv Nordrum – şeful Secţiei Comunicare, Einar Ekern – consilier principal în cadrul Secretariatului Internaţional şi Vibeke Greni – şef Secretariat Departamentul Internaţional. Ovidiu Donţu a mai precizat că a mai avut discuţii specifice şi comunicări informale cu preşedintele Grupului parlamentar de prietenie şi cooperare România - Norvegia, Ulf Leirstein,  şi cu ambasadorul Norvegiei în România, Tove Bruvik Westberg.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatorul Donţu, întrevedere cu preşedintele Parlamentului Regatului Norvegiei.
 Vizualizări articol: 953 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Senatorul Donţu, întrevedere cu preşedintele Parlamentului Regatului Norvegiei1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Dulceață din plante de leac (rețetă de Sânziene) Nu sunt mulți cei care știu că primul „tratat de sulcețuri” a fost scris de Nostradamus. Nostradamus - profetul, Nostradamus - alchimistul, Nostradamus - expertul în poțiuni otrăvitoare ca și în leacuri pentru toate bolile.... Citeşte