Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 iun 2015 - Anul XX, nr. 135 (5947)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acid

Balan consideră că lui Ponta îi este frică de votul românilor, inclusiv de votul propriilor parlamentari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prin atitudinea pe care o are, Victor Ponta arată că îi este frică de votul românilor, atât din străinătate, cât şi din ţară, dar şi al propriilor parlamentari pe care i-a ţinut în bănci la moţiunea de cenzură. Este afirmația făcută de vicepreşedintele PNL pentru Regiunea Nord-Est, deputatul de Suceava Ioan Balan, după ce moțiunea de cenzură a liberalilor care a fost dezbătută vineri în Parlament a picat la vot.  

„Speriat că românii au înţeles că se ţine de scaunul de prim-ministru doar în interes personal şi pentru grupul său de apropiaţi, lui Victor Ponta îi este frică nu numai de votul românilor din străinătate, dar şi de cel al românilor din ţară şi chiar al propriilor parlamentari”, a declarat Ioan Balan. El a menţionat că în aceste condiţii nu este de mirare că Victor Ponta a participat, la Baku, la deschiderea Jocurilor Olimpice Europene, în ciuda embargoului celorlalte ţări membre UE, locul său fiind evident alături de Putin, Lukaşenko, Aliev şi Erdogan, care promovează „democraţii originale”, cum face şi premierul român. Ioan Balan a subliniat că dispreţul faţă de democraţie se vede în acţiunile lui Victor Ponta, care le refuză românilor dreptul la vot. „Împiedicarea dreptului la vot poate fi catalogată ca o crimă împotriva democraţiei, pentru că votul este esenţa democraţiei”, a spus vicepreşedintele PNL.

 

”Dispreţul lui Victor Ponta pentru românii plecaţi la muncă în străinătate se vede cu ochiul liber”

El a reamintit că la alegerile din noiembrie 2014, candidatul Victor Ponta a împiedicat votul românilor din diaspora, iar dispreţul şi ura PSD şi ale lui Victor Ponta pentru românii din diaspora sunt totale, fiind rezumate de ministrul Transporturilor, Ioan Rus, în declaraţia de săptămâna trecută,  însuşită şi de premierul Ponta, care nu şi-a cerut scuze românilor în numele partidului. Balan consideră că ”dispreţul lui Victor Ponta pentru românii plecaţi la muncă în străinătate se vede cu ochiul liber” prin promisiunea cu „milionul de locuri de muncă bine plătite” care ar fi trebuit create în ţară în peste trei ani de guvernare. „Şomajul a crescut constant în primele cinci luni din 2015, iar numărul românilor care au plecat din ţară a crescut de la o lună la alta. De la "vrem o ţară ca afară" Ponta i-a împins pe români să-şi dorească doar "afară"”, a spus vicepreşedintele liberal, care a explicat că premierul Victor Ponta ştie că românii care pleacă acum la muncă în străinătate nu-i vor da niciodată votul.

El a mai arătat că pentru Victor Ponta românii din diaspora sunt buni doar când trimit bani familiilor lor din ţară, fiind cel mai mare „investitor străin” din România. „Victor Ponta ar trebui să spună dacă s-a răzgândit sau le mai impune românilor care muncesc în străinătate să-i trimită câte 10 euro pe lună”, a mai declarat Balan. Vicepreşedintele PNL a subliniat că Victor Ponta a dat ţării cel mai slab guvern din ultimii 25 de ani, iar cu Victor Ponta prim-ministru, nici măcar românii din ţară nu mai au dreptul de a alege, pentru că el desconsideră inclusiv deciziile instanţelor care-l obligă să organizeze alegeri parţiale.

„Concluzia este că lui Victor Ponta îi este frică de vot, pentru că prin vot va fi îndepărtat de la conducerea Guvernului. Îi este frică de votul românilor din ţară, al românilor din străinătate şi al propriilor parlamentari, pe care i-a ţinut în bănci la moţiunea de cenzură prin care se criticau chiar acţiunile Guvernului PSD de îngrădire a dreptului la vot”, a mai spus parlamentarul liberal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Balan consideră că lui Ponta îi este frică de votul românilor, inclusiv de votul propriilor parlamentari.
 Vizualizări articol: 2562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.3 din 4 voturi
Balan consideră că lui Ponta îi este frică de votul românilor, inclusiv de votul propriilor parlamentari1.354

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei