Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 mai 2015 - Anul XX, nr. 102 (5914)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Statul nu vede nimic

Senatoarea Steliana Miron îi acuză pe retailerii din România că scumpesc arbitrar produsele alimentare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatoarea liberală Steliana Vasilica Miron continuă războiul cu marii retaileri din România. Ea îi acuză pe reprezentanţii marilor lanţuri de magazine că au crescut arbitrar preţurile la alimentele de bază, ajungându-se în acest moment să plătim cu 30-40% mai mult faţă de germani, spre exemplu, în timp ce veniturile noastre sunt de cinci ori mai mici. 

„După ce săptămâna trecută, reprezentanţii marilor retaileri au comunicat în faţa presei, comisiilor parlamentare, că preţurile la produsele alimentare nu au crescut şi că doar s-au anulat ofertele promoţionale de Paşte, domnul ministru al Agriculturii a plecat împreună cu televiziunile în hipermarketuri, pentru a confirma acest <mare adevăr>. Nu cred că acest lucru se mai întâmplă în vreo ţară europeană. Nu-mi închipui că în Bundestag, la vreo comisie parlamentară s-au prezentat reprezentanţii retailerilor ca să răspundă de ce au crescut preţurile. Nu-mi închipui că acest lucru se poate întâmpla în Parlamentul Italiei sau al Poloniei. Nu-mi închipui nici că în Congresul Statelor Unite vreo comisie discută cu marii retaileri scăderea preţurilor produselor alimentare. În concluzie, România este ţara bufoniadelor televizate”, este de părere Steliana Vasilica Miron.

În opinia senatoarei liberale de Suceava, marii retaileri fac legea în România prin contracte de exclusivitate cu producătorii, cu furnizorii, prin clauze care elimină orice concurenţă.

„Prin taxe de raft, prin taxe de poziţie de raft, prin taxe de listă sunt crescute artificial preţurile de desfacere a produselor alimentare. Marii retaileri profită mai ales de poziţia lor rezultată din vadurile comerciale cele mai bune, pe care le deţin în oraşe, obţinute de cele mai multe ori cu sprijinul total şi iresponsabil al autorităţilor locale. Astfel, orice concurenţă nu ar avea nici cea mai mică şansă de supravieţuire într-o competiţie cu aceştia. Cu toate acestea, retailerii vor mai mult. Vor ca românii să cheltuiască toate veniturile lor, tot ce câştigă, doar în magazinele lor”, a arătat Steliana Miron.

Parlamentarul sucevean se întreabă de ce reprezentanţii Consiliului Concurenţei nu au analizat niciodată contractele încheiate de producători cu retaileri, de furnizori cu retaileri, pentru a se pronunţa dacă aceste contracte sunt anticoncurenţiale, în condiţiile în care totul este suportat de cetăţeanul de rând, care nu are nici o pârghie legală pentru a reacţiona şi pentru a se apăra.

Steliana Miron este de părere că lipsa de reacţie a instituţiilor statului va avea acelaşi efect ca în cazul devalizărilor de la CFR, ceea ce a dus la prăbuşirea aproape totală a acestei instituţii cândva emblematică.

„Ţinând cont de evoluţia preţurilor în ţara noastră, de lipsa reacţiilor reale ale autorităţilor, în cât timp  credeţi că românii vor ajunge să se împrumute, nu pentru autostrăzi, nu pentru dezvoltare economică, ci doar pentru mâncare?”, este întrebarea pe care Steliana Miron i-a adresat-o premierului Victor Ponta. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatoarea Steliana Miron îi acuză pe retailerii din România că scumpesc arbitrar produsele alimentare.
 Vizualizări articol: 1996 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.8 din 5 voturi
Senatoarea Steliana Miron îi acuză pe retailerii din România că scumpesc arbitrar produsele alimentare1.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Here we go again trimis de
( 6 mai 2015, 13:16:16
senatoarea are dreptate , marile lanturi de supermarketuri au suprimat total agricultura romanaeasca si producatorii locali si si-au impus niste preturi umflate la niste produse plastifiate.
cei care cred ca fac o afacere cumparand mai ieftin de la supermarket nu fac decat sa se insele , ceea ce luam de acolo e doar o imitatie a mancarii adevarate .
Laptele este doar un cocktail de medicamente , hormoni si apa , pasteurizat si nu cred ca mai pastreaza vreo proprietate a laptelui adevarat , branza e doar un procent imfim ...branza , restul sunt fainuri , proteine artificiale , amidon si coloranti . Nu va amagiti cu oferte si lucruri ieftine .
Ar fi mult mai infdicat sa cumparam de la crescatorii de bovine , au lapte sanatos , vaci hranite la pasune, fara antibiotice si hormoni .

pretul mancarii este extrem de mare peste tot , in orice tara , totul se cumpara la pachet , in cantitati mici , asa incat cand vii acasa cu sacosele pline cand incepi sa despachetezi iti dai seama ca nu prea ai ce pune in frigider .
O alta modalitate de inselatorie este cresterea preturilor progresiv cu scaderea gramajului pachetelor .

deci , hai sa mergem la piata , sa ne cultivam legume si fructe in gradina , sa cumparam de la tarani , sa arendam teren pe care sa il cultivam in timpul liber , weekend.
1.1  RE: Here we go again trimis de
( 6 mai 2015, 14:10:38
bai collins, ia-o tu inainte, ca pe noi ne stringe un ciorap. daca esti acel collins care a facut echipa cu Aldrin si Armstrong, daca nu ma inseala memoria, ca eu nu le am cu google, tu esti ala plecat cu misiunea Apollo pe Luna. Collins, ala, nu tu a fost cel care a ramas pe orbita circumlunara, in timp ce colegii lui au alunizat.
acum vad ca la tine s-a pastrat nu doar numele, dar si locul de unde ai picat, conf. tizului tau.
mai ramine, dupa ce te ridici din cazatura si te freci in locul cu care gindesti, iar apoi te iei cu miinile de zona opusa, recte cap, sa ne spui sa o votam in continuare pe spalacita asta de copchila care sta si ea pe marginea santului si scoate truisme, de tipul fereastra e acea gaura in zid, sau orice vine dupa noapte se cheama zi. am impresia ca voi ati prins prima insolatie din acest an si se vede. aia are voie, ca de aia e senator, ca sa bata campii, dar de la tine nu ma asteptam.
nu prea stiu la care piata te referi, poate la aia prin care umbla anaf-ul si cotonogea batrinii cu zarzavat ca nu aveam casa fiscala? sau poate nu...oricum ai grija pe unde intri, citeste inainte titlu afisat la intrare, nu de alta dar cred ca ai cumparat cam tare de la crescatorii de bovine si incepi sa te confuzi.
fireste, ca nu ai ce cauta la mizeriile ale de plastic din mall, care se numesc fructe si legume, dar induisatoarea ta trezire cauzata de prietena ta de spatiu cosmic, recte steluta, minca-i-ai ...minuta, nu bate cu situatie mult mai ampla si bine tinuta sub control de mafia de stat, cuibarita atit la apia, cit si la finante sau orice institutie locala sau centrala vrei tu sau prietena ta din gravity.
daca va vedea Cervantes cit de patetici sinteti in caraghioslicul vostru sigur mai tragea un roman, unde tu prindeai musai rol de Sanchio Panza.
2.   D-na Miron trimis de
( 6 mai 2015, 17:17:13
Rugati municipalitatea Radautiului sa planteze tei...pupaza deja exista...
3.   Tov. miron, cozma poate? ca la par aduceti... trimis de
( 6 mai 2015, 18:06:03
bine si concis spus, klauss.
iar tu jimmy priveste in zare si vei vedea scopul infam al acestui depozit ambulant de vopsele faciale si de par. arunca vorbe aiurea, ca in final, final de mandat desigur sa vina si sa iti arate ce razboaie a dus ea, cum pompos si gaunos spune ziaristul. asta sa stii ca prinde pe raza de citiva km fata de curtea mamichii ei si mare lucru daca nu ai sa o vezi in continuare prin parlament.
la cit de cazuti si fuduli sintem nu ar fi cea mai grava eroare care s-ar propaga in societatea asta stilcita.
in ziua de azi, vezi cazul luhan e suficient doar sa fii vazut, ca prostia e greu de detectat de cei care deja o au. din pacate respectivii au si stampila in mina. nici nu ai idee, sau poate daca te uiti in jur, ai, ce efect devastator au citeva mii de prosti cu stampila in mina, atunci cind isi promoveaza unul de-al lor.
lumea este necajita si abrutizata, cazuta in primitivism si traieste doar din sabloane comportamentale, care imita cica o societate superioara, de unde vrei sa scoti o mina de oameni verzi, care sa o prinda de ciuf pe protohoasca asta si sa ii explice cu blindete ca animalele salbatice nu au voie sa iasa din rezervatie?
stai sa scoata citiva euro din cota pentru oja si sa ii dea unui tembel cu pc si sa vezi aici ce drept la replica usturator primesti, unde ti se explica pina la epuizare ca doamna este o valoare la care tu nu ai acces, ea fiind o combinatie letala intre zeita Afrodita si fostul secretar de stat american Rize.
hai sa fim seriosi si sa ne simtim bine intre noi, ea nu va intelege. o apara platosa de nesimtire a parvenitului sub care zace adinc ingropat un neuron, atit de singur incit il incearca mereu gindul sinuciderii...
4.   Comentariu trimis de
( 6 mai 2015, 20:49:06
ce fata de curvoi ai !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei