Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 apr 2015 - Anul XX, nr. 95 (5907)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Politic

Corneliu Popovici este preşedintele ales al PMP Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Corneliu Popovici a fost ales sâmbătă în funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Suceava a Partidului Mişcarea Populară. Prima conferinţă judeţeană de alegeri din cadrul acestei organizaţii a avut loc sâmbătă, în prezenţa a 337 de delegaţi din întreg judeţul. Printre invitaţii la alegerile din cadrul PMP Suceava s-au numărat vicepreşedintele la nivel naţional al partidului, Gabriel Berca, deputatul Petrică Movilă şi preşedintele PMP Botoşani, Mihai Ţibuleac, alături de care au mai fost prezenţi preşedintele Partidului Verde Suceava, Dan Acibotăriţă, şi prodecanul Facultăţii de Istorie şi Geografie din Suceava, Florin Pintescu.

Corneliu Popovici a fost singurul candidat pentru şefia Organizaţiei Judeţene a PMP Suceava, el fiind confirmat prin vot în funcţia pe care a ocupat-o cu titlu interimar încă de la înfiinţarea acestei formaţiuni politice. Din cele 337 de voturi valabil exprimate, Corneliu Popovici a obţinut 334 de voturi pentru preşedinţia PMP.

În cadrul conferinţei de alegeri au mai fost aleşi în funcţia de vicepreşedinţi Ovidiu Milici – comunicare şi imagine, Adrian Puiu – politici publice, Cristian Sidor – resurse umane,  Alexandru Trocin – relaţiile cu mediul de afaceri, Bogdan Neagu – relaţia cu administraţia publică, şi Constantin Florea – relaţia cu societatea civilă şi sindicate. În funcţia de secretar general a fost ales Toader Josan, secretar general adjunct va fi Ioan Cozorici, iar cele şase funcţii de secretar executiv vor fi ocupate de Constantin Munteanu, Neculai Liviu Frunzariu, Neculai Valentin Vâlcu, Carolică Bordea, Cătălin Şoldan şi Ilie Strugaru. De asemenea, Comisia Judeţeană de arbitraj şi Integritate va fi condusă de Adrian Tabarcea, iar la şefia comisiei judeţene de cenzori a fost aleasă Ana-Maria Hreniuc. În funcţia de trezorier a fost aleasă Mihaela – Cristina Andrieş.

În cadrul discursurilor susţinute de liderii PMP în faţa celor 300 de membri au fost evidenţiate în special o serie de probleme cu care se confruntă atât întreaga regiune, cât şi judeţul Suceava, una dintre acestea fiind şi lipsa unei infrastructuri rutiere dezvoltate şi în special lipsa unei autostrăzi.

 

Corneliu Popovici: Aceste alegeri vor consolida şi mai tare PMP Suceava

În acest context, liderul PMP Suceava, Corneliu Popovici, a ţinut să sublinieze faptul că în ultimii 26 de ani autostrăzile au fost desenate doar pe hârtie, însă „în continuare mergem pe unde mergem”, iar lipsa unei infrastructuri adecvate a făcut ca Regiunea de Nord – Est să fie cea mai săracă din ţară.

Făcând referire apoi la activitatea pe care a avut-o de când a preluat conducerea interimară PMP Suceava, Corneliu Popovici a spus că „încă din start nu ni s-a oferit nici o şansă. Coloşii politici ai momentului, USL-ul de atunci şi PDL, ne-au tratat pe poziţii marginale, însă noi ne-am văzut de treabă. Am creionat o echipă care s-a angrenat în toate acţiunile de la nivel central ale partidului, iar în plan local am dat startul creării de organizaţii teritoriale şi am ajuns să avem organizaţii în toate cele 114 localităţi ale judeţului”.

El s-a declarat convins de faptul că aceste alegeri vor consolida şi mai tare PMP Suceava şi a arătat că în momentul de faţă tot mai mulţi primari suceveni „ ne trec pragul pentru a purta discuţii despre viitoarele alegeri, pentru că se pare că nici guvernarea Ponta nu i-a băgat în seamă şi nici crearea marelui PNL nu i-a mulţumit”. Popovici a mai spus că PMP Suceava are în momentul de faţă peste 2.500 de membri, iar până în luna iulie a.c. va atinge cifra de 3.000. Liderul PMP Suceava a arătat că ţinta acestei formaţiuni politice pentru viitoarele alegeri locale din anul 2016 este de a obţine cel puţin 15% din voturile alegătorilor suceveni.

 

Gabriel Berca: "Traian Băsescu nu poate să suplinească bătălia noastră din teritoriu"

Un mesaj de deschidere a partidului către noi membri a fost transmis de vicepreşedintele PMP, Gabriel Berca, care a subliniat faptul că această formaţiune politică are nevoie de organizare în teritoriu dacă doreşte să se lupte cu propaganda de zi cu zi „făcută de televiziuni responsabile de politica PSD sau a PNL”. Berca a spus că PMP înseamnă o sumă de proiecte „cu care noi să venim în faţa oamenilor”. „Trebuie să spunem de ce suntem altfel. De ce încercăm să facem altfel de politică. Şi asta pentru că altfel am rămâne o chestiune fără conţinut. Şi trebuie să mai spunem ceva. Văd în ultimele 3 – 4 luni de când preşedintele Traian Băsescu şi-a încheiat mandatul că toţi cei 10 ani sunt puşi între paranteze, ca şi cum lupta anticorupţie a început acum, ca şi cum aceste dosare care acum au ajuns la maturitate au fost începute de pe vremea lui Klaus Iohannis, ca şi cum investiţiile româneşti de până acum nu au existat, ca şi cum România a avut o perioadă de vid în cei 10 ani. Ceea ce nu este adevărat”, a spus Gabriel Berca. El a adăugat că PMP este o formaţiune politică ce nu are probleme cu justiţia, „suntem un partid care are curajul să spună lucrurilor pe nume”. Gabriel Berca a ţinut să le transmită membrilor de partid că nu este suficient ca PMP să-l aibă alături pe Traian Băsescu. „Avem obligaţia să ne organizăm noi, să fim noi puternici, să fim pe picioarele noastre şi să beneficiem de experienţa preşedintelui Băsescu în bătălia asta politică. Dar nu poate Traian Băsescu să suplinească bătălia noastră din teritoriu”, a declarat Berca. El a spus că PMP trebuie să fie un partid deschis, pentru că la viitoarele alegeri vor fi foarte mulţi care vor dori să candideze din partea acestei formaţiuni politice. Gabriel Berca a anunţat că PMP Suceava va beneficia de sprijinul său în continuare, având în vedere că lupta din acest judeţ nu este uşoară. „Nu este uşor, pentru că aici aveţi doi poli de putere: şi un preşedinte de Consiliu Judeţean de la PSD, dar şi un PNL extrem de puternic. Nu este uşor, dar nici imposibil. Oamenii totuşi caută alternative şi important este să venim noi cu credibilitate, cu proiecte foarte bine puse la punct şi lipsă de aroganţă”, a declarat Berca. El a adăugat că la viitoarele alegeri locale, PMP Suceava trebuie să aibă candidaţi în toate localităţile judeţului.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Corneliu Popovici este preşedintele ales al PMP Suceava.
 Vizualizări articol: 1456 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Corneliu Popovici este preşedintele ales al PMP Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei