Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 apr 2015 - Anul XX, nr. 92 (5904)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Declaraţie politică

Flutur acuză Guvernul PSD că a exclus Suceava din Master Planul General de Transport

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, senatorul Gheorghe Flutur, a atras atenţia, în Plenul Senatului României, că Suceava a fost exclusă din noul Master Plan General de Transport, şi mai mult, întreaga zonă a Moldovei a fost uitată şi izolată de actualul Guvern. Gheorghe Flutur a afirmat că după mai multe amânări succesive a termenului de prezentare a Master Planului către Comisia Europeană, Guvernul PSD a reuşit în luna martie a.c. „să încropească”, din birouri, o ”variantă” a acestui document, fără a organiza o dezbatere reală şi fără a ţine cont de propunerile transmise de specialişti în domeniu, parlamentari, comunităţi locale şi regionale.

“Guvernul s-a limitat la a desena autostrăzi pe hârtie. În consecinţă, Comisia Europeană a respins Master Planul General de Transport şi i-a făcut Guvernului mai multe recomandări. Comisia Europeană apreciază că Master Planul de transport al României are în continuare probleme nerezolvate, fiind necesare eforturi suplimentare din partea autorităţilor de la Bucureşti pentru îmbunătăţirea acestui document. În ceea ce priveşte strategia de implementare a proiectelor de infrastructură, reprezentanţii Comisiei i-au solicitat Guvernului să dea asigurări că împrumutul de 7 miliarde de Euro se încadrează în ţinta de deficit bugetar pe care ţara noastră trebuie să o respecte ca stat membru al Uniunii Europene”, a explicat Flutur. El a adăugat că după observaţiile făcute de Comisia Europeană, Guvernul a făcut mai multe modificări, în acelaşi mod, total netransparent, iar judeţul Suceava a fost exclus total din ultima formă a Master Planului.

Liderul PNL Suceava a precizat că dacă varianta anterioară a Master Planului de Transport prevedea pentru judeţul Suceava două sectoare de drum “aşa-zis expres”, respectiv Suceava - Botoşani şi Siret – Suceava – Paşcani, în noua variantă acestea au dispărut.

“Îmi exprim şi pe această cale nemulţumirea că în Master Plan nu se regăsesc obiective de investiţii esenţiale pentru infrastructura de transporturi, care să conducă la dezvoltarea socio-economică a Moldovei. Aici am în vedere inclusiv legăturile judeţului Suceava, rutiere şi pe calea ferată, cu capitala ţării, legăturile tradiţionale cu Transilvania şi cu judeţele vecine, precum şi legăturile României cu Ucraina. Doar zece la sută din fonduri sunt alocate Regiunii Nord-Est şi nord-estului Transilvaniei, ceea ce va conduce la adâncirea profundă a decalajelor inter-regionale”, a declarat Gheorghe Flutur.

 

Flutur: "Suceava, Bucovina şi Moldova riscă o nouă mare nedreptate, precum şi condamnarea la uitare şi izolare"

Liderul liberalilor suceveni a mai spus că actualul Guvern trebuie să ţină cont de nevoile de dezvoltare economică ale diferitelor regiuni din România. Flutur a arătat că atât pentru Moldova, cât şi pentru întreaga ţară, prioritare trebuie să fie dezvoltarea socio-economică şi necesitatea de a fi legate de Europa.

“Judeţul Suceava, Bucovina, Regiunea de Nord-Est şi întreaga Moldovă nu beneficiază de minimul necesar de obiective de investiţii în infrastructura de transporturi. Aşa-zisele perspective, destul de aproximativ prezentate, sunt mutate către 2030, ceea ce este o bătaie de joc la adresa întregii zone. În acest timp, decalajele de dezvoltare dintre noi şi cei din vestul ţării se vor mări”, a subliniat preşedintele PNL Suceava. Gheorghe Flutur a menţionat faptul că prin declaraţia politică susţinută în Parlament a dorit să atragă încă odată atenţia Guvernului asupra necesităţii de a include în Master Plan un minim de obiective de investiţii in infrastructura de transport a judeţului Suceava şi a Regiunii de Nord-Est, care să conducă la dezvoltarea socio-economică a Moldovei.

“În acest sens revin cu solicitarea şi susţin ca o prioritate introducerea autostrăzii Siret - Suceava - Bucureşti în Master Planul General de Transport şi legătura cu Ardealul şi cu Europa. Actuala formă a Master Planului reprezintă o bătaie de joc la adresa Sucevei, Bucovinei, a regiunii de Nord-Est şi a întregii Moldove. Suceava, Bucovina şi Moldova riscă o nouă mare nedreptate, precum şi condamnarea la uitare şi izolare”, a încheiat Gheorghe Flutur. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur acuză Guvernul PSD că a exclus Suceava din Master Planul General de Transport.
 Vizualizări articol: 1405 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Flutur acuză Guvernul PSD că a exclus Suceava din Master Planul General de Transport5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bukowina -Wien... trimis de
(28 apr 2015, 11:32:47
........Ce spuneti d-le Presedinte ?? Ar suna mult mai bine. Asa o autostrada , nu credeti ? Visatorii Romaniei mai au inca de asteptat la masuri din partea sudistilor care aduna la Bucuresti TOT.
Ce pacat ca bukowineni nu sant SECUI. Asa poate aveam si noi Tinutul Bukowinei sa ne bucuram noi de el si nu neavenitii de la Bucuresti .
Opriti banul din Bukowina acasa , promovati proiecte pe bani europeni si asa poate avem si noi o sansa europeana in Bukowina.
Mult succes.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei