Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 mar 2015 - Anul XX, nr. 70 (5882)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Schimbare

Consilierul local PSD Traian Andronachi, noul viceprimar al municipiului Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierul local PSD Traian Andronachi a fost ales, ieri după-amiază, viceprimar al municipiului Rădăuţi. Ședinţa extraordinară a deliberativului rădăuţean a avut pe ordinea de zi două proiecte, mai precis, primul dintre acestea prevedea schimbarea din funcţie a viceprimarului, iar cel de-al doilea, alegerea unui nou viceprimar. Atmosfera la întrunire a fost extrem de încordată, în condiţiile în care, în urmă cu o săptămână, deliberativul rădăuţean se întrunise pe aceeaşi temă, însă atunci aleşii locali, după ce au votat schimbarea din funcţie a lui Tiberiu Epifanie Maerean, l-au reales în calitatea de viceprimar. Situaţia de la acea dată a stârnit un val de nemulţumiri în rândul pesediştilor rădăuţeni, care sunt majoritari în Consiliul Local, şi unele calcule au arătat că Maerean ar fi avut sprijinul consilierilor din opoziţie, dar şi al unei părţi dintre consilierii PSD. Trebuie precizat că în seara anterioară şedinţei de săptămâna trecută, PSD Rădăuţi avusese o întrunire în care se stabilise ca înlocuitorul lui Maerean să fie consilierul Simion Sticleţ, însă planul pesediştilor a fost dat peste cap de numărătoarea voturilor care i-au dat câştig de cauză lui Maerean. Însă, pentru a evita o nouă lovitură de teatru şi de această dată, marţi seară, PSD Rădăuţi i-a retras sprijinul politic şi l-a exclus din partid pe Tiberiu Epifanie Maerean.

 

Zece voturi în favoarea lui Andronachi şi unul pentru Maerean

Ședinţa extraordinară de ieri a deliberativului rădăuţean, la care au participat toţi cei 19 consilieri, a debutat cu un anunţ făcut de preşedintele de şedinţă, consilierul PSD Gheorghe Simota, care făcea public că lui Maerean i-a fost retras sprijinul politic şi că a fost exclus din Organizaţia PSD Rădăuţi. Primul proiect de pe ordinea de zi, schimbarea viceprimarului, a fost votat cu 16 voturi "pro" şi două "contra", cu menţiunea că Mirela Todorese, consilier PSD, nu a votat. La startul dezbaterilor pentru cel de-al doilea proiect, alegerea noului viceprimar, consilierul PNL Petru Carcalete s-a înscris la cuvânt şi a declarat că pentru a exclude orice suspiciuni vizavi de votul opoziţiei, întrucât după şedinţa de săptămâna trecută apăruseră unele speculaţii pe această temă, grupul PNL a decis să nu participe la votul pentru alegerea viceprimarului, poziţie care a fost făcută publică şi de consilierul independent Dumitru Ciobotariu. Prima propunere l-a nominalizat pe consilierul Traian Andronachi, iar la fel ca şi în urmă cu o săptămână, Maerean s-a autopropus. Numărătoarea voturilor a adus, din nou, o surpriză, mai precis, scorul a fost de 9 la 1 în favoarea lui Andronachi, şi un vot anulat, însă nu fusese realizată majoritatea de 10 voturi, în condiţiile în care grupul PNL (8 voturi) şi independentul Ciobotariu nu participaseră la vot. Conform prevederilor Legii administraţiilor publice locale nr.215/2001, a fost organizat un nou tur de scrutin, şi de această dată au fost validate 10 voturi în favoarea lui Andronachi şi unul pentru Maerean, ceea ce l-a desemnat câştigător pe Traian Andronachi.

 

Maerean: Oricum, nu mor caii când vor câinii! Procedurile de vot au fost puternic viciate

La finalul şedinţei, viceprimarul ales, consilierul Traian Andronachi, a declarat: „Să fiu sincer, mă aşteptam la acest rezultat al votului, având în vedere şedinţa Biroului Permanent PSD de marţi. Aştept cu interes data de 31 martie, când Curtea de Apel Suceava se va pronunţa cu privire la recursul declarat de Consiliul Local Rădăuţi, cu privire la desfiinţarea acestuia. În rest, pot să spun că sunt un om al dreptăţii şi un om căruia îi plac mai mult faptele decât vorbele”. De partea cealaltă, Tiberiu Epifanie Maerean consideră că votul din deliberativul rădăuţean a fost influenţat de prezenţa liderului PSD şi nu se consideră destituit: „Oricum, nu mor caii când vor câinii! Procedurile de vot au fost astăzi puternic viciate, domnul Nistor Tătar, preşedintele PSD, a supravegheat personal desfăşurarea votului, ceea ce constituie un abuz. Și mă refer la prezenţa lui în Consiliul Local, pe holurile Consiliului Local în timpul desfăşurării procesului de vot, prin faptul că l-a pus pe consilierul Simota să stea la uşa încăperii unde s-a votat şi să vizualizeze participanţii la vot. Sunt înregistrări video în acest sens. Acestea mă determină să mă adresez Instituţiei Prefectului pentru anularea acestei Hotărâri de Consiliu Local, dacă nu instanţei de contencios. Aşa că, încă nu mă consider un viceprimar destituit”.

Maerean a atacat-o şi pe senatoarea PNL Steliana Vasilica Miron: „Prin faptul că am candidat pentru a doua oară, de această dată, şi am obţinut doar votul meu, am vrut să demonstrez că sunt singurul dintre cei care luptă pentru dreptate. Eu sunt convins că majoritatea colegilor mei din partid îmi împărtăşesc ideile şi sunt de acord cu mine chiar dacă nu mi-au dat votul, iar în legătură cu colegii de la PNL care au votat pentru destituirea mea, consider că aşa a fost ordinul. Aţi văzut ce efervescentă şi ameninţătoare era doamna senator (n.r. Vasilica Steliana Miron) la adresa celor din PNL, care a apreciat dumneaei că m-ar fi susţinut. Țin să-i amintesc doamnei senator că prin felul în care s-a adresat, a încălcat Codul Penal şi a săvârşit infracţiunea de ameninţare. Drumul spre Cluj e lung, dar e modernizat, se poate merge repede”.

 

Tătar: Îmi doresc să se instaleze liniştea la Rădăuţi

Preşedintele PSD Rădăuţi, Nistor Tătar, este conştient că hotărârea de ieri va fi atacată, însă e convins că este în deplină legalitate: „Au fost două tururi de vot pentru că la primul dintre acestea a existat un buletin de vot care avea ştampilată o căsuţă, iar pe cea de a doua era numai o jumătate de ştampilă. Spun că a fost mai bine că au fost două tururi de scrutin pentru că oricum se face contestaţie, o contestaţie care nu are obiect. Îmi doresc să se instaleze liniştea la Rădăuţi. Am avut discuţii la partid cu domnul Maerean atunci când l-am pus viceprimar şi i-am propus o colaborare bună atât cu consilierii noştri, cât şi cu cei din opoziţie, pentru a face o schimbare, atât în Consiliul Local, cât şi în Rădăuţi. Ce să mai spun, dacă el nu le dă salariaţilor de la primărie nici măcar bani pentru benzina necesară drujbelor folosite la toaletarea copacilor…”

Tătar a mai precizat că în locul lui Maerean, în deliberativul rădăuţean va fi validat supleantul Bogdan Loghin.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierul local PSD Traian Andronachi, noul viceprimar al municipiului Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 2337 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Consilierul local PSD Traian Andronachi, noul viceprimar al municipiului Rădăuţi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Păstrăvi mănăstirești cu legume Se zice că, de Buna Vestire, ca să ai spor în casă, trebuie să-ți fie masa plină. Mai ales cu bucate de pește. Aflată demult la Mănăstirea Bistrița din Neamț, această rețetă de Păstrăvi mănăstirești cu legume s-ar potrivi numai bine în... Citeşte