Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 sep 2014 - Anul XIX, nr. 203 (5712)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fălticeni

Consilierii locali profesori din PDL şi PNL au votat împotriva acceptării banilor pentru salariile restante ale cadrelor didactice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierii locali ai Alianţei Creştin Liberale (PNL şi PDL) au fost acuzaţi, din nou, de primarul PSD al municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, că votează în deliberativul local nu numai împotriva intereselor comunităţii, ci şi împotriva intereselor lor directe. Primarul Coman a exemplificat, ieri, în conferinţă de presă, cu votul împotrivă dat proiectului de rectificare a bugetului cu suma de 62.000 de lei (620 de milioane de lei vechi), alocată de Guvern în data de 11 august a.c., pentru plata drepturilor salariale tăiate de Cabinetul Boc şi recâştigate de cadrele didactice în instanţă. Coman a declarat că votul dat în şedinţa de vineri, 29 august a.c., de consilierii PDL şi PNL este cu atât mai surprinzător cu cât printre aceştia se numără şi cadre didactice. „Asta-i o imensă prostie! Există banii pentru profesori şi nu putem să-i dăm pentru că aceşti consilieri au primit ordin de la partid să voteze împotriva rectificării bugetului! Cadrele didactice ar fi trebuit să ia banii în septembrie, dar din cauza votului negativ al celor de la ACL vor trebui să mai aștepte”, a afirmat primarul. Întrebat dacă în expunerea de motive a iniţiatorului proiectului de hotărâre de Consiliu Local era precizată în mod explicit destinaţia banilor, Cătălin Coman a declarat că da şi mărturie în acest sens stau mapa de consiliu şi procesul verbal de şedinţă.

El i-a acuzat pe consilierii ACL că au blocat, în aceeaşi şedinţă de consiliu, şi proiectul de construire a unui loc de joacă la Şcoala Gimnazială „Al. Ioan Cuza”. Banii necesari investiţiei, 70.000 de lei, sunt prinși în buget, prin urmare consilierii nu ar fi avut motiv să se abţină de la vot pentru a nu trece proiectul. ”Cei opt consilieri ACL s-au abținut la vot, au votat <pentru>doar cei nouă consilieri PSD și PP-DD, dar erau necesare 10 voturi. Nu au dat nici o explicaţie, n-au avut nici un amendament, s-au abţinut pentru că aşa li s-a spus la partid”, a afirmat primarul, care a precizat că ştie acest lucru deoarece după şedinţă i-au telefonat doi consilieri PDL şi unul PNL. ”Cel de la PNL mi-a spus că îi este scârbă de cum l-a pus să voteze partidul”, a precizat Cătălin Coman.

 

Gheorghe Aldea, PNL: „Noi am considerat votul nostru ca o formă de protest faţă de ce se întâmplă rău în instanțele judecătorești din România”

Contactat telefonic, viceprimarul PNL de Fălticeni, Gheorghe Aldea, ne-a declarat că nu este nici o problemă că proiectul referitor la drepturile salariale ale profesorilor nu a trecut deoarece „banii sunt alocaţi pentru trimestrul IV, aşa că profesorii îi vor primi”. Aldea ne-a explicat că principala problemă a fost că proiectul referitor la banii pentru cadrele didactice a fost parte a proiectului de rectificare a bugetului care mai cuprindea şi o sumă de bani pentru plata unei despăgubiri la care Primăria Fălticeni este obligată prin sentinţă judecătorească executorie. Este vorba despre plata a 326.634 de euro, pentru924 de metri pătraţi de teren situat în Fălticeni, pe care  municipalitatea trebuie să-i plătească urmaşei unui proprietar din oraş. „Şi ce dacă ne execută? N-au mai fost şi alte primării cu conturile blocate? Noi am considerat votul nostru ca o formă de protest faţă de ce se întâmplă rău în instanţele judecătoreşti din România”, a afirmat viceprimarul, când i-am solicitat explicaţii suplimentare despre refuzul consilierilor PNL şi PDL de la Fălticeni de a respecta o hotărâre judecătorească executorie. „Nu ni se pare normal ca instanţele să accepte în acest proces un raport de expertiză de o pagină şi jumătate, care evaluează terenul în oraş la 353 euro metrul pătrat. Ăsta a fost sensul votului nostru, de protest. Alocarea banilor pentru profesori era în acelaşi proiect cu despăgubirile, de asta a picat”, a mai spus Gheorghe Aldea. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierii locali profesori din PDL şi PNL au votat împotriva acceptării banilor pentru salariile restante ale cadrelor didactice.
 Vizualizări articol: 1369 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Consilierii locali profesori din PDL şi PNL au votat împotriva acceptării banilor pentru salariile restante ale cadrelor didactice1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei