Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 apr 2014 - Anul XIX, nr. 78 (5587)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Donaţii

Care au fost cei mai mari finanțatori ai principalelor partide politice în anul 2013

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În Monitorul Oficial au fost publicate recent informaţiile oficiale cu privire la sumele pe care partidele politice din România le-au primit în cursul anului 2013 din finanţări private. Potrivit acestor informaţii, cele mai mari venituri din surse private le-a avut Partidul Social Democrat, care în cursul anului trecut a încasat din cotizaţii o sumă totală de aproape 12,2 milioane de lei (122 de miliarde de lei vechi), la care se adaugă venituri din alte surse în valoare de 590.000 de lei. Cea mai mare sumă plătită la PSD ca donaţie provine de la senatoarea de Ilfov Gabriela Firea. Aceasta a donat în conturile PSD nu mai puţin de 61.342 de lei. Pe următoarele locuri la capitolul donaţii către PSD se află Alexandru Marcu, din Timiş, cu suma de 14.500 de lei şi Mihai Weber, din Gorj, care a donat  11.000 de lei. Din documentele publicate în Monitorul Oficial mai reiese faptul că 80 de membri ai PSD au plătit în cursul anului trecut cotizaţii a căror valoare cumulată depăşeşte zece salarii minime brute pe ţară. Printre aceştia apar şi doi membri ai Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD. Social-democratul sucevean care a plătit cea mai mare cotizaţie este şefa Colegiului Judeţean al Farmaciştilor Suceava, Doiniţa Cocriş, care este şi consilier local, suma achitată de către aceasta anul trecut fiind de 8.330 de lei. Alături de aceasta, pe lista celor care au plătit cele mai mari cotizaţii se regăseşte şi omul de afaceri sucevean şi secretarul executiv al PSD Suceava, Lorand Ercse, suma plătită fiind de 7.600 de lei.

 

Europarlamentarul Petru Luhan a plătit cea mai mare cotizaţie din PDL

Suceveanul care a făcut cele mai mari donaţii unui partid şi care a plătit cea mai mare cotizaţie este europarlamentarul PDL Petru Luhan. Din datele oficiale, PDL a avut în cursul anului trecut venituri totale de aproape 5,5 milioane de lei, din care cotizaţii de două milioane de lei, donaţii de 2,15 milioane de lei şi alte venituri în sumă de 1,3 milioane de lei.

Pe parcursul anului trecut, Petru Luhan a donat partidului o sumă de 61.000 de lei (610 milioane de lei vechi), în nouă tranşe. Pe lângă această sumă, Luhan a plătit la nivel naţional o cotizaţie de 28.000 de lei. De remarcat faptul că, deşi numai în cursul anului trecut a plătit o sumă totală de 89.000 de lei, Petru Luhan nu a mai prins un loc eligibil pe lista PDL pentru alegerile pentru Parlamentul European. Europarlamentarul sucevean a donat în cursul anului trecut mai mulţi bani decât actuale sau foste nume mai cunoscute din PDL, cum ar fi Elena Udrea (7.000 de lei), Gheorghe Ştefan (22.000 de lei), sau Cătălin Predoiu (10.000 de lei).

Dintre membrii PDL, cele mai mari donaţii au fost făcute de către alţi doi europarlamentari, Marian Jean Marinescu şi Theodor Stolojan, care au donat 69.600 de lei, respectiv 66.500 de lei.

 

Nici un liberal sucevean nu se regăseşte printre cei mai importanţi finanţatori ai PNL

Dacă PSD şi PDL Suceava au reprezentanţi printre cei mai importanţi finanţatori privaţi, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre PNL. Din informaţiile publicate în Monitorul Oficial reiese faptul că nici un liberal sucevean nu a plătit sume importante drept cotizaţii sau donaţii pentru PNL. Pentru acest partid, cele mai mari cotizaţii de anul trecut au fost plătite de preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu - 25.006, şi europarlamentarul Renate Weber – 24.090 de lei. Cea mai mare donaţie către PNL a fost făcută de către Gabriel Cristache, care a plătit o sumă de aproape 133.000 de lei. PNL a declarat că anul trecut a avut venituri totale în valoare de puţin peste şapte milioane de lei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Care au fost cei mai mari finanțatori ai principalelor partide politice în anul 2013.
 Vizualizări articol: 2487 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Care au fost cei mai mari finanțatori ai principalelor partide politice în anul 20131.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 6 apr 2014, 11:15:06
Sint foarte curios ce spune legea despre sponsorizarile partidelor...?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei