Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 ian 2014 - Anul XIX, nr. 16 (5525)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Petru Luhan: “Domnul Ponta are nevoie de ochelari europeni pentru a citi corect raportul MCV”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Europarlamentarul PDL Petru Luhan a declarat în cursul zilei de ieri că ultimul raport al Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) reprezintă o palmă pentru actuala majoritate parlamentară, pentru Guvernul USL, şi în special pentru premierul Victor Ponta. Luhan a arătat că raportul a provocat frisoane guvernanților români încă dinainte de publicarea oficială.

El a mai explicat că documentul trece în revistă evoluția justiției românești și punctează fiecare dintre momentele în care politicienii au încercat să o saboteze.

„Unul dintre cele mai semnificative momente a fost <marțea neagră>, din ziua de 10 decembrie 2013, când parlamentarii au modificat Codul Penal, acordându-și <superimunitate> în fața legii. Astfel, aceștia s-au scos din categoria funcționarilor publici, nemaiputând fi cercetați pentru fapte de corupție, și au redefinit conflictul de interese, care nu se mai aplica în cazul actelor administrative”, a precizat europarlamentarul PDL.

Petru Luhan a adăugat că în raport se evidenţiază că presiunile politicienilor asupra justiției au continuat, atât prin atacuri la adresa unor magistrați care instrumentau dosare importante, cât şi prin declarații de simpatie față de persoanele condamnate. Luhan a afirmat că alte exemple negative din raport sunt încercarea brutală de a schimba șefii de secție de la Direcția Națională Anticorupție și nerespectarea unor hotărâri judecătorești privind incompatibilitatea unor aleși.

„Dar cea mai gravă constatare este ușurința cu care fundamentele reformelor pot fi puse sub semnul întrebării în Parlament. Practic, sunt puse sub semnul întrebării toate angajamentele asumate de România odată cu aderarea la UE”, a spus Petru Luhan. El a remarcat faptul că recomandarea Comisiei Europene este ca viitoarea Constituție a României să stipuleze, în mod explicit, obligația Legislativului și Executivului de a respecta independența Justiției.

„Cu alte cuvinte, politicienilor români li se cere să prevadă în lege că se angajează să respecte… legea! Cu atât mai stupefiantă mi se pare, în acest context, recenta reacție a premierului Victor Ponta, care declara că <fiecare citește ce vrea>și că, în privința activității Guvernului, raportul este pozitiv. Așa cum ne-a obișnuit, liderul PSD eludează ce nu-i convine, comportându-se ca și cum ar purta niște ochelari care deformează realitatea. Ca și cum nu partidul pe care îl conduce ar fi promovat controversatele modificări ale Codului Penal. Ca și cum nu dumnealui ar fi terfelit în repetate rânduri onoarea unor procurori, cum ar fi Lucian Papici, sau judecători ai Curții Constituționale, printre care Daniel Morar. Ca și cum nu dumnealui ar fi spus, la televizor, că Adrian Năstase a fost <condamnat politic>și este o <victimă a justiției băsiste>. Domnule Ponta, ca să citiți corect raportul MCV trebuie să vă schimbați ochelarii. Încercați cu încredere ochelarii europeni!”, a fost mesajul lui Petru Luhan pentru premierul României. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Petru Luhan: “Domnul Ponta are nevoie de ochelari europeni pentru a citi corect raportul MCV”.
 Vizualizări articol: 1255 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Petru Luhan: “Domnul Ponta are nevoie de ochelari europeni pentru a citi corect raportul MCV”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei