Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 nov 2009 - Anul XIV, nr. 276 (4262)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bilanţ

PSD Suceava a depus trei plângeri penale şi 12 sesizări privind nereguli la vot

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Social democraţii suceveni au depus duminică, la Poliţie, trei plângeri penale şi 12 sesizări privind nereguli flagrante în secţiile de votare. Acesta este bilanţul zilei de vot prezentat de vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD, Ovidiu Donţu.
Una dintre plângerile penale îi vizează pe cei implicaţi în incidentul petrecut sâmbătă seară în comuna Păltinoasa când, susţine Donţu, membri şi simpatizanţi PD-L, în frunte cu Ion Bîrsan, l-au bătut pe reprezentantul PSD în secţia votare, Alexandru Catargiu, la el acasă. Donţu spune că bărbatul a fost lovit cu un par în cap, fiind internat în stare gravă în spital. În consecinţă, Catargiu nu a mai putut să-şi exercite funcţia de membru în biroul electoral al secţiei de votare. Vicepreşedintele PSD Suceava a prezentat, în conferinţa de presă de ieri, fotografii cu reprezentantul PSD în secţia de votare din Păltinoasa, în care loviturile la cap sunt vizibile.
Social democraţii suceveni au solicitat poliţiei extinderea cercetărilor şi asupra primarului de Păltinoasa, Cristian Carpiuc, ca fiind autor moral al mai multor incidente electorale.
„Nu este prima dată când se întâmplă astfel de situaţii în comuna Păltinoasa şi toate au fost soluţionate cu rezoluţii gen <eveniment cu autori necunoscuţi sau autori cu dizabilităţi psihice>. Este timpul ca autorul moral al incidentelor de pe raza comunei să răspundă în faţa legii”, a spus Donţu.
PSD Suceava a mai solicitat ca şeful postului de poliţie din Păltinoasa să se abţină de la efectuarea cercetărilor, întrucât nu mai prezintă credibilitate.

 

Plângere penală împotriva preşedinţilor şi locţiitorilor secţiilor de votare din Slatina

A doua plângere penală este îndreptată împotriva preşedinţilor şi locţiitorilor birourilor electorale ale secţiilor de votare din comuna Slatina. Potrivit lui Donţu, aceştia au interzis accesul în secţia de votare sâmbătă, de la ora 18, şi duminică, de la ora 6 la 6.30, a reprezentanţilor partidelor politice, cu excepţia celui de la PD-L.
„Cu o zi înaintea votării, în secţii au fost primiţi doar preşedintele, locţiitorul, reprezentantul PD-L şi jandarmul. A doua zi dimineaţă, între 6 - 6.30, secţiile de votare au funcţionat în aceeaşi componenţă care a fost prezentată de noi pentru seara dinaintea votului. De la 6.30 s-a permis şi reprezentanţilor partidelor de opoziţie să intre în secţia de votare. De remarcat proasta organizare a alegerilor şi neglijenţa Instituţiei Prefectului, care, deşi BEJ dorea încă de sâmbătă seara să schimbe preşedinţii secţiilor de votare din Slatina, nu a avut la îndemână rezerve pentru acea comună sau zonă, înlocuirea producându-se abia duminică, la ora 17, mult prea târziu”, a declarat Donţu.
A treia plângere penală este îndreptată împotriva omului de afaceri Adrian Artene, care, după cum susţine Donţu, în ziua votului a practicat turismul electoral cu trei maşini care au fost filmate şi fotografiate.
Ovidiu Donţu a declarat că PSD Suceava analizează posibilitatea depunerii unei plângeri penale şi împotriva prefectului Sorin Arcadie Popescu, pentru abuz în serviciu. Potrivit lui Donţu, prefectul nu a ţinut cont de prevederile legii electorale cu privire la desemnarea preşedinţilor şi locţiitorilor în birourile electorale ale secţiilor de votare, fiind evitaţi juriştii, deşi exista o listă cu circa 50 de persoane cu pregătire juridică.
Cele 12 sesizări vizează nereguli precum distribuirea de ţigări în gara Iţcani pentru a se vota cu Băsescu, prezenţa a 150 de maşini pe imaşul comunei Ipoteşti şi străzile laterale, care transportau oamenii la vot, buletine de vot fără ştampila de control, prezenţa mai multor persoane în cabina de vot.
„Toate aceste lucruri arată că prefectul judeţului nu a fost capabil să organizeze aceste alegeri pe teritoriul judeţului”, a concluzionat Donţu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD Suceava a depus trei plângeri penale şi 12 sesizări privind nereguli la vot.
 Vizualizări articol: 627 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD Suceava a depus trei plângeri penale şi 12 sesizări privind nereguli la vot0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Indrazneala trimis de
(24 nov 2009, 14:04:33
Dupa ce a iesit la iveala intentia PSD, ei inca mai au curaj sa iasa cu strategia asta. daca nu stiati inca, toata tara a aflat cum vreti voi sa acuzati primii doar pentru a castiga alegerile, si cum trebuie Geoana "sa dea in continuare impresia ca le pasa". Ne jucati cum vreti voi. Va adunati si faceti strategii cum sa ne mintiti mai bine. Documentul ala v-a aratat adevarata fata
1.1  RE: Indrazneala trimis de
(24 nov 2009, 15:36:40
a aparut si in presa documentul acesta care arata clar intentia PSD de a minti si mani****populatia prin controlul pe care il au la antene si realitatea, modificand sondajele si acuzand fara nici o dovada. Incep sa fie demascati acesti comunisti!
2.   Chiar ma intrebam ce-o sa mai inventeze?! trimis de
(24 nov 2009, 23:51:37
Cum au facut si alta dati,aceasta strategie pica de minune pentru turul2.Nu stiu cine va crede,eu oricum nu!Unde erau mieluseii!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei