Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 nov 2009 - Anul XIV, nr. 276 (4262)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În judeţul Suceava

Circa 23.000 de voturi, diferenţa dintre Băsescu şi Geoană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Diferenţa dintre voturile obţinute de Traian Băsescu şi Mircea Geoană în judeţul Suceava a fost de 23.191, rezultă din numărătoarea paralelă efectuată de PSD, după centralizarea a 97,5 la sută din rezultatele din secţiile de votare. Potrivit situaţiei prezentate, ieri, de preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, senatorul Gavril Mîrza, în judeţ
Traian Băsescu a avut 113.655 de voturi, Mircea Geoană, 90.464 de voturi, Crin Antonescu, 47.778 de voturi, Corneliu Vadim Tudor, 17.937, Sorin Oprescu, 8.604 de voturi, George Becali, 6.704 de voturi.
În procente, Traian Băsescu a obţinut 38,97 la sută, Mircea Geoană, 31,02 la sută, Crin Antonescu, 16,38 la sută, Corneliu Vadim Tudor, 6,15 la sută, Sorin Oprescu, 2,95 la sută, iar George Becali, 2,30 la sută.
Concluzia lui Mîrza, după analiza rezultatelor, a fost că PSD are „o uşoară creştere” faţă de ultimele procese electorale.
„Sigur, aşteptările noastre erau mai mari, am fi dorit ca rezultatele să fie mult mai bune, dar asta a fost voinţa electoratului. Comparativ cu rezultatele de la europarlamentare, când PD-L şi EBA aveau 50 la sută, acum au 38%, deci o descreştere de 12 procente, noi avem o creştere de un procent şi, surprinzător, o creştere semnificativă a fost la candidatul PNL, Crin Antonescu”, a arătat Mîrza, care a mai spus că Antonescu a obţinut în oraşele din judeţul Suceava „un număr neaşteptat de mare de voturi”.
Zonal, PSD a avut rezultate bune în Colegiile uninominale Dolhasca, Fălticeni şi Siret. La Preuteşti, localitate în care la europarlamentare s-a demonstrat o tentativă clară de fraudare, de data aceasta procesul electoral a decurs fără incidente şi PSD s-a plasat pe primul loc, cu un plus de 300 de voturi faţă de Traian Băsescu.

 

La Mălini şi Dolhasca a câştigat Geoană, la Adâncata, Băsescu

La Mălini, Mircea Geoană a câştigat cu 280 de voturi în plus faţă de Traian Băsescu, iar la Dolhasca, Geoană are un plus de 450 de voturi. Ambele localităţi erau date de PD-L ca sigure pro-Băsescu înainte de alegeri.
La Adâncata, comună în care PD-L şi PSD au consumat resurse majore pentru a o cuceri, a câştigat Traian Băsescu, cu o diferenţă de aproape 100 de voturi faţă de Mircea Geoană.
„Vom aprofunda aceste analize şi vom trage concluzii şi asupra oamenilor care ne reprezintă în aceste localităţi”, a spus Gavril Mîrza, cu referire la apartenenţa la PSD a primarului din Adâncata.
Totodată, liderul PSD Suceava şi-a exprimat surprinderea faţă de capacitatea organizatorică şi de resursele alocate de PD-L pentru ziua alegerilor.
„Am fost surprinşi de forţa organizatorică şi de dimensiunea mijloacelor cu care s-a acţionat în ziua votului. De exemplu, la Ipoteşti, seara erau 150-200 de maşini cu numere de înmatriculare în toate judeţele României, care cărau oamenii la vot pe toate uliţele. Am reclamat la poliţie, a rămas să-i identifice şi să ia măsuri. S-a făcut turism electoral la o scară şi la dimensiuni de neînchipuit, cu deplasări care nu se justifică”, a afirmat Mîrza.
Acesta a mai spus că, prin calificarea lui Mircea Geoană în turul doi, a fost făcut un prim pas pentru schimbarea regimului Băsescu şi că, pentru realizarea acestui obiectiv, PSD va face coaliţie cu celelalte forţe politice, pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Circa 23.000 de voturi, diferenţa dintre Băsescu şi Geoană.
 Vizualizări articol: 664 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Circa 23.000 de voturi, diferenţa dintre Băsescu şi Geoană1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Confuzie imensa trimis de
(24 nov 2009, 13:52:29
Nu-mi dau seama cum pot acesti oameni sa confunde alegerile prezidentiale cu cele de la europarlamentare. Acolo era vorba de alti oameni, nu se ducea Basescu sa fie parlamentar, acum sunt cele prezidentiale. Atunci campania denigranta a PSD nu avea o asa influenta. Daca domnul Marza face aceasta confuzie, mi-ar fi rusine sa fiu colega de partid cu dumnealui. Sau poate nu e decat o alta strategie, poate poate mai convinge un om dezinformat ca lumea nu tine cu Basescu.
1.1  RE: Confuzie imensa trimis de
(24 nov 2009, 15:33:21
Marza e senil deja..lasa-l sa creada ce vrea. Pana la urma romanii deci, si noi am decis ca nu ii mai vrem pe Iliescu , Hrebenciuc, Vanghelie etc

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei