Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 nov 2008 - Anul XIII, nr. 278 (3959)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Toleranţă

Liderii politici s-au întâlnit cu reprezentanţii minorităţilor etnice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Liderii principalelor partide politice din Suceava s-au întâlnit, ieri, cu reprezentanţii unor minorităţi etnice din judeţ, la invitaţia deputatului Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, Aurel Vainer.

Timp de o oră, au stat împreună şi şi-au transmis mesajul pentru comunităţile etnice liderii PNL Alexandru Băişanu şi Philip Rozopol, ai PD-L, Gheorghe Flutur şi Orest Onofrei, iar pentru PSD, Gavril Mîrza şi Ioan Cătălin Nechifor.

Alexandru Băişanu şi-a prezentat proiectul de capitalizare a Bucovinei, care ar putea rezolva o problemă economică a întregii populaţii din judeţ, fără deosebire de etnie sau religie, cu atât mai mult cu cât judeţul Suceava se caracterizează printr-un număr mare de minorităţi care trăiesc în pace.

Gheorghe Flutur a făcut apel la toleranţă şi respect între etnii şi a cerut celorlalţi lideri ca după alegeri să încheie bătălia politică, iar Gavril Mîrza a descris Bucovina ca o Europă în miniatură, în care minorităţile sunt mai unite decât populaţia majoritară. Europarlamentarul Cătălin Nechifor, prim-vicepreşedinte PSD Suceava, a arătat că în Parlamentul European face parte din Delegaţia pentru relaţii cu Israel şi a spus că această întâlnire, la care au stat împreună liderii PSD, PD-L şi PNL, îl determină să se roage pentru pace şi pentru linişte.

Omologul său de la PD-L, Orest Onofrei, a subliniat relaţia bună şi veche pe care o are cu comunitatea evreiască din Suceava şi cu celelalte minorităţi şi şi-a arătat deschiderea pentru continuitate sub acelaşi spirit al înţelegerii, iar liberalul Philip Rozopol, iniţiatorul şi sponsorul bursei de studii „Traian Popovici- Drept între popoare” a amintit de primarul Cernăuţiului, Traian Popovici şi de marele scriitor evreu bucovinean Norman Manea şi a promis că prima lege pe care o va sprijini când va deveni parlamentar va fi aceea de aniversare a Bucovinei, cu tot ceea ce reprezintă această zonă multiculturală şi multietnică.

 

Evreii suceveni îşi împart voturile pentru Senat în mod egal între PD-L, PNL şi PSD

La rândul său, deputatul FCER Aurel Vainer, gazda manifestării, a vorbit despre tragedia poporului evreu şi despre importanţa reprezentării minorităţilor etnice în Parlamentul României, cu precizarea că nu sunt multe ţări în lume care să aibă 18 minorităţi reprezentate la cel mai înalt nivel.

„Vă cer ca în 30 noiembrie să mergeţi la vot, să votaţi pentru lumină, învăţătură şi înţelepciune. De binele cetăţii în care trăieşti depinde binele poporului tău”, le-a spus deputatul Vainer membrilor comunităţilor evreieşti din judeţul Suceava.

Pe lângă voturile pentru FCER la Camera Deputaţilor, Aurel Vainer le-a recomandat membrilor comunităţii să-şi împartă voturile în mod egal între candidaţi ai PNL, PSD şi PD-L la Senat.

Având în vedere repartiţia numerică a evreilor pe zone ale judeţului, recomandarea deputatului Vainer pentru evreii suceveni a fost să-i voteze pe Orest Onofrei, Gavril Mîrza, Constantin Huţanu şi Tiberiu Prodan.

La întrunirea de ieri au mai fost prezenţi reprezentanţi ai armenilor, ucrainenilor, ruşilor lipoveni, precum şi scriitoarea Angela Furtună şi şeful Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniu Cultural, Aurel Buzincu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liderii politici s-au întâlnit cu reprezentanţii minorităţilor etnice.
 Vizualizări articol: 1009 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
Liderii politici s-au întâlnit cu reprezentanţii minorităţilor etnice3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Liderii politici trimis de
(26 nov 2008, 13:09:10
CARE...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei