Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 iul 2011 - Anul XVI, nr. 164 (4762)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aishwarya Rai Bachchan, numită Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor

Actriţa indiană Aishwarya Rai Bachchan, fostă Miss World, va fi numită Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor de ambasadorul Franţei la New Delhi, potrivit unui comunicat emis de Ambasada Franţei din India, citat de AFP.

Această distincţie, acordată cu o zi înainte de ziua naţională a Franţei (14 iulie), reprezintă "o recunoaştere a contribuţiei pe care (Aishwarya Rai Bachchan n.r.) a adus-o universului cinematografiei şi dezvoltării cooperării franco-indiene în cinematografie", se afirmă în comunicatul emis de ambasada franceză.

Aishwarya Rai Bachchan, una dintre cele mai cunoscute actriţe indiene în Franţa, va primi această distincţie de la ambasadorul francez Jérôme Bonnafont, în prezenţa membrilor familiei ei.

Actriţa indiană este căsătorită cu Abhishek Bachchan, un actor de la Bollywood, fiul lui Amitabh Bachchan, o veritabilă legendă a filmului indian. De altfel, Amitabh Bachchan a fost şi el decorat de statul francez, primind Legiunea de Onoare în anul 2007.

Aishwarya Rai, născută pe 1 noiembrie 1973, a lucrat mai întâi ca model, iar în anul 1994 a devenit prima femeie din India care a câştigat concursul Miss World. După acest succes, contractele publicitare şi rolurile au devenit tot mai numeroase şi mai consistente pentru Rai, despre care se spune că este în prezent actriţa cel mai bine plătită de la Bollywood. Şi-a început cariera cinematografică în 1997, când a primit premiul pentru cea mai bună actriţă debutantă dintr-un film turnat în hindusă.

Aclamată pentru rolurile din numeroase filme turnate în limba hindusă şi în alte dialecte indiene, dar şi pentru alte producţii internaţionale, Aishwarya Rai Bachchan a devenit în anul 2003 prima actriţă indiană care a făcut parte din juriul Festivalului de Film de la Cannes.

Rolul principal din "Devdas" (2002), filmul cu cele mai mari încasări în box office-ul indian, prezentat în afara competiţiei la Cannes, i-a adus Filmfare Award (echivalentul indian al premiului César din Franţa) la categoria "cea mai bună actriţă".

Aishwarya Rai Bachchan a jucat şi în filme străine, precum producţia americano-britanică "Mireasă şi prejudecată/ Bride & Prejudice" (2004), şi în câteva filme hollywoodiene precum "Ultima legiune/ The Last Legion" (2007) şi "Pantera roz 2" (2009). În februarie 2011, actriţa indiană şi soţul ei au fost invitaţi la ceremonia premiilor Oscar.

Aishwarya Rai, în vârstă de 37 de ani, şi Amitabh Bachchan s-au căsătorit în 2007. La sfârşitul lunii iunie, actriţa indiană a anunţat că este însărcinată cu primul ei copil.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aishwarya Rai Bachchan, numită Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor.
 Vizualizări articol: 1402 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aishwarya Rai Bachchan, numită Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei