NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
 
miercuri, 22 mai 2024 - Anul XXIX, nr. 118 (8647)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9771 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6576 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Părerea lui Dan

De ce ne „aburesc” atât de ușor?

Văzând cum cetățenii sunt ”convinși” ușor și în mod repetat de politicieni care nu-și respectă promisiunile nici 30%, apare o întrebare absolut legitimă, cea din titlul articolului. Suntem naivi fără speranță? Ne-a cuprins o iremediabilă lene în gândire? Nu ne mai pasă cine pune "mâna pe putere", fiind de părere că toți sunt la fel? Sau toate aceste "calități umane" s-au cumulat și au format modelul alegătorului român captiv de bunăvoie. Mai multe întrebări, mai multe explicații (răspunsuri!), pe când și ieșirea din capcana eternei păcăleli? Cu ce trebuie început și cum trebuie să acționăm? Greu de spus și mai greu de făcut!

Un lucru este cert pentru mine, respectiv faptul că acțiunile de zăpăcire electorală nu sunt gândite (hi, hi, ha, ha) de politicienii care beneficiază de ele. Sunt specialiști (consultanți) care contra unui onorariu deloc modest orchestrează promovarea în toate domeniile, de la vânzarea de detergent la "împodobirea cu calități" a unui candidat. Inventează atâtea "daruri de la natură" pentru cei "împinși" în față încât nici mamele lor nu-i recunosc! Munca este grea. Pe unii candidați trebuie să-i învețe să vorbească (în cazul lui Klaus au eșuat!), cum să se îmbrace și chiar cum să utilizeze cuțitul și furculița! Și apoi ne vor "face din vorbe"!

În formarea sau deformarea (se întâmplă când transformi un bun specialist într-un politician sau administrator la ”stat” de tot râsul!) unui candidat rolul principal îl are mass-media! Cât ar fi de performantă echipa de consultanță, fără apariția "fără număr(!)" a candidatului pe "sticlă" și în presă efectul electoral este nul! Specialiștii scriu discursul, dar presa îl promovează, de cele mai multe ori după înregistrare, pentru că sunt intimidați de apariții ”în direct”. Presa și consultanții conlucrează pentru a crea o personalitate dintr-un personaj șters, dar ambițios, reușind să-i confere puțină carismă din nimic, iar șansele de a ne "aburi" cresc exponențial.

O situație favorizată în acțiunea celor însărcinați (angajați) să ne zăpăcească în politică este dată de lipsa cronică de personalități veritabile dispuse să se angajeze în domeniu! Din păcate, le "pute" zona politică și o lasă la cheremul celor fără scrupule, slabi administratori și cu o calificare submediocră în procesul legislativ (parlament), de guvernare (trec de la un minister la altul fără să înțeleagă ceva) sau conducerea societăților de "stat" (unde ajung în dese ori de râsul angajaților, dar gestionând și dezastruos afacerile). Repet (pentru a nu știu câta oară!) că nu avem un membru al Academiei Române în Parlament sau (din câte știu eu!) niciun absolvent al uneia dintre primele universități ale lumii în guvern! Și dacă liderii politici au blocat accesul vârfurilor națiunii, vom "defila" cu cei pe care îi avem, aproape etern, în politică. Ușor de convins (păcălit) că nu avem ceva mai bun!

Ne putem reveni din postura de "fraieri făcuți din vorbe"? Da, promovând și votând personalități care au demonstrat calități deosebite în viață și activitate, în conducerea "treburilor statului" la toate nivelurile. Să ne informăm (cine ne ajută?) asupra trecutului lor. Cei inteligenți și educați trebuie să conducă! Dacă vrem să avem o viață mai bună!

P.S. Tristețea singurătății este preferabilă companiei idioților. Am păreri ferme! Dacă idioțenia e dublată de o diplomă "dubioasă"... fugi!!!

Dan Strutinschi

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De ce ne „aburesc” atât de ușor?.
 Vizualizări articol: 378 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
De ce ne „aburesc” atât de ușor?0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei