Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 44 (8573)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Formare

Oportunitate de dezvoltare profesională pentru cadrele didactice câmpulungene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Miercuri, 21 februarie 2024, Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” din Câmpulung Moldovenesc a fost gazda unei sesiuni de formare pentru profesori, având ca invitați specialiști ai Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Suceava.

Activitatea, inițiată de psih. Adina Zota și prof. Georgeta Zlevoacă, face parte din calendarul proiectului educațional ”Bucuria de a trăi fără mască”,cu care școala câmpulungeană a câștigat finanțare din partea Ministerului Educației în cadrul Programului național de prevenire a violenței în mediul școlar „Împreună prindem curaj”.

Tema ”Optimizarea relației profesor-elev”a suscitat interes din partea cadrelor didactice participante, iar calitatea intervențiilor psihologilor Maria Pavelescu și Narcisa Popa, coordonatoare ale CJAP Suceava, au transformat întâlnirea într-un adevărat eveniment formativ.

Organizatorii manifestării au arătat că „cele mai recente studii în neuroștiințe alocă emoțiilor un rol esențial în deciziile, comportamentele și relațiile cu ceilalți, în câștigarea stării de bine și este una din premisele succesului școlar. Astfel, emoțiile influențează procesele cognitive, inclusiv percepția, atenția, memoria, rezolvarea problemelor având un impact major în învățare.

Elevii trebuie ajutați să perceapă toate emoțiile ca fiind ale lor, să le conștientizeze și să le accepte ca parte din viață, pentru ca apoi să se folosească de înțelegerea lor pentru a lua decizii corecte”.

 

Programul ”Bucuria de a trăi fără mască” desfășurat de Școala Gimnazială ”Bogdan Vodă” din Câmpulung Moldovenesc se adresează elevilor de la clasele pregătitoare la a VIII-a și își propune să sprijine elevii în dezvoltarea stimei de sine și a abilităților de gestionare a emoțiilor, în învățarea unor tehnici de conștientizare și reglare a propriilor emoții, în tehnici eficiente de rezolvare a conflictelor.

Unele dintre obiectivele și competențele dezvoltate în acest program vizează competențele generale ca: autocunoaștere și atitudine pozitivă față de sine și față de ceilalți, exprimarea adecvată a emoțiilor în interacțiunile cu ceilalți.

În cadrul workshopului de miercuri, cei 30 de profesori prezenți au experimentat stare de bine, conectare, entuziasm, energia pozitivă și bucuria  muncii colaborative.

Calendarul activităților destinate profesorilor va fi completat de mai multe inițiative, întâlniri cu specialiști CJRAE și IȘJ pentru optimizarea implementării proiectului, dar și de o amplă conferinţǎ, programată pentru luna mai 2024 și dedicată tuturor actorilor educaționali, cu titlul “Să sădim și să cultivăm fericire!”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oportunitate de dezvoltare profesională pentru cadrele didactice câmpulungene.
 Vizualizări articol: 667 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oportunitate de dezvoltare profesională pentru cadrele didactice câmpulungene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei