Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 304 (8528)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iunie-decembrie

Acțiuni în cadrul Campaniei „Locul copiilor este la școală, nu pe stradă!”, organizate de Protecția Copilului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava a desfășurat, în perioada iunie-decembrie 2023, mai multe activități (câte două acțiuni în fiecare lună) în cadrul Campaniei „Locul copiilor este la școală, nu pe stradă!”.

Cea mai recentă activitate, a opta din cadrul campaniei, i-a avut ca protagoniști pe beneficiarii minori ai campaniei identificați în acțiunile care au avut loc în perioada iunie-decembrie 2023.

Este vorba de un spectacol de colinde, care a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava. Un grup de copii din comunitate au interpretat colinde, sub îndrumarea preotului Justinian Remus Cojocar, președintele Asociației Culturale „Sfântul Mitropolit Dosoftei”.

Am aflat de la Sabina Doroftei, șef serviciu - Serviciul Intervenție în Regim de Urgență din cadrul Protecției Copilului Suceava, coordonatoarea campaniei „Locul copiilor este la școală, nu pe stradă!”, că prin acțiunile organizate în acest an s-a încercat reducerea amplitudinii traficului de persoane prin cerșetorie, la nivelul județului Suceava. În primul rând, s-a făcut o mai bună informare în comunitate. Au fost implicați mai mulți cetățeni, printr-o serie de acțiuni în locații cheie ale municipiului Suceava, precum și prin activități în care au fost implicați atât copiii care cerșesc, cât și părinții acestora. La nivelul județului Suceava, s-a constituit un grup de lucru, format din reprezentanți ai autorităților locale și societății civile, pentru găsirea modalităților potrivite de a diminua efectele cerșetoriei.

 

  • Telefonul Copilului 119, apel gratuit din orice rețea de telefonie

Campania s-a desfășurat cu sprijinul autorităților și organizațiilor care fac parte din grupul de lucru județean: Inspectoratul Județean de Poliție, Poliția Locală a municipiului Suceava, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Fundația „Te Aud România”, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Suceava, Asociația Eliberare, Asociația „Sfântul Mitropolit Dosoftei”, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, Asociația „Lumină lină”.

„Acțiunile au avut loc de două ori pe lună, în anumite intervale orare, la intersecții și în zona supermarketurilor, unde au fost amplasate afișe cu mesaje anticerșetorie. Au fost identificați 21 de minori care practicau cerșetoria, copii care au fost înregistrați într-o bază de date și se află în monitorizarea instituției noastre și a Poliției Locale Suceava. Pentru a veni în sprijinul acțiunilor noastre și pentru a ajuta la stoparea fenomenului cerșetoriei, cetăţenii care observă persoane care cerşesc, în special minori, pe raza municipiului Suceava, sunt rugaţi să sune la Telefonul Copilului 119, apel gratuit din orice rețea de telefonie”, a transmis Sabina Doroftei.

Activitățile propuse în această campanie se adresează, în mod special, reprezentanților grupului țintă: copii și adulți aflați în situație de risc, persoane dispuse să ofere bani acestora, reprezentanți ai instituțiilor și organizațiilor implicate în prevenirea și combaterea traficului de persoane, lideri de opinie și publicului larg, și vor continua și în decursul anului 2024.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acțiuni în cadrul Campaniei „Locul copiilor este la școală, nu pe stradă!”, organizate de Protecția Copilului Suceava.
 Vizualizări articol: 301 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Acțiuni în cadrul Campaniei „Locul copiilor este la școală, nu pe stradă!”, organizate de Protecția Copilului Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei