Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 298 (8522)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9748 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5777 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inițiativă

Centru de excelență în astronomie și astrofizică pentru elevi, din ianuarie, la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând din luna ianuarie a anului viitor, la Suceava va funcționa Centrul de excelență pentru performanță în  astronomie și astrofizică, pentru elevii de gimnaziu și liceu din toată țara, o inițiativă conturată de olimpici și profesori preocupați de acest domeniu.

Anunțul a fost făcut de Ana Elisabeta Naghi, inspector de matematică și astronomie din Ministerul Educației, care a menționat că acesta va funcționa în cadrul Centrului Județean de Excelență Suceava.

„Alături de cadre didactice, vom avea mentori foști olimpici internaționali care sunt acum la universități de top din Romania și străinătate, care își doresc să dea înapoi României ce au primit de la învățământul românesc. Înscrierea la aceste cursuri este deschisă pentru toți elevii care doresc să facă performanță la olimpiadele de astronomie și astrofizică, naționale și internaționale”, a subliniat Naghi.

Cursurile vor începe pe 7 ianuarie 2024 și se vor desfășura lunar sau bilunar în funcție de secțiune (juniori, seniori), online, prin Classroom.

Sunt așteptați elevi din toată țara, dornici de performanță, care vor să aprofundeze astronomia și astrofizica și care vor să se acceadă în loturile pentru competiții naționale sau internaționale.

La rândul său, prof. Petru Crăciun, inspector școlar adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar Suceava, cel care coordonează în prezent grupa de pregătire de la Centrul Județean de Excelență, a subliniat că mai mulți tineri de excepție, studenți sau absolvenți, și-au arătat disponibilitatea de a colabora cu noul centru, de a sprijini elevii, în regim de voluntariat.

Petru Crăciun și Ana Elisabeta Naghi sunt profesorii care vor preda în cadrul noului centru. Mai multe detalii vor fi disponibile pe pagina  https://www.cexsv.ro/.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centru de excelență în astronomie și astrofizică pentru elevi, din ianuarie, la Suceava.
 Vizualizări articol: 835 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Centru de excelență în astronomie și astrofizică pentru elevi, din ianuarie, la Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei