NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
 
marţi, 5 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 286 (8510)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9772 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,606 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demers

Deputatul AUR de Suceava Doru Acatrinei solicită înființarea zonei libere la Siret pentru a crește oferta de locuri de muncă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul AUR de Suceava Doru Acatrinei i-a solicitat premierului României, Marcel Ciolacu, înființarea unei zonei libere la Siret pentru a crește oferta de locuri de muncă pentru suceveni. Doru Acatrinei i-a transmis o interpelare prim-ministrului în care îi explică acestuia că pentru promovarea schimburilor internaţionale şi atragerea de capital străin pentru introducerea tehnologiilor noi, precum şi pentru sporirea posibilităților de folosire a resurselor economiei naționale în zonele din apropierea punctelor de trecere a frontierei se poate institui regimul de zonă liberă.

Acatrinei a precizat că în România sunt deja declarate zone libere la Giurgiu, Arad, Brăila, Sulina, Galați și Constanța.

El a mai spus că înființarea şi delimitarea perimetrală a teritoriilor zonelor libere, precum şi înființarea birourilor vamale se fac prin hotărâre a Guvernului, la propunerea autorităților administrației publice centrale sau locale interesate, după caz.

„În județul Suceava, Consiliul Județean nu este interesat pentru locuri de muncă noi și nu a propus înființarea Zonei Libere Siret, cum nu a fost interesat nici de înființarea de parcuri industriale, deși există legislație cu facilități substanțiale pentru investitori”, a spus deputatul AUR de Suceava. El a explicat că în Legea nr. 84/1992 privind regimul zonelor libere sunt prevăzute facilitățile acordate pentru zonele libere, unele dintre puținele facilități acordate de Statul Român pentru investiții și crearea de locuri de muncă. Doru Acatrinei a arătat că Zona Liberă este un perimetru în care mărfurile extra-comunitare sunt considerate ca aflate în afara teritoriului vamal al Uniunii Europene, iar mărfurile depozitate se bucură de un regim vamal suspensiv în conformitate cu legislația vamală comunitară.„De asemenea, staţionarea bunurilor în Zona Liberă este nelimitată în timp.Se potdepozita mărfuri în Zona Liberă fără să fie plătite nici un fel de taxe vamale sau TVA. Tranzitul de mărfuri între zonele libere este, de asemenea, scutit de taxe. Avem astfel un sistem de facilități care pot fi maximizate pentru crearea de locuri de muncă”, a mai precizat deputatul AUR de Suceava. El a subliniat faptul că județul Suceava nu are nici un parc industrial aprobat, „ceea ce arată lipsa de interes a autorității județene pentru crearea de noi locuri de muncă pentru suceveni”. În final, Acatrinei i-a solicitat premierului Marcel Ciolacu să spună data exactă la care va înființa Zona Liberă Siret și primul parc industrial din județul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul AUR de Suceava Doru Acatrinei solicită înființarea zonei libere la Siret pentru a crește oferta de locuri de muncă.
 Vizualizări articol: 488 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul AUR de Suceava Doru Acatrinei solicită înființarea zonei libere la Siret pentru a crește oferta de locuri de muncă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei