Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 256 (8480)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Despre istoria și secretele produselor „La Baciu”, celebre în toată Europa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ion Baciu este, cu siguranță, cel mai cunoscut producător tradițional din Bucovina, faima produselor sale depășind cu mult și de mult granițele României. A început să lucreze de la 7 ani, ca ucenic la fratele bunicului său, cel mai apreciat măcelar din Fundu Moldovei. A pus în practică învățăturile din perioada uceniciei de abia după aproape 30 de ani, până atunci practicând diverse meserii, de la mecanic auto până la aghiotant de general. A încercat chiar să devină maistru militar în marină, dar a fost eliminat după aproape doi ani, din cauza solidarității pe care a manifestat-o față de un coleg. A fost un mic întreprinzător și în vremea comunismului, în limitele permise de lege, iar în 1997 a cumpărat, la licitație,  o locație construită de Maria Tereza, în Câmpulung Moldovenesc, care a fost transformată de Franz Iosef, în anul 1815, în abator pentru armata austro-ungară, și care ulterior a devenit abator regal. A restaurat abatorul, păstrând înfățișarea originală din vremurile de glorie, și a început să producă produsele cunoscute și apreciate astăzi în toată țara și în multe țări din Europa.

Din interviul pe care îl puteți viziona integral pe site-ul „Monitorului de Suceava”, dar și pe canalul de YouTube al ziarului nostru,puteți afla care sunt secretele produselor lui Ion Baciu, cum a fost invitat să meargă în Marea Britanie, să-i învețe pe fermieri să facă produse bucovinene, de ce poate să vândă produsele sale, în toată lumea, sub sigla Casei Regale a Marii Britanii și de ce a adus 10 cubanezi să lucreze la abatorul său.

#IonBaciu  #LaBaciu  #Bucovina

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Despre istoria și secretele produselor „La Baciu”, celebre în toată Europa.
 Vizualizări articol: 1352 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Despre istoria și secretele produselor „La Baciu”, celebre în toată Europa5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei