Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 149 (8373)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6109 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Părerea lui Dan

Știu totul pentru că fug de cărți!!

          Ca de atâtea ori, ideea articolului mi-a venit în urma conversației cu un bun prieten care a mărturisit că nu a citit nici o carte de la începutul anului! Câți ca el?! Procentul cred că depășește 90%, dar nu s-a făcut nici un sondaj în această direcție. Oare de ce? Cine vrea realitatea lecturii lăsată în ceață? Toți cei care nu vor să-și “strice” ochii prin citit au opinii ferme și de nezdruncinat, se pronunță în toate domeniile și au experiențe proprii cu mult mai valoroase decât informațiile din cărți! Și au cunoscut personalități cărora le-au spus părerile lor și i-au impresionat (în ce sens)!

          Să înlocuiești lectura unor cărți (chiar de categoria B sau C) cu comentariile de pe facebook este grav și degradează personalitatea în timp (Creangă: “Cumplit mijloc de tâmpire ș-aista”). Aceasta este tendința și personal nu văd o schimbare în sens pozitiv. Practic asistăm la o “generalizare a atotcunoașterii” în marea majoritate a celor care, din păcate, cuvântă. Le știu pe toate, nu ascultă (chiar refuză agresiv) părerile contrare sau informațiile care nu le-au primit până atunci și care nu concordă cu filozofia lor de viață. Își “apără” cu toată ființa ideile puține și în majoritatea cazurilor greșite!

          Mai nou, este la modă printre cei care fug de cărți să îi disprețuiască pe cei care citesc. În trecut “clasa muncitoare, clasă conducătoare” (sic) era încurajată de PCR să-i numească pe pasionații de lectură “șoareci de bibliotecă”! Sau hârțogari! Iar termenul de birocrat (vine de la birou sau masa din sala de lectură) a fost și este o insultă în mintea multora. În prezent și “posesorii de diplome” au aceeași atitudine față de pasionații de lectură. Această atitudine este generată de existența “fabricilor de diplome” care au vândut tuturor troglodiților licențe, masterate și doctorate, făcându-i pe aceștia să se considere intelectuali. Am cunoscut un licențiat care nu mai știa titlul disertației pe care o susținuse cu 2-3 luni în urmă. Sub acest aspect este normal să considere inutilă lectura! Au reușit foarte bine fără cărți! Exceptând cărțile de joc!

          Un argument al celor care ignoră cărțile și lectura este că se poate face avere și așa. Perfect adevărat! În fața celor care citesc ei își arată bunăstarea, vila, mașina și bijuteriile soției și amantei! Iar această realitate face ca “noua generație” să îi admire și să le urmeze exemplul. Cea mai sigură rețetă de transformare a României într-o furnizoare de căpșunari și necalificați. Dar și de “clienți ai poliției”.

          Trebuie totuși observată o alianță puternică între “inamicii” cărților care se manifestă la toate nivelurile, fiind cel mai vizibil în politică. Și luptă cu îndârjire contra celor care citesc și și-au construit o carieră studiind. Și au câștigat! Și au reușit să blocheze intrarea în Parlament a TUTUROR membrilor Academiei Române! Nu și a celor care au trecut pe la Academia lui Gabriel Oprea!

          Este, în final, normal să ne întrebăm cine profită. “Câștigătorii” detașați sunt cei care se folosesc de analfabeții funcționali sau totali în activitatea curentă, începând de la cules sparanghel până la votul din campania electorală! Pot fi ușor cumpărați, “aburiți” și încântați! Succes asigurat pentru ei și dezastru pentru România!

 

 

PS: Regele Carol al III-lea este suveranul Marii Britanii și Irlandei de Nord! Ce bine ar fi dacă s-ar numi suveranul Marii Britanii, Irlandei de Nord și României!

- Cine mă înjură?

- Nu îmi pasă!

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Știu totul pentru că fug de cărți!!.
 Vizualizări articol: 579 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Știu totul pentru că fug de cărți!!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei