Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 129 (8353)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Cu și pentru copii...

Zeci de elevi au participat la Conferința „Copiii și inima Bisericii”, eveniment festiv desfășurat la Centrul Eparhial Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de elevi cu performanțe școlare deosebite, elevi implicați în activități comunitare și în programe filantropice locale, precum și tineri din centrele școlare de educație incluzivă și instituții de ocrotire socială din județ, olimpici, copii și tineri autori de carte, pasionați de istorie, literatură sau artă, copii din diferite medii sociale, cu toții s-au adunat, de Ziua Internațională a Copilului, la Centrul Eparhial Suceava, la Conferința „Copiii și inima Bisericii”.

Evenimentul a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, în parteneriat cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, prin Sectoarele Media și Comunicare și Educațional-Teologic (Învățământ) ale Centrului Eparhial Suceava, și Societatea Femeilor Ortodoxe „Maria de Mangop”. Inițiatoarea proiectului a fost prof. Daniela Ceredeev, inspector pentru disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Suceava.

Moderatoarea evenimentului, prof. Daniela Ceredeev, a știut cum să-i motiveze pe copii, pe invitații pentru care a realizat acest eveniment, să își deschidă inimile și să spună ce simt, ce gândesc, ce își doresc. A fost un eveniment educațional-cultural celebrativ dedicat copiilor, dar la care au participat și adulți (profesori, preoți, părinți etc.).

Participanții au putut admira și o expoziție de icoane realizate de copiii din Berchișești, în atelierele Școlii de duminică și în cadrul Cercului de pictură al școlii din localitate.

Toți copiii au primit daruri. Unii dintre ei au primit și distincții, diplome, la fel ca și o parte dintre profesorii coordonatori ai elevilor performanți.

În mijlocul copiilor s-a aflat și Preasfințitul Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Scriitorul Sebi Crăciun, din Câmpulung Moldovenesc, i-a mulțumit inspectorului Daniela Ceredeev pentru tot ce a făcut și face „ca acești copii să mențină aprinsă flacăra credinței”.

,,Pentru fiecare din noi, Dumnezeu se descoperă în felul său. Poate pentru magi, Dumnezeu este o stea, pentru Moise a fost un rug... Pentru noi ar fi bine ca Dumnezeu să fie cel mai bun prieten”, spune Sebi Crăciun. Tânărul, care a fost diagnosticat cu tetrapareză spastică de la o vârstă fragedă, spune că este important pentru el și pentru cei asemenea lui, persoane cu anumite probleme de sănătate, să se simtă auziți și ascultați.

Elevul Matei Sava, olimpic național la religie, locul I, a spus: „Disciplina religia este cea care călăuzește pașii oricărui tânăr spre afirmare, și nu atât spre afirmarea ce ține de lumea aceasta, ci mai ales spre o pregătire spirituală temeinică pentru realitatea veșniciei”, în timp ce Maria Molea, tot olimpică la religie, faza națională, locul I, afirma: „Îi îndemn pe copii să trăiască în frumos, să lupte cu toate puterile lor pentru ceea ce cred, pentru valorile lor, pentru credință, pentru neam, pentru patrie”.

Inițiatoarea și coordonatoarea proiectului, prof. Ceredeev, le-a mulțumit copiilor participanți, „copii care-L mărturisesc și-L trăiesc frumos pe Hristos”, dar și celorlalți invitați care și-au adus contribuția la realizarea Conferinței „Copiii și inima Bisericii”, pe 1 iunie 2023, o sărbătoare cu și pentru copii, cu muzică, cu poezie, cu artă, cu bucurie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de elevi au participat la Conferința „Copiii și inima Bisericii”, eveniment festiv desfășurat la Centrul Eparhial Suceava.
 Vizualizări articol: 480 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zeci de elevi au participat la Conferința „Copiii și inima Bisericii”, eveniment festiv desfășurat la Centrul Eparhial Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei